05 tammikuuta 2022

NEW: Canon 90D

Kuvassa mun vanha rakas, palveli 2011-2021

Voisin yleisesti kertoa, että kävin taidealan amiksen ja valmistuin kuva-artesaaniksi. Tämä on minun ainoa ammatillinen koulutukseni. En ole töissä taidealalla, mutta ehkä kiinnostuneisuus valokuvaukseen, datailuun, kotisivujen tekemiseen ja vastaavaan on ollut yksi asia joka on vienyt minua eteenpäin blogimaailmassa. Olen myös aina pitänyt meikkaamisesta ja aloin jo nuorena meikkaamaan.

Näin Nenan ostaneen uuden kameran ja tajusin, etten edes tiedä mitä kameroiden maailmassa on tapahtunut sitten vuoden 2012. Voin sanoa, että lähti aika lapasesta. Pistin heti myyntiin vanhan Canon 7D kamerani välineineen, ilman ainoaa linssiä. Runko myi nopeasti hyvään hintaan ja sain saamillani rahoilla oivan alennuksen ostaessani tämän Canon 90D kameran itselleni Verkkokauppa.comista. Olin ihan hetki sitten selannut vanhaa kovalevyä jossa oli seiskalla otettuja kuvia kaikista hevoskilpailuista ja poninäyttelyistä joissa oli tullut käytyä! Niitä aikoja, ehkä nyt viimeaikoina olen kuvannut enemmän koiraa ja luontoa, mutta toivon että saan taas kiinni valokuvaamisesta ja innostun harrastelusta uudemman kerran!

Eroa kameroilla on, mutta ei hirveästi. Vanhassa kamerassa oli 18 megapixeliä ja tässä 32,5 megapixeliä eli resoluutio on paljon korkeampi, lähes tuplat. AF eli autofocus on paljon parempi, nopeampi ja hiljaisempi tässä uudessa kamerassa. Lisäksi tarkennuspisteitä on enemmän. ISO asteikko on hieman suurempi, mutta myös pienemmät ISO numerot ovat huomattavasti valoisempia kuin vanhan kameran. Voisin sanoa että 7D:ssä saattoi tarvita ISO1600 kun tällä ISO1200 tai ISO1000 voisi riittää hyvin vastaavaan valotukseen. Tykkään myös paljon käännettävästä kosketusnäytöstä, joka 90D:ssä on, sen saa ns. selfiemodeen ja kosketusnäyttöä napsauttamatta voi tarkentaa kuvan haluamaansa kohtaan ennen kuvan ottamista. Myös videon taso 7D:ssä oli 720dp kun tällä uudella saa jo 4K videokuvaa. Seiskan videoilla kuului aina tarkennuksen rohinaa tai ääntä, kun 90D tarkentaa mallikkasti ilman häiriötekijöitä. Molemmissa kameroissa on yhtä hyvä sarjakuvaus.

Hinnassa oli myös sinänsä eroa, jos 7D:lle laski rungon hinnan se oli n. 1350 euroa 2011, kun nyt 2021 tämän 90D:n runko oli vain 1170 euroa. Tuosta kun laskee muutaman satasen mitä vanhasta kamerasta sain, oli tämä uusi runko noin 900 euroa minulle.

Uuden kamerani ostin 28.11.2021

Olen ottanut kameralla nyt 435 kuvaa marras-joulukuun aikana. Ostin tämän Black Friday viikolla sunnuntaina, mutta tämä ei tosiaan ollut missään tarjouksessa. Kameraan piti ostaa uusi muistikortti, sillä vanha muistikortti meni kameran mukaan (ja näissä erilaiset muistikortit). Ostin muistikoriksi Sandisk Extreme  64 Gt 150mb/s jossa hinta-laatusuhde oli sillä hetkellä parhain. Muistikortissakin pitää olla hyvät nopeudet, jotta sillä voisi ottaa mahdollisimman hyvälaatuista sarjakuvaa ja mielusti riittävästi tilaa niin ei kokoajan tarvitse siirtää kuvia tietokoneelle. Tässä uudessa Canonissa saa nimittäin kuvat siirrettyä helposti sovelluksella kamerasta puhelimeen.

Lisäksi vaihdoin yhden vanhan Sigman 50mm 1.4/f linssin Rajalalta Canon 24mm 2.8/f 0.16 Macro linssiin. Käytän aika paljon Sigman 18-55mm 2.8/f linssiä peruslinssinä, mutta halusin nyt pannukakkulinssin. Lisäksi macro ominaisuudella voin ottaa niitä "vähän lähempänä silmää" meikkikuvia halutessani. Tämän postauksen kirjoitushetkellä macro linssi on ollut käytössä vasta vähän aikaa, siis pari vuorokautta. En nyt tässä ala mitään uutta Tekniikanmaailmaa teille kirjottamaan, mutta pakko vaan vähän hehkuttaa että kyllä tämä vanha-uusi harrastus on niin kivaa kun siihen vaan muistaa panostaa omaa aikaa!

Alla muutama kuva uudella kameralla
Uskon, että blogin osalta kuitenkin otan edelleen paljon kuvia blogiin kännykällä sillä se on helppoa ja nopeaa. Kuvailu on minulle ehkä enemmän henkilökohtainen harrastus ja jaan sitten otoksia enemmän somen puolelle.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa kun kerroit näinkin kattavasti sun uudesta kamerasta! Olisi ehkä itselläkin ajankohtaista uusia nykyinen, jos elämäntilanne ei muuten tulisi muuttumaan. Nyt koen turhaksi lähteä uutta kameraa ostamaan, kun en kuitenkaan kuvaa sen kanssa muuten kuin blogia varten ja vanhalla saa kuvattua riittävän hyvin omiin tarpeisiin :) Tosi kivoja kuvia oot napsinut<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti tästä on apua ehkä joillekin muille jotka esimerkiksi miettii 90D kameraa. Uskon että tällä mennään taas ainakin 10 seuraavaa vuotta :) Varmasti hyvä kamera olisi teille myös kiva, jos haluatte itse ottaa sellaisia potretteja sitten vauvan kanssa. Mutta voisin kyllä viedä koiranikin oikealle kuvaajalle kun nykyään on paljon koirakuvaaja -studioitakin :D

   Poista
 2. Voi vitsit oon iloinen että ostit tän ja tykästyit! On kyllä ollut munkin tarpeisiin ihan täydellinen vaikka videokuvaukseen en ole ehtinyt vielä edes perehtyä. Mutta tän kanssa olisi jo hyvät lähtökohdat vaikka tubesetin järkkäämiseen, mistä oon välillä haaveillut :)

  Tosi hyviä kuviakin oot jo ehtinyt ottamaan! Toivottavasti innostut makrolinssistä, olis kiva nähdä sultakin lähikuvia meikistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sinänsä ollut kuin päivitys uudempaan, kun on ollut jo ennestään täyskennokamera käytössä. Ja tekniikka on upeasti kehittynyt sitten +10 vuotta sitten. Pitää katsoa innostunko kuvaamaan meikkejä ollenkaan! :)

   Poista