Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

18 helmikuuta 2024

New Year, New Hair


Moi. Kirjoitetaanpa lyhyt check in puhelimella tällä kertaa. Nyt vuorossa hiusten muutoksen julkistus. Olen tosiaan kasvattanut nyt hiuksiani pari vuotta tavoitteellisesti, mutta pitkissä hiuksissa on myös omat rasitteensa. Olin jo tosiaan noin vuoden nauttinut extrapitkistä hiuksista. Lopulta ne alkavat vain ärsyttämään. 

Nukkuminen kävi vaikeaksi. Hiukset oli pakko letittää tai laittaa useilla ponnareilla kiinni yöksi. Jos ne olivat auki, niihin meinaa kuristua. Lisäksi ne on letilläkin usein yön aikana jossain olkapään alla jumissa. Heräilin jo usein yössä hiuksista aiheutuviin ärsykkeisiin ja todella olen kova pyörimään niin se, että yön alussa hiukset tai letin nosti pään yläpuolelle, ei enää riittänyt. 

Lisäksi ne olivat usein tiellä, en nähnyt sitoa enää kengännauhoja ilman että hiukset piti tietoisesti ottaa sivuun esim. paidan sisään sitomisen ajaksi. Lisäksi irtohiuksia alkoi näkymään kaikkialla, ja niiden pituus oli häiritsevä tai ärsyttävä. Kuivumisaika oli myös omaa luokkaansa ja suihkussa käymistä sai alkaa melko tarkasti ajoittamaan, jotta ei tarvinnut nukkua märillä hiuksilla. Pitkät, joskus niin ihanat, kutrit vain tulivat nyt rasitteeksi. Olin jo tuosta ylemmästä kuvasta, 4kk aiemmin, ottanut 10 cm pätkän pois hiuksista. 


Tadaa. Ihanan fresh olo leikata joku kolkyt senttiä pois hiuksia! Luulen, että tuunkin nyt pitämään tällaista lyhyempää mallia jonkun aikaa. Hiukset kasvavat takaisin ja se vapauden ja keveyden tunne, joka nyt minua hivelöi on valtaisan ihanaa. Tämä on nyt tällainen nopea kuva ja hiuksia ei ole laitettu. Tuli myös otettua raidat ja uusi kampaajani tällä kertaa teki melko pientä raitaa, ensikerralla voisi ottaa vähän näkyvämmät ja saisi sellaisen vielä vaaleamman hiuksen kesäksi. Juuri nyt olen onnellinen tästä lyhyestä mallista ja sen helppoudesta. Olen myös alkanut nukkumaan paljon pidempiä unia, ja se näkyy ihan mun älykellon yöunien seurannan kautta konkreettisesti. 

8 kommenttia:

 1. Oi miten kiva lopputulos! Sulle sopii älyttömän hyvin vähän lyhyempikin malli ja huippua, että sait samalla avun myös yöuniin :) Mä leikkautin viime keväänä myös pitkät hiukset lyhyemmiksi ja se tuntui kyllä tosi vapauttavalta. Toki mulla suurin syy leikata oli se, kun hiukset oli raskauden jälkeen tippuneet pois ja ohentuneet niin paljon ja se näkyi varsinkin pituuksissa.. Katotaan millanen sulkasato tällä kertaa alkaa ja joudunko taas leikkaamaan lyhyemmän mallin :D Mutta tosi kaunis lopputulos sulla hiuksissa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin iloinen tästä kevennyksestä! Se alkuhuuma lyhyestä oli kyllä aivan best feeling. Ja nyt kaikki tuntuu helpommalta hiusten suhteen 😇 varmaan kiva kuitenkin päästä laittamaan taas hiukset kuntoon ja voi ottaa jotain mallia uusiksi hiuksiin 😁

   Poista
 2. Vau miten rohkea muutos! Kauniisti kehystävät sun kasvoja, vaikkei olekaan laitettu kuvassa :) Mulla on saanut hiukset kasvaa moooonta vuotta, ymmärrän hyvin tuskan, mm. vessaankin vain hiukset kiinni xD marraskuussa kävin leikkauttamassa ekaa kertaa kuuteen tai seitsemään vuoteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 joo, tuo sinun pituus on jo ihan omaa luokkaansa. Mutta onhan ne näyttävät ja ihanat tietysti omalla tapaa 🖤 nyt mennään lyhyellä kunnes mieli muuttuu!

   Poista
 3. Oi miten nätit hiukset nyt ja uskon että on kevyempi olla. Mullakin kuivaa tukka sen 6 tuntia niin ihan huvikseen jaksa aina pestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😁 sulla myös näytti olevan pitkät kun laitoit sun uuden lookin kuvan instassa. On se työmaa 😂

   Poista
 4. Tosi kauniit hiukset <3 Mä oon jonkun aikaa nyt aina leikkauttanut suunnilleen tuohon samaan pituuteen kuin sulla nyt. On se vaan niin ihanan kevyt tunne, etenkin kun mullakin oli aina aikanaan pitkät hiukset. Vaikka toki niissäkin oli omat kivat puolensa. Mulla luonnonkihara hiuslaatu, joka täytyy aina laittaa jotenkin joten siksikin mukavampi tämä lyhyempi pituus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tuo muutos kyllä niin kiva ja nyt on jo aivan tottunut siihen ettei ole enää pitkiä kutreja :) Toki välillä pitäis käyttää ahkerammin nyt jotain suoristusrautaa että saisi kauniin taivutuksen latvoihin.

   Poista