28 joulukuuta 2020

Meikkien organisointi

Hei, nyt vuorossa meikkien organisoinnin ihmettelyä! Itselläni on ainakin taipumusta järjestelmällisyyteen ja organisointiin, niin paljon, että itseänikin se ärsyttää. Toisaalta se on myös lahja, sillä siivoaminen ja järjestely ei tunnu miltään raskaalta työtaakalta arkena vaan voi oikeasti olla kivaa, kun on tarpeeksi häiriintynyt mieli :D. Olen aiemmin paininut todellakin liian suurista meikki- ja kosmetiikkavarastoista, eikä nyt enää oikein ole tilaa säilyttää mitään ylimääräistä! Osa tuotteista joita en ole edes ehtinyt avaamaan jatkaa matkaa joululahjoiksi myös tänävuonna.

Aiemmin mulla oli tässä uudessa meikkauspisteessä aiemmin tulleen kauneusboksin laatikon pohja ja yksi Ikean Varera -sarjan laatikko. Nyt käydessäni Ikeassa, hakemassa muita tärkeitä asioita, kuten muotoonommellun lakanan ja sellaisen ihanan rotan koiralle, katselin näitä säilytysjärjestelmiä ja lokeroita. Päädyin ostamaan tämän Dragan 4-osaisen kylpyhuonesetin, hintaa 8 €, käyttöön tähän vetolaatikkoon. Tässä vetolaatikossa mitat sisältä noin 37x38cm.

Yllä siis kuva ennen ja nyt. Aiemmat eri sarjaa olevat boksit eivät oikein näyttäneet kivalta silmään. Laatikot olivat liian isoja ja kaikki ohuet pienet jutut makasivat irrallaan. Nyt pienet ja korkeaseinäiset lokerikot pitävät ne siististi pystyssä. Lisäksi aiemmissa laatikoissa oli ongelmana iso koko, paletit ja muut irotjutut mahtuivat huonosti lokeroon. Nyt sain paletit yhteen nurkkaan kasaksi. 

Miellän myös hieman kauniimmaksi nämä bambusta valmistetut säilytyslokerikot, jotka ovat kaikki samanlaisia keskenään. Lisäksi nuo matalemmat laatikot saa pinottua kuin kansiksi tavittaessa isompien versioiden päälle. Tässä muuten on siis mun kaikki meikit ja kaikki mikä on 'varastossa' eli ei vielä edes käyttöön tulleita. Varasto on alla olevassa kuvassa oikean yläreunan säilytyslokero. Mulla on mielestäni melko kohtuullinen määrä meikkejä, enkä nyt haluaisikaan hirveää arsenaalia. Paletit on ongelma, sillä niitä haluaisi aina uusia, erilaisia ja lisää. Mutta nyt koitan aina saada useamman pannun näkyviin paleteista ennenkuin niitä voin hävittää, tai ehkä voisin myös antaa eteenpäin jollekin tutulle. Uskoisin että pinnan saa puhdistettua jokaisen sävyn kohdalta jotenkin puhtaalla siveltimellä läpikäymällä?


Millaisia säilytysjärjestelmiä teillä on meikkien säilöntään?

4 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta<3 Munkin silmää hivelee just toi, että kaikki säilytyslaatikot on samaa sarjaa. Lopputulos on heti jotenkin siistimmän oloinen :) Kiva postausidea, tällainen pitäisi tehdä itsekin, kunhan joskus saan jonkun uuden järjestyksen tai ylipäätään tolkun omalle meikkipöydälle :D Mulla on kaikki hallitusti omilla paikoillaan, mutta ulkopuolisen silmiin mun meikkipöytä näyttää varmasti melkoisen kaoottiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä tosi kiva nähdä miten muutkin säilyttää meikkejä tai millainen meikkauspiste on. Kuulun facessa sisustusideoita-ryhmään jossa erilaisiin huoneisiin tai laittautumispisteisiin törmää, niin on kyllä ilo katsoa mitä ihmiset keksivät.

   Poista
 2. Onpa ihanan siisti lopputulos! Nuo säilytyslaatikot näyttävät tosi kivoilta :) Mulla on itselläni ongelmana säilytystilan loppuminen, kun kosmetiikkaa on kertynyt aika paljon. Täytyisi kans käydä sekä varastot että meikkipöytä läpi, kun sekin on aina ihan räjähdyspisteessä :D Mulle ei tosiaan taipumusta järjestelmällisyyteen tai siivousintoa ole juurikaan annettu, niin kaikki on aina ihan sekaisin kunnes joskus inspiroidun siivoamaan ja hetken päästä kaikki onkin taas ihan sekaisin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin aiempaan verrattuna melko siisti 😅 itellä oli myös jossain vaiheessa aika isot varastot mutta olen sysännyt kavereille ja lahjaksi niitä paljon Viimeaikoina. Itse tykkään siitä että meikkijuttuja on vain vähän näkyvissä 😄

   Poista