Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

10 maaliskuuta 2022

Käytössä Olaplex -kotihoitotuotteet

 Kirjoituksessa *-merkittyjä mainoslinkkejä


Ostin itselleni *Olaplex Trio Treatment -pakkauksen, jossa tuotteet tulivat hieman edullisemmaksi kuin erikseen. Olen aiemmin ostanut Ipsy Glam Bagin add-onina itselleni Olaplex No.3 pienessä 30 ml pakkauskoossa naurettavan edulliseen hintaan. Olen nyt käyttänyt No 3 vasta muutaman kerran, mutta haluan nyt vähän esitellä näitä tuotteita, ja kertoa niiden hyödyistä ja omista kokemuksistani.

Alunperin Olaplex hoidon on saanut kampaajalla erikseen tai värjäyksen yhteydessä tehtynä tehohoitona. Hoitoa voidaan käyttää kaiken kemiallisen käsittelyn yhteydessä, eli vaalennuksissa ja värjäyksissä. Hoito kampaajalla pelkästään itsessään Timma-sivuston kautta katsottuna pitkiin hiuksiin pääkaupunkiseudulla on 30 € alkaen aina 100 € asti. Huomioidaan nyt, että Trio Treatmentin saa ostettua keskiarvolta 75 € hintaan kotiin ja hoidon voi toistaa useaan kertaan. 

Olaplexissä on patentoitu ainesosa bis-aminopropyl-diglukol-dimaleate, mikä on se ihmeaine, joka korjaa hiuksia molekyylitasolla. Olaplexin ainesosat ehkäisee hiuksten tulevia vaurioita ja ne korjaavat jo hiuksessa olevia vaurioita. Vastaavaan korjaamiseen perinteinen hoitoaine tai hiusnaamio ei pysty. Korjaus on ilmeisesti sellaisella tasolla, ettei vielä ainakaan ennen K18-hoitoa ole Olaplexille  löytynyt vastustajaa. En osaa sanoa, onko K18 kuitenkaan yhtä tehokas kuin Olaplex ja kampaajani mukaan K18 korjausteho perustuu kuuriluontoiseen käyttöön. Jos latvat ovat todella kuluneet ja täynnä kaksihaaraisia, on niihin lääke hiustenleikkuu.
Kaikki Olaplex 3-4-5 tuotteet ovat myös värjätyille hiuksille sopivia. Numeroita ja vaihtoehtoja löytyy paljon ja on olemassa myös hopeahoitotuotteet vaalealle hiukselle. Hoidon voi tehdä kotona ihan hiusten vahvistusta varten tai värjäyksen yhteydessä. 

Jos haluat aloittaa testaamalla Olaplex hoitoa kotona, hanki kaappiisi ensiksi *Olaplex No. 3. Se on rakennekäsittely, jonka voi tehdä hiuksiin viikottain. Itse tulen käyttämään tätä ehkä lähemmäs kuukausittain ja aina värjäyksen yhteydessä.

Olaplex No. 3 levitetään märkiin hiuksiin. Käyn siis ensiksi suihkussa katselemassa hiukset ja puristan niistä kaiken ylimääräisen veden irti. Jos hiuksissa on paljon muotoilutuotteita, kannattaa hiukset pestä ensin. Käytän noin 15 ml verran No. 3, kun levitän sitä reilusti hiuksiini kastelun jälkeen. Kampaan hiukset ja laitan ne hammasravulla kiinni. Pidän tuotetta alkaen 15 minuuttia päässä, kun katselen vaikka telkkaria aamutakissa olohuoneessa. Numero kolmea seuraa hiusten normaali shampoo- ja hoitoainepesu. No. 3 ei ole hoitoaine!

No. 3 kanssa voit myös pestä hiukset normaalisti omalla shampoo- ja hoitoaineellasi. Siksi tuote on helpoin aloitusta varten, ja voit myöhemmin halutessasi täydentää kokoelmaasi muilla Olaplex tuotteilla.
 
Jos käsittelyn haluaa tehdä värjäyksen yhteydessä, No. 3 levitetään hiuksiin heti sen jälkeen, kun väri on huuhdeltu pois hiuksista. Kun No. 3 on vaikuttanut hiuksissa 10-20 minuutin ajan, se huuhdellaan ja hiukset pestään normaalisti tai käyttäen Olaplexin omia No. 4 ja No. 5.
 


Täydentämällä kokoelmaa seuraavaksi käyttöön otin *Olaplex No. 4. Shampoon käyttäminen rakennekäsittelyn kanssa täydentää koko hoitoa. Olaplexin oma shampoo, No. 4, auttaa hiuksia löytämään täydellisen kosteustasapainon. Hiusten oikea kosteutus rakennekäsittely No. 3 jälkeen on tärkeää hoidon jälkeen. Jos siis käsittelisit No. 3 jälkeen muilla tuotteilla hiukset, valitse kaikista kosteuttavimmat ja parhaimmat tuotteet käyttöön. 

No. 4 sopii käytettäväksi päivittäin. Ajattelin, että rupean kerran viikossa pestä hiukset No. 4 ja No. 5 käyttäen. En kuitenkaan joka suihkukäynnillä alkaisi näin tyyriitä shampoita ja hoitoaineita vielä käyttämään. Mutta ehdottomasti todella kuumina kesäpäivinä näiden käyttäminen voisi olla myös hyvä idea! No. 4 vaahtosi loistavasti ja pienempikin määrä riittää koko hiusten perusteelliseen shampoopesuun. Tykkään todella paljon pestä hiukset tällä shampoolla.


Ja tietysti koko hoitoa täydentämään *Olaplex No. 5. No. 5 suojaa vaurioituneita hiuksia ja kosteuttaa hiusta. Sopii kaikille hiustyypeille ja sopii hiusten rakenteille. Sopii myös käytettäväksi päivittäin yhdessä No. 4 kanssa. Molemmat No. 4 ja No. 5 sisältävät myös Olaplexin omaa patentoitua molekyyliä, joka myös auttaa ihan päivittäisessä rasituksessa hattuja ja harjaamista vastaan. No. 5 toimi hyvin ja jätti hiukset ihanan pehmeiksi, kuten muutkin hoitoaineet.

Heti täyden 3-4-5 hoidon jälkeen, ilmakuivatettuani hiukset, ne tuntuvat paksummilta ja hiukset tuntuvat myös sileämmiltä. Ne ei ehkä tunnu niin sileiltä, kuin perinteisten silikonipitoisten shampoiden ja hoitoaineiden jälkeen. Yleisesti huomaa, että hiukset kuitenkin ovat hyötyneet käsittelystä. Jos pesen hiukseni normaalisti No. 4 ja No. 5 käyttäen, hiukseni ovat sileät ja hyväkuntoiset. Hoitoaine ei ehkä tunnu märistä hiuksista huuhtelun jälkeen erityisesti vaikuttaneen, mutta hiukset ovat kuivina sileät eivätkä takkuunnu tai mitään. Eli toimii, vaikka suihkussa ajattelin, että onkohan tässä tarpeeksi kosteutusta hiuksille.

Miksi valita Olaplex-tuotteet kotiin? Itse päädyin ostamaan tuotteet siis siksi käyttööni, koska haluan kasvattaa hiusteni luontaista pituutta ja haaveilen nyt pitkistä hiuksista. Haluan vahvistaa hiuksiani ja onhan latvoista vielä suuri osa joskus värjättyä tai vaalennettua hiusta. Ja aion jatkossakin vaalentaa tai raidoittaa hiuksiani, minkä vuoksi, tuotteiden käyttöönotto vaikutti järkevältä.

Mielestäni on muutenkin kivempi ostaa nämä kotiin ja sitten ne ovat minulle edullisemmat ja voin käyttää niitä useammin. Koska shampoo ja hoitoaine on noin 32 euron luokkaa kappaleelta, noh, kyllähän se on aika kova hinta. Mutta jos tuotteita käyttäisi aina suihkussa.. näkisikö siinä eroa? Kasvaisiko hiukset paksummiksi ja pidemmiksi. Vain tetaamalla se selviää. Olisihan se aika kova panostus hiuksiin rahallisesti, mutta en jotenkin kokenut pidennyksiä vaihtoehdoksi, jota olisin enää valmis käyttämään kolmenkympin lähestyessä. 

Oletteko itse käyttäneet Olaplex tuotteita tai kokeilleet K18 tuotetta?


2 kommenttia:

 1. Mulle tehtiin aiemmin vuosia aina Olaplex-käsittely kampaajalla vaalennuksen yhteydessä, mutta kerran kokeiltiinkin sitten K18-hoitoa enkä enää vaihtaisi sitä pois! Nojoo nyt ei oo kesän jälkeen hiuksia vaalennettu tai värjätty muutenkaan raskauden takia, eli se jäi kertakokeiluksi silloin kampaajalla, mutta itse tykästyin ehdottomasti enemmän tohon K18 hoitoon, sopi paremmin mun hiuksille :) Mähän ostin kesällä sen kotihoitotuotteenkin tosta ja eron kyllä huomasi, kun käytti ensin kuuriluontoisesti sitä. Nykyään mun käyttö sen suhteen on tosi satunnaista, kun hiukset on tällä hetkellä niin paljon paremmassa kunnossa (-15 cm pituudesta pois loppukesästä, ei värjäyksiä..) mutta oon edelleen sitä mieltä, että se K18 kotihoito on täysin sen 80 euron hinnan arvoinen!

  Olaplexin kotihoitotuotteita oon joskus käyttänyt vissiin just ton No. 3 muodossa, mutta siitä on aikaa pieni ikuisuus eikä mulla oo noista mitään muistikuvia :D Kalliitahan noi on, mutta varmasti myös hintansa arvoisia! Kyllähän sen omista hiuksista huomaa tehoaako tollaset erikoistuotteet vai ei ja kannattaako niistä maksaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla joku, joka on panostanut omiin hiuksiinsa siten, että on ylipäätään just aina käynyt kampaajalla ja siellä vielä ottanut tämmösen kalliin hoidon! K18:sta pitäisi vaikka ensiksi myös ostaa se paljon kohtuullisemman hintainen edullisempi miniversio testiin, ennen sen varsinaisen ison tuotteen ostoa. Tuo on jo hinnaltaan aika kallis, ja olaplex 3 on kuitenkin paljon edullisempi itsessään ja tuolla noin 75 eur saa tähän koko 3-4-5 sarjan. Just nyt oon liian innoissani Olaplexistä vaihtaakseni K18! Oon nyt pessyt ainakin kerran viikossa näillä mun tukan ja voisi vaikka ottaa jotain "senttimetrejä" ylös kun käy kampaajalla seuraavan kerran poistamassa hapsut ja mittailla uusiksi kesän lopulla.

   Poista