07 tammikuuta 2023

Pohdintaa viimevuoden loppuneista tuotteistaIhanaa lauantaita ja pidennettyä loppiaisviikonloppua! Tällä kertaa myös keskitytään vielä hieman viime-vuoteen, sillä haluan katsoa läpi, miten paljon mulla loppui tuotteita yhteensä 2022. Tuotemäärä on korkein laskuissani, mutta siihenkin löytyy syynsä helposti. Pidin Google Sheetsillä laskua kuukausittain mun tyhjentämistä tuotteista joka oli kyllä aika helppo tapa pysyä kärryillä ja aion varmaan tehdä saman tämän vuoden aikana myös. Loppuneita yhteensä 210 kappaletta! Onhan siinä määrä, mutta kerron myös tässä, mitä tuotteita minulla loppui eniten pienellä listalla:

Tuotteet joita loppui eniten:
Sheet maskit, 45 kpl
Ihovoiteet ja öljyt, 21 kpl
Saippuat ja suihkugeelit, 16 kpl
Hoitoaineet sekä hiusnaamiot, 11 kpl
Shampoot, 7 kpl

Jos tuosta 210 vähentää sheet maskit, eli kertakäyttöiset kasvojen kosteutustuotteet, niin määrä onkin enää ainoastaan 165 kappaletta. Lisäksi suuri osa tuotteista on voinut olla deluxe-tai minikokoisia, eivätkä täysikokoisia. En usko, että olisin muuten ikinä käyttänyt oikeasti 21 purkkia täysikokoisia voiteita. Joku iso purkki voi kestää helposti parikin kuukautta. Tästä siis viisastuneena, aion ensivuoden puolella kerätä erikseen yhdelle riville deluxe- ja minikokoiset tuotteet kaikki samaan.

On kyllä ihan kiva seurata näitä määriä, tuotemäärä oli siis minulle suurin. Koen, että pärjäisin pienemmällä määrällä sheet maskeja. Ehkä tuo määrä on nyt lähtenyt käsistä. Voisin ostaa jotain kosteuttavia levitettäviä kasvonaamioita vaikka tuubeissa, jotka kestäisivät hieman pidempään käytössä. Mutta hoitoaineista ja shampoista en vain voi luopua, sillä hiukseni vaativat pesua ja kyllähän noita aineia jonkun verran aina kuluu. 

Pohdinnan lopputulos on, määrä on kohtuullinen, vain sheet maskeja olisi voinut hankkia maltillisemmin. Moni käyttää kosmetiikkaa, mutta ei laske näitä määriä. Uskon, että monella länsimaalaisella naisella loppuu vähintään tuo 100 kosmetiikan eri tuotetta vuodessa. Ensivuoden tavoite on pärjätä pidempään samoilla tuotteilla, eikä läträtä, ja käyttää ehdottomasti varastot aina nyt ensin loppuun, ennen uuden tuotteen hankintaa. 

Tässä vielä linkit kaikkiin postauksiin viime vuoden loppuneista:

10 kommenttia:

 1. Tämähän oli mielenkiintoinen! Pitää varmaan alkaa pitämään kirjaa ja voi sitte vertailla eri vuosien määriä, loistava idea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni ihan kokeilemisen arvoinen ja saa konkreettista tietoa myös omasta kulutuksesta.

   Poista
 2. Mä listailin vuonna 2021 myös kategorioittain loppuneita ja yllättäen ne sheet maskit oli siellä kärjessä :D Oon miettinyt kuinka paljon turhaa roskaa niistä tulee, varsinkin kun joissain on vielä niitä kalvoja naamion etu- ja/tai takapuolella. Mutta onhan ne hyviäkin! Mä itse pyrin joskus käyttämään sheet maskia kerran viikossa, mutten oo siinä onnistunut enää pitkään aikaan. Suihkugeelit, shampoot ja hoitoaineet on varmasti myös mulla kärkisijoilla loppuneissa :)

  Tää oli kiva postaus ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllähän näistä kertyy - tässä meillä on kyllä onneksi lajitteluastia, jonne saa lasit, metallit, muovit ja pahvit. Joten kun nää purkit kierrättää niin aika vähän siitä toivottavasti tällöin on haittaa. Ei kyllä tule välttämättä viikottainkaan käytettyä, ja sitten kun muistaa voi mennä parikin viikossa :D Kiva kun luit :)

   Poista
 3. Kiinnostavaa :) Mä en oo listannut loppuneita, mutta toisaalta en niitä täällä blogissa viime vuonna montaa kertaa käynytkään läpi kun siistin ne väliaikaisesti instaan. Hiustuotteet ja suihkusaippuat on mullakin varmaan eniten käytettyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sulla meni alkuosa ainakin instassa vain, mutta eiköhän noi just oo ne käytetyimmät :)

   Poista
 4. Mielenkiintoinen listaus, veikkaan että sheet maskit on itselläkin kärjessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva näitä on muistella, ehkä tuo käytetyimpien listaus on kuitenkin aikalailla totuudenmukainen ja sellainen mitä olettaisikin olevan. Sheet Maskit on kyllä ihania <3

   Poista
 5. Kiva nähdä näitä lukuja! Luulisin, että mulla kärjessä saattaisi olla jotkut voiteet. Taidanpa itsekin alkaa tilastoimaan näitä, tämähän on mielenkiintoinen idea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että pidit :) No joo ehkä vähän erikoinen tapa mutta koitan kyllä ensivuoden myös kerätä vaikka välillä koen työlääksi sen oman exelini :D

   Poista