10 tammikuuta 2022

Miten paljon käytin kosmetiikkaa 2021?

Kirjoitin loppuneista yhteensä 11 kertaa, yhdistin tammi-helmikuun. Totesin sitten sen kokeilun jälkeen, että loppuneita tulee niin paljon yhteen kuukauteen, ettei ole mielekästä kirjoittaa niin pitkää postausta. Kosmetiikankäyttöni on lisääntynyt vuoden 2021 aikana, sillä vuoden 2020 aikana käytin 183 tuotetta loppuun. 

Tammi-helmi 32 kpl
Maalis 25 kpl
Huhti 16 kpl
Touko 15 kpl
Kesä 14 kpl
Heinä 14 kpl
Elo 14 kpl
Syys 22 kpl
Loka 12 kpl
Marras 15 kpl
Joulu 16 kpl
Vuoden 2021 saldo: 195 kpl

Olin alkanut näitä lukuja itseasiassa jo laskemaan kesken viimevuoden ja olin jossain postauksessa laskenut testerit mukaan, joten luku oli sitten hieman pienempi kuin mitä olen saattanut vanhoissa postauksissa ilmoittaa. Selkeästi eniten kosmetiikkaa kului alkuvuodesta ja alkusyksystä, mutta sitten muuten määrät oli aika tasaisia. Lukua on helposti nostanut kertakäyttöiset sheet maskit, joihin oikeastaan hurahdin täysin.

Eli melko reilusti loppuneita, mutta määrä olisi pienempi ilman sheet maskeja. Meikkejä kului varmaan ryhmänä kaikista vähiten. Meikkivoiteita ja ripsivärejä varmaan eniten meikeistä. 

Mun TOP5 käytetyintä tuotetta oli:

1. Sheet Maskit, kaikenlaiset kasvoille laitettavat rätit on musta nykyään niin ihania. Tuntuu, että mun iho kasvoista ja etenkin otsasta on niin kuiva. Mun pitää alkaa panostamaan siis myös ihonhoitovoiteisiin, eikä vain kasvonaamioihin.
2. Hoitoaineet ja hiusnaamiot, samaa kuivuuden pelkoa havaittavissa myös hiuksissa. Pidän hiuksistani nykyään huolta myös hiusöljyn avulla. Välttelen myös kuumakäsittelyä ja märillä hiuksilla nukkumista. Jotenkin tuntuu, että hoitoainetta tarvitsee pienen lirauksen enemmän, kuin shampoota pitkiin latvoihin.
3. Käsirasvat, tätä kohtaa lukiessa ja kirjoittaessa tekisi jo heti mieli ottaa käsienrasvaus-tauko. Käsien rasvaamisesta on tullut ehkä lievä pakkomielle. Käsien rasvaaminen helpottaa mulla ainakin oloa ja haluan aina myös erikseen rasvata hiemna kynsinauhoja, jotta ne eivät olisi liian kuivat.
4. Ihonhoitovoiteet ja rasvat, myös ihoni tuntuu kuivalta ja ainakin jaloissa on huomattavissa enemmän oireita atooppisesta ihosta. Nykyisin olen jaksanut rasvata hyvin jokaisen suihkun jälkeen! Kesällä olen huomattavasti laiskempi rasvaamaan ihoa lämpimien kelien vuoksi.
5. Shampoot, hiusten pesu on mulle tärkeä asia ja käyn joka toinen päivä pesemässä hiukset. Pesen aikalailla "päänahan" aluetta, enkä shampoota liruttele liikaa mun latvoihin. En käytä juuri yhtään hiuslakkaa tai mitään muotoilutuotteita, joten latvat on usein melko puhtaat. Ymmärrän että jollekin se, että pesee hiukset kerran viikossa tai kuukaudessa sopii, mutta itsellä tulee helposti ahdistusta ja ärsyyntymistä jos hiukset ovat huonon tuntuiset. Minulla ei ole mitään syytä pidentää hiustenpesuväliä, sillä tämä toimii juuri minulle.

Lue tästä vuoden 2020 loppuneiden kooste.

Menikö teillä paljon kosmetiikkaa tänävuonna? Onko määrä jo liian suuri? Monihan ei laske euroja tai määriä, jos sanon tutulle, että meni 700-800 euroa meikkeihin vuoden 2021 aikana, niin summaahan kauhistellaan. Jos hekin laskisivat omat menonsa, voisi summa olla varmasti paljon suurempi kuin he ovat odottaneet. Tarkka lukema oli ehkä noin 765 euroa mitä laskin kaikkiin ostoksiini menneen. Tavoitteena ensivuodelle on jättää erikseen nettishoppailu ja asioida paikanpäällä kivijalassa niin kosmetiikan kuin vaatteiden osalta!

4 kommenttia:

 1. Kyllä kosmetiikkaa saa kummasti vuoden aikana kulumaan. En uskalla edes laskea monta purkkia mulla on tyhjentynyt..aloitan nyt tammikuusta pitämään kirjaa kosmeostoksista, niin saan vähän osviittaa kuinka paljon siihen kuluu vuoden aikana. Ei mitään hajua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kiva kuulla sitten vuoden lopussa tai ensivuoden alussa, miten paljon sulla on kulunut kosmetiikkaan rahaa. Se voi yllättää monen ihan arkisenkin ihmisen. En aio enää laskea rahaa mistään tuotteista.

   Poista
 2. Tosi hyvin loppui sullakin kosmetikkaa! Sheet maskit kasvatti munkin määrää melkoisesti, niitä kun tuli käytettyä kuukaudessa aina se 3-5 kappaletta :D Mä oon listannut omia loppuneita blogiin jo tosi monta vuotta, mutta viime vuosi oli ensimmäinen, kun oikeesti laskin niitä määriä. Oli yllättävän mielenkiintoista ja aion ehdottomasti tänäkin vuonna laskea joka kuukaudelta noi määrät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tätä kyllä ajattelin jatkossakin laskea :) Itselle tuli myös yllärinä, että sijalta 4 löytyi ihonhoitorasvat, kun koen että olen niin laiska rasvaamaan mun nahkaa! Siis silleen tosi hauska huomata etten olekaan ollut niin laiska kun oon kuvitellut.

   Poista