31 toukokuuta 2024

Toukokuussa loppuneet ja karsintaa

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen.

Ihanaa, kun kesä on jo täällä. Toukokuu oli niin lämmin, niin ihana aika nauttia omasta pihasta sekä luonnosta ja auringonvalosta. Toukokuussa mulla loppui varmasti ennätysvähän kosmetiikkatuotteita. En laske karsinnasta tulleita tuotteita, sillä eiväthän ne ole loppuneet. Lumene CC meikkivoide, sopii vaan mulle hyvin käyttöön ja tekee luonnollisen näköisen meikkipohjan. Semmonen kestosuosikki. Tässä kevyt SPF20, riittänee kevät- ja syysaurinkoon muttei kesään pelkällään. 

Hydracolor Lip Balm, kului yllättävän nopeasti! Ostin tämän viimevuonna laivalta, kun tuli haettua hääjuomat. Tässä oli myös SPF25, joten pitäisi ehkä ostaa tällainen jossain kivassa nude-värissä kesäksi.

Yves Rocher Lip Balm, myös tämä huulivoide sitten lopulta kului loppuun. Jotenkin olen ällistynyt, että kaksi huulituotetta kerrankin loppui ja samassa kuussa?! Näiden loppuminen itselläni on jotenkin niin harvinaista. Tätä en kyllä ostaisi uusiksi, vaikka oli ihan ok.Rituals .. Suede Vanilla Home Perfume, näytekokoinen huonetuoksu. Todella hyvän tuoksuinen, sopii ilmanraikastimeksi WC:seen omaan arkikäyttöön. Toki jos tulee vieraita, voi vaikka tätä pistää tuntia ennen tujauksen eteiseen vieraiden iloksi. Meillä jokaisellahan on kotona joku ominaistuoksu, niin tällä voi sitten huijata tai hurmata vieraat. 

Garnier Multi-Mask Moisture Bomb 5xSheet Masks, taisi olla viimeksi poistuva-tuote tämän kohdalla Prismassa. Harmittavaa, koska on vain hinta-laatusuhteeltaan niin hyvä ja mielestäni tämä olisi vähän myös suuntanaan parempi kiertotaloudelle, kun on yksi pussi jossa on viisi maskia - eikä viisi pussia jokaiselle oma maski. Toki ostan myös irtopakattuja. Tämä kyllä suosikki. Seerumia on niin reilusti pakkauksessa, että säästän vielä pakkauksen seerumeineen käyttööni.Hawaiian Tropic Silk Hydration SPF15, mieto aurinkosuoja Suomen kesiin. Tämä kyllä riittää ainakin itselleni, poislukien tatuoinnit. Käytän tatuoinneille SPF50 suojana yhtä kasvovoiteeksi ostamaani tuotetta, joka rullasi meikin alla. Niin sehän sopii hyvin tatuoinneille poiskäytettäväksi. Tämä riittää mulla hyvin muualle käsiin ja ylävartaloon kuin tarvittaessa jalkoihin. Suomessa harvemmin nyt tulee oikeasti palettua, ellei tietoisesti ole koko päivää ulkona ilman mitään suojaa. Yksi pullo käytössä ja vielä toinen pullo varastossa avaamatta.

The Ritual of Namaste body lotion, aivan hirveän hajuinen. Ihan siis haisi liian makealta ja kukkasilta, sellainen imelä epäluonnollisella tavalla. En kyllä osta tätä Namaste-sarjaa enää, toivottavasti vain muistan tämän inhotuksen.

L´oreal Metal DX Professional Mask, ei ollut mielestäni kummoinen tämä DX-sarja. Annoinkin jo shampoon aiemmin eteenpäin, mutta käytin tämän maskin. Tuoksu on miesten saippuasta, sellainen urhielullinen ja voimakkaampi -miesmäisempi. Ominaisuuksiltaan en huomannut eroa tavalliseen hoitoaineeseen. DX-tuotteet ei oikein tehonnut mun blondeihin hiuksiin siten, kuin niiden kerrottiin voivan vaikuttaa. Shampoo sai käännettyä hiuksieni sävyä punaiseksi joka ei ollut miellyttävä yllätys, ehkä se oli hopeasmapoon jäämien ja DX:n kohtaamisen syytä.

Karsintaa


Joskus joidenkin tuotteiden kohdalla mulle tulee pieni ällötys, jos ne on olleet tosi pitkään auki tai käytössä ja tietää - että se 6M tai 12M on jo triplaantunut vähintäänkin. Tästä syystä päätin karsia hieman semmosia kosmetiikka- ja meikkituotteita pois, jotka ovat olleet joko liian kauan auki/käytössä ja llaisia, jotka ovat hutiostoja. Pari nostoa alla.

Huulituotteet tässä yleisesti, osaa käytin useinkin mutta loppua ei vain näkynyt. Jotkut olivat olleet jo jopa 4 vuotta auki, niin aika vain heittää pois. Lisäksi ripsiseerumeihin paremmin tutustuttuani luin, että ne toimivat kun niitä käyttää kokoajan ja alkuun ne voivat nimenomaan aiheuttaa ripsien irtoamisen. Multa tippui tuon käytön alotuksen jälkeen toisesta silmästä keskeltä kaikki ripset 0,5cm alueelta. Järkyttävää!! Ja tuo Essien ripsiprimeri ei myöskään ollut hyvä itselleni, turha hurahdus. Tajusin, että mun kaikki meikkivoiteet on vesipohjaisia. Siksi ne aina riitelivät tämän NYX:in silikoniprimerin kanssa.  Frudia huulivoide oli kiva, mutta siinä oli se kylmäävä tunne. Jää vain käyttämättä, koska tätä on ottanut sormin, pitää heittää menemään kun on ollut jo pari vuotta auki.

Osa näistä menee roskiin ja jotkut, joissa hygienia on säilynyt tai ovat olleet vain vähällä käytöllä, voi vielä yrittää lahjoittaa eteenpäin lähisukulaisille.

9 kommenttia:

 1. Hydracolourin huulirasvat on kyllä kivoja. Pitäisikin taas ostaa sellainen. :) mä en oo oikein lämmenny noille Yves Rocherin huulirasvoille. :s Musta tuntuu, ettei ne tee oikein mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuntu että oli semmonen samassa kastissa joidenkin halpatuotteiden kanssa. Ehkä tulee tehtyä päiväristeily, niin pääsee sit kuitenkin joltain laivalta noita taas ostamaan :)

   Poista
  2. Hydracoloureja on myös esim. Lykolla. :)

   Poista
 2. Mulla on kans nuista YR huulirasvoista kokemus että ei ne tee mitään :) Kivasti loppuneita ja karsittuja. Pitäisi ostaa Prismasta tuo iso pakkaus nuita maskeja, näin että täällä on niitä. Metal DX:sta tykkään paitsi tuota naamiota ei ole mutta shampoo kyllä. Otin sun vinkistä vaarin ja käytän tatskalle isolla kertoimella olevaa naamarasvaa joka muuten jää käyttämättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntu hyvältä kyllä kerrankin tehdä kunnon karsinta 😊 kyllä ihan kun uuden tatskan otit niin kannattaa suojata, uusia ja vanhoja! Onhan siinä iso ero miten iho muutenkin vanhenee ja värit ym aikanaan tatskoista haalistuu

   Poista
 3. Hawaiian Tropicin tuoksu on niin ihana, mulla sama aurinkosuoja voiteena ja after sun:a, Välillä on hyvä karsia, mä teen samaa aika silloin tällöin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kyllä on erittäin hyvän tuoksuiset, on ollut myös after sunia, auringonotto öljyä suojakertoimella ja samaa sporttina.

   Poista
 4. Lumenen CC-voiteessa kyllä nykyään todella erinomainen koostumus! Toivottavasti Garnierin naamiosetit eivät ole kokonaan poistumassa. Kivasti sait karsittuakin tuotteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo CC-voide on minulle hinta-laadulta paras edullinen meikkivoide. Tosin nyt kun hankin Lancomen Teint Idolen, tämä tulee olemaan minun lemppari kallis meikkivoide.

   Poista