10 elokuuta 2023

Esittelyssä Olaplex No. 4P & Olaplex No. 8

Kaksi uusinta hankintaani tällä kertaa esittelyssä. Nämä nähtiinkin jo toukokuun ostospostauksessa. Olen päässyt kokeilemana molempia jo useampaan otteeseen ja haluan nyt kirjoittaa niistä, sillä olen jo yhdessä kirjoituksessa esitellyt tuotteet No. 3, 4 ja 5.Olaplexin omilla sivuilla on myös mahdollisuus lukea itse testituloksia, Testing Results. Myös voimassaolevat patentit on esitelty verkkosivuilla, Patents.

On oikeasti ihanaa käyttää tällaisia vähän parempia ja rakennetta korjaavia tuotteita. Vaikka periaatteessa mikään kliininen testi ei osoita, että tuotteet olisivat parempia kuin jotkut muut tuotteet. Hiuksien pituudessahan sen näkee, että on merkitystä kuinka hiuksensa hoitaa. Harjaaminen ja käsittely kuluttaa, ja itse käsittelen vain vähän hiuksiani. Hieman parempi shampoo, hoitoaine ja jatkuva huolenpito kyllä parantaa hiusten latvojen kuntoa. En tiedä, vaikuttaako hiustenhoito siihen, miten kauan hiuksen elämä kestää. Hiushan kasvaa ja irtoaa päästä noin neljästä kahdeksaan vuotta wikipedian mukaan. En juuri nyt ainakaan koe, että hiukset tippuisivat todella tiheään tahtiin päästä vaan putoamisvauhti on melko sopivaa. Hiuksia jää paksu nippu nyrkin sisään, kun ottaa kaikki käteen ja kokeilee miten paljon tukkaa on. Mulla ei ole ikinä ollut omat hiukset näin pitkät ja hyvinvoivat!


Olaplex No. 4-P Bond Maintenance Purple Shampoo 250 ml

Tämä shampoo on tarkoitettu vaaleille tai vaalennetuille hiuksille, myös harmaille. Tämä shampoo siis korjaa hiusten väriä kuin hopeashampoot, se poistaa keltaisen sävyjä hiuksista ja vahvistaa hiuksien kosteustasapainoa ja parantaa kimmoisuutta. Shampoo ei kuvauksen mukaan sisällä paljoa sinistä sävyä, joten sitä voi käyttää keltaisen sävyjen mutta ei oranssin sävyjen kanssa. Shampoon kanssa suositellaan suojakäsineitä.

Tuotteen käyttö on shampoon levitys ja hieronta tasaisesti kosteisiin hiuksiin ja sitä suositellaan pitämään hiuksissa noin viiden minuutin ajan, jotta sävykorjausta ehtisi tapahtua. Lopuksi huuhdellaan pois. Mielestäni tämä ei vaahtoa niin paljoin kuin tavallinen No. 4, mutta olin yllättynyt miten hyvä hopeashampoo-teho tuotteella oli. Mulla on nyt ollut käytössä Fanola joka on yksi mun suosikki hopeashampoista. Ehdottomasti tämäkin on loistava shampoo, mutta vaati paljon enemmän ainetta, kuin vaikka tavallinen No. 4 jotta saa myös hiukset pestyä.

Tuote toimii siis hopeateholta minun hiuksessa yhtä hyvä kuin Fanola, käytännössä vain arvokkaampi tuote kun tulee Olaplex brändiltä. Koen, että ostan ennemmin jatkossakin Fanolaa sitten hopeashampooksi, mutta tämäkin varmaan kestää mulla nyt pari vuotta ja Fanolaakin on jäljellä vielä ainakin vuoden verran. 

Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask 100 ml

Tämä Olaplexin kosteuttava hiusnaamio on kevyt rakenteeltaan, mutta vaikutus ulottuu syvälle hiukseen. Tuote sisältää patentoidun Olaplex Bond Buildint Techonologyn ainesosia joiden korjaava tiivistetty koostumus antaa hiuksiin kiiltoa, täyteläisyyttä samalla hoitaen ja pehmentäen vaurioituneita hiuksia.
Tätä naamiota käytetään vastapestyihin pyyhekuivattuihin hiuksiin, ja tarkasti ottaen pituuksiin sekä latvoihin. Tuotetta otetaan kahden painalluksen verran jos hiukset ovat pitkät tai paksut. Anna vaikuttaa 10 minuuttia ja huuhtele huolellisesti pois, ylimääräinen tuote huuhtoutuu pois. Naamion jälkeen ei enää käytetä hoitoainetta. Tykkäsin tästä naamiosta, ehkä helpompi käyttää kuin No. 3 joka käytetään hiuksissa ennen suihkua. Molemmat siis käytännössä kuitenkin korjaa hiuksia, mutta tämä on helpompi käyttää. No. 3 pitäisi aina muistaa laittaa ennen suihkua, mutta jos haluaisikin tehdä korjaavan käsittelyn ei haittaa, että on jo vaikka pessyt hiukset ensin shampoolla suihkussa.

Olen myös käyttänyt tätä hiuksiin siten että olen tehnyt ensin shampoopesun ja jopa käyttänyt hoitoainetta, sitten huuhdellut ja vähän pyyhekuivannut ja laittanut sitten kaksi pumppausta tätä No. 8 hiuksiini ja sitten vaikutusajan n. 10-15min jälkeen käynyt vielä huuhtelemassa hiukset. Ovat tuntuneet ihanilta tämän käytön jälkeen ja usein jotenkin unohdan sen No. 3 käytön, kun se tulisi käyttää hiuksiin ennen suihkua. Voi olla. että siirrynkin tämän käyttöön jatkossa. Mutta ehkä vielä kerran kokeilen No. 3 myös, mutta viimeisin pullo siitä oli kyllä varmasti jotenkin viallinen hajun ollessa ihan kamala.

Oletteko te tykänneet Olaplex tuotteista? Myös Redkenin All Soft on aivan ihana sarja, eikä ihme, tuote sisältää niin paljon silikonia, että hiukset varmasti näyttävät todella hyviltä sen käytön jälkeen!

11 kommenttia:

 1. Kiinnostavia tuotteita, toi No. 8 kuulostaa suorastaan erinomaiselta! Ja siis itsehän inhoan tuotteita, jotka tulisi laittaa hiuksiin ennen suihkua, joten mulle toi No. 8 olisi ehdottomasti korvaamassa nopeastikin No. 3, mikäli Olaplex-tuotteita käyttäisin :D Mulla ainakin itsellä käy nimittäin juuri niin, etten yksinkertaisesti muista käyttää tollasia ennen suihkua levitettäviä tuotteita, jolloin ne jää lopulta tosi herkästi täysin käyttämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huomaan saman jutun, siksi tämä No 8 olikin kiva löytö valikoimasta No 3 sijaan, vaikka vielä joskus tulen varmasti kolmosta ostamaan. Tuo hopeashampoo ehkä pieni huti, mutta kestää käytössä. Mutta edullisemmin löytyy hyviä hopeashampoita ja esim Fanola myös vaahtoaa mukavan reilusti ja harvemmin joutuu ottaa tuotetta lisää kädelle suihkussa.

   Poista
 2. Vilkaisin mielenkiinnosta tuon testilinkin. Nuohan ovat ns. turvallisuustestejä terveillä vapaaehtoisilla (ja varsin pienillä otannoilla, eli ei ole ihan poweria noissa studyissa).

  Patentoidahan voi myös ihan mitä hyvänsä, ei se ole mikään tae todellisesta toimivuudesta, vaikka näin tuntuvat ns. maallikot ajattelevankin.

  Eipä silti, kyllähän noita tuotteita käyttää, mutta halvemmallakin saa ihan toimivia. Minusta nuo ovat ylihinnoiteltuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäanalyysia ja kokeilua: https://dzinninajatuksia.blogspot.com/2020/06/olaplex-toinen-naytos.html

   Poista
  2. Ehdottomasti kannattaa olla yhteydessä maahantuojaan ja tehdä sitten sen perusteella postausta jos haluaa haastaa tuota ajatusta siitä onko tuote hyvä hoitoteholtansa vai ei. Ainakin itselläni tuotteet ovat toimineet, enkä ole varmasti itse ikinä maksanut yhdestäkään purkista yli 20 euroa kun olen hankkinut näitä kampanjoista :)

   Poista
  3. Olin varmaan epäselvä, sori. Kyllä noiden (kuten yleensä kaiken kosmetiikan) markkinointi on ihan lainsäädännön puitteissa, MUTTA yritän nyt vaan sanoa, että patentti EI TAKAA minkään patentoidun asian TOIMIVUUTTA, sillä patentti ei ole mikään TAE siitä. Patentoida VOI IHAN mitä tahansa. Lääkemolekyylitkin patentoidaan yleensä jo ennen mitään tutkimuksia tehosta (saatika turvallisuudesta). Toivottavasti nyt osasin selittää asian kansantajuisesti :)

   Poista
  4. Anonyymi13.8.23

   Oliko tässä jollekin epäselvää siis mikä PATENTTI on? ????

   Poista
  5. Anonyymi14.8.23

   Ilmeisesti :)

   Poista
  6. Pidetään keskustelu kivana :) Tässä tosiaan ei ollutkaan tarkoitus keskittyä siihen mikä patentti on ja mitä se tarkoittaa, eihän se mitään lupaa -eikä varmaan ole epäselvää kenellekään. Mutta siksi ehdotinkin, että jos tämä Amy sinua kiinnostaa, kannattaa haastatella maahantuojaa.

   Eihän mikään muukaan tuote, vaikka sitä ei olisi patentoitu, ole välttämättä toista parempi. Se ei liity tuohon nyt mitenkään. Postauksen ideakin oli esitellä kaksi uutta tuotetta blogissa lähtökohtaisesti :) Jotkut halvemmatkin tuotteet voi sopia toisen rutiineihin ja hiuksiin paremmin, toiselle kalliimmat. Nämä kun on makuasioita.

   Poista
 3. Just pidin Olaplexistä tauon ja vaikka käytin laadukkaita tuotteita, niin huomaa kyllä hiuksista, että kuivuvat ja kärsivät. Yks pesu ja heti huomaa eron eli onneks jemmasta löytyi vielä Olaplexia. Ostan Olaplexit aina hyvällä alella . Hopeashampoo ja 5 min vaikutus aika tulee testiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olaplex sisältää myös silikonia joka tietysti silottaa hiuksia myös, mutta onhan tässä jotain aineita joita tavallisissa markettuotteissa ei ole mukana. Ehdottomasti toiminut mulla toivotulla tavalla, mutta myös hiustenvärjäyksen vähentäminen on varmasti tuonut pidemmällä aikavälillä suurempia muutoksia hiusten kuntoon. Tämän toivon ylläpitävän hiuksia parempana :) Ja aina toki kampanjoista!

   Poista