19 tammikuuta 2021

Miten paljon käytin kosmetiikkaa 2020?

Halusin vielä myös hieman kirjoitella vuoden 2020-aikana loppuunkäytetyistä kosmetiikkatuotteista, sillä tästä se todellinen kulutus sitten oikeasti näkyy. Pääsee hyvin katsomaan mitä kaikkea on myös käyttänyt ja kuinka paljon tuotteita tuli lopeteltua tai päästettyä päiviltä siksi etteivät ne olleet omaan mieleeni.

Kirjoitin loppuneista vuoden 2020 aikana 9 kertaa, eli ihan joka kuukaudesta ei alkuun tullut kirjoiteltua erikseen. Sitten myöhemmin innostuin kerta kuukauteen kirjoittamaan. Mielestäni tuli aika hyvin käytettyä kosmetiikkaa pois, alla vielä näin "kuukausittain". Määräkin näyttää suuremmalta, mutta kuten kuvakollaaseissa näkyy, suuri osa onkin oikeasti jotain kertakäyttöistä sheet maskia.

Tammi-helmi 14
Maalis-huhti 22
Touko-kesä 20
Heinäkuu 23
Elokuu 20
Syyskuu 21
Lokakuu 16
Marraskuu 23
Joulukuu 24
Yhteensä 183 kappaletta

Nyt tuotteita on tullut käytettyä aika reilusti pois, ja aika paljonhan tuotteita selkeästi tulee käytettyä. Ehkä se näkyy myös ostelun kautta, jos ei ole sitä osannut niin paljolti rajoittaa. Yritin alkuvuodesta kirjoittaa kosmetiikkaan käyttämistäni euroista, mutta se kaatui heti alkutekijöihin. Koitin kuitenkin kerätä summia ympäri viime vuoden ylös ja lopullinen arvio kosmetiikkaan käytetyistä euroista on 970 € mikä sisältää myös hiustenpidennykset joihin itsessään meni jo hieman alle parisataa euroa tarvikkeineen. Summa on tietysti melko suuri, mutta sisältää myös kaksi hiustenleikkuu-käyntiä. Eli erilaisiin meikkeihin ja tuotteisiin meni noin 670 euroa jos kampaajakäynnit ja lisukkeet laskee pois.

Kasvovedet nousivat eritoten viime vuonna mun suosikeiksi! En ole pitkään aikaan oikein käyttänyt kasvovesiä, eli sitten teinivuosien, mutta nyt pääsin niiden makuun. Ivy Aian ja Sweetyn kasvovedet tuli käytettyä loppuun syksyllä ja nyt sain hetki sitten yhden kasvoveden käytettyä ja kaksi olisi vielä käytön alla, ennenkun voisi ostaa vaikka Madaralta tai Mossalta kasvoveden seuraavan kerran kokeiluun.

Ensivuoden aikana siis tavoitteena käyttää jo ostettua kosmetiikkaa enemmän, kuin ostaa uutta kosmetiikkaa. Selkeästi tänävuonna tuli aika paksu siivu käytettyä rahaa, joten sen pitäisi näkyä nyt siinä, ettei tarvitsisi ostaa. Toivottavasti siis näin. Omalta osaltani sain toki muutamia pr-näytteitä ja pari yhteistyötä joissa sain tuotteita, mutta blogissani suurimmaksi osaksi nähdyt tuotteet on siis omalla rahalla ostettu. Kuka muu uskaltaa laskea rahat jotka käytti kosmetiikkaan?

8 kommenttia:

 1. Onpas kiva koostepostaus ja hyvät kuvat!
  Näkee selkeästi kuvissa, että samoja tuotteita ei pahemmin vilahtele, vaan kaikki on erilaisia (olipa sitten merkki tai tuoksu) :D Samoin kuin yleensä itsellänikin, kaikki on aina eri tuoksua, vaikka merkki pysyisi samana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vain muutamat tuotteet mulla toistuu käytössä ja luulenkin etten tule niin paljon kokeilemaan kun saan kauneusboksi ja kalenteri varastot viimein käytettyä pois. 😵 Jäätävä määrä tota menikin!

   Poista
 2. Ostojen määrää ja kosmetiikan kulutusta on jotenkin aina todella mielenkiintoista seurata! :) Sulla kului kyllä tosi hyvin kosmetiikkaa loppuun viime vuonna. Tuo rahasumman seuraaminen oli myös tosi mielenkiintoista ja täytyy katsoa josko itsekin jaksaisin tänä vuonna pitää jotain kirjaa omista menoistani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se antaa ainakin oman länsimaalaisuusasteen, eli mitrn paljon mistäkin turhasta on valmis maksamaan :) pidän euroista kirjaa myös tämän vuoden ajan! Mutta mietin alkaisinko kirjoittaa 2kk välein loppuneista kuitenkin ☺️

   Poista
 3. Olipa kiva nähdä sun yhteenveto viime vuoden loppuneista ja siitä, paljonko sulla meni uusiin tuotteisiin rahaa! Mä en taida kehtaa edes sanoa kuinka paljon mulla joskus muutama vuosi sitten blogin alkuaikoina meni kosmetiikkaan rahaa.. Puhuttiin siis useista sadoista euroista kuukaudessa, pahimmillaan taisi mennä joku 500 euroa kuussa. Mutta sen nyt osaltaan selittää se, että olin äitini kuoleman jälkeen löytänyt ensimmäistä kertaa pitkään aikaan oikeasti jotain iloa elämääni meikeistä ja kosmetiikasta, joten ehkä se alkuhuuman rahan törsäys sallitaan siinä elämäntilanteessa. Ja nyt on kuitenkin summat pienentyneet todella, todella paljon tosta enkä voisi ikinä enää palata moiseen :D Mitä nyt kampaajalle menee vuodessa melkoinen summa rahaa, mutta se on mulle kuitenkin eri asia kuin vaikka just meikkien ostelu. Niitäkin tulee ostettua, muttei sentään useilla sadoilla euroilla joka kuukausi :)

  Mä koitan tänä vuonna laskea yhteen paljonko kosmetiikkaan menee rahaa ja pitää kirjaa myös noista loppuneiden määristä! Katsotaan niitä lukuja sitten vuoden päästä mun blogissani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranen aika tuo summa oli minullekin omasta mielestä aika korkea ja sulla on siis huhhuh ollut joku kuukausi sama kun mulla koko vuodessa! :D Mielestäni henkireikä joka auttaa ja tuo parempaa oloa on ehdottomasti sallittu ja parempi meikit kuin vaikka muut huonot vaihtoehdot joista turvaa voisi hakea. Itse aion nyt kyllä jatkossa panostaa mun hiuksien kuntoon ja käydä kampaajalla säännöllisesti :) Tosi kiva jos otat myös ylös noita määriä! Ehdottomasti kiva vähän verrata sitten onko yksin ihan sekasin vai onko edes pahimmasta päästä :D

   Poista
 4. Pitääpä näin vuoden alusta alkaen alkaa pitää kirjaa paljonko rahaa menee kosmetiikkaan! Aika vähän kosmetiikkaa joutuu ostamaan itse, joten se kyllä vaikuttaa tähän. Käytin kyllä heti näin vuoden alkuun itselleni poikkeuksellisen paljon rahaa kosmetiikkaan, kun Bangerheadin tilaus oli 96 euroa. Harvemmin tosiaan kuluu rahaa kyllä näin paljon kuukaudessa kosmetiikkaan. Pitää myös joskus koittaa tsekata näitä kuukauden loppuneita itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee kyllä tosi paljon käytettyä rahaa kosmetiikkaan joten ois tosi kiva että vaikka se summa ois suuri, ei olisi takana suurta varastoa :) Eli saisi kulutettua myös sen mitä ostaa eikä vasta yli vuoden päästä esimerkiksi avaa tuotteita käyttöön.

   Poista