Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

21 marraskuuta 2023

L´Oreal Professionel Metal DX -shampoo ja mask

*merkitty mainoslinkki

 

Tilasin *Lykosta tässä marraskuun alussa tuotteita ja erityisesti haluaisin nyt esitellä näitä Metal DX-sarjan shampoota ja hiusmaskia. Olen näitä muutamaan kertaan käyttänyt ja tuotetta suositteli Taina ja myös yksi kaveri käyttää, ja jollain kampaaja on käyttänyt vastaavia metallia hiuksista poistavia tuotteita aina värjäämisen jälkeen myös.

Olen erityisesti viimeaikoina ostanut hiuksilleni arvokkaampia tuotteita, mutta todellisuudessahan en näe eroa tämän tai vaikka jonkun edullisemman Aussien tuotteen välillä. Mutta sitten joku muutaman euron Lorealin tai Garnierin tuote marketin hyllystä, alkaa huomaamaan kyllä eroa omien hiuksien hyvinvointiin jos pitkäaikaisesti käyttää niitä tuotteita.*L'Oréal Professionnel Metal DX Serie Expert Professional Shampoo 300 ml

Tuotesarjassa koko homman catchina on se, että aine poistaa hiuksista metallijäämiä. Shampoo sisältää Glicoamine- ja Ionene-ainesosia. Shampoo siis tietysti pesee hiuksia, mutta samalla sen tulisi poistaa metallihiukkasten kertymiä. Tuote lupaa, että hiukset saavat lisää luontaista kiiltoaan takaisin ja että ne näyttäisivät paremmilta.

Oman kokemukseni mukaan tuote on erittäin vaahtoavaa. Tuote sisältääkin paria eri sulfaattia ja myös silikonia, joka tietysti silottaa aina hiuksia. Jotkut ovat Lykon arvostelukentässä vannoneet tuotteen nimeen, mutta itse tosiaan en ole mitään erityistä huomannut. Olen käyttänyt tuotetta aina yhdessä tuon saman sarjan maskin kanssa, joten koen ainakin hyvin näiden molempien tuotteiden yhteisvaikutuksen.*L'Oréal Professionnel Metal DX Serie Expert Professional Mask 250 ml

Seuraavaksi naamion vuoro. Tuote sisältää edelleen samoja ainesosia, jotka vähentävät metallin määrää hiuksissa. Haluan kuitenkin nostaa esille yhden ainesosan, joka löytyy incystä.  Isopropyl Alcohol -joka siis kuivattaa hiusta. Harmi, että hiusmaskiin on siis lisätty tällaista tuotetta joka kuivattaa. Tästä löytyy myös 'kosteuttavampi' alkoholi Cetearyl Alcohol, joka on incyssa toinen ainesosa heti veden jälkeen. Tuo kuivattavampi Isopropyli oli incyn mukaan viides ainesosa. Mitä aiemmin ainesosa on incyssä, sitä enemmän sitä on tuotteeseen käytetty.

Tuote kuitenkin on paksua ja tuntuu miellyttävältä levittää hiuksiin, mutten koe näiden kahden tuotteen yhteiskäytön jälkeen, että hiukset olisi super kosteutetut. Eivät ne nyt kuivatkaan ole tai rutise ja narsku. Mutta pakko on todeta, että tuotteiden yhteiskäytöstä tuli jotain outoja huomioita. Hiuksieni väri kääntyi aivan ensimmäisen käytön jälkeen pinkkiin tai punaiseen. En tiedä, johtuiko se hopeashampoon tai colormaskin käytöstä edellisellä pesukerralla. Eli tätä ei ilmeisesti voi sekoittaa niihin tuotteisiin. Mutta kun on pessyt välissä tavanomaisella shampoolla ja hoitsikalla hiukset, ei ole tullut vastaavaa punertavuutta tukkaan.

Koostaisin siis, että tummaan värjätyille hiuksille, raidoille tai hopeashampoon käyttäjille tuote ei välttämättä toimi. Tuote ei ole erityisen kosteuttava eikä ole rakennekorjaava plex-tuote kuitenkaan. Käyttäisin tätä silloin tällöin, mutta ei kannata säännöllisesti ehkä käyttää näitä erikoistuotteita. En ehkä itse lähtisi erikseen ostamaan tuotteita uusiksi, vaikka en ole mikään kova hopeashampoonkaan kuluttaja. Mitä te olette pitäneet tästä tuotteesta? Se on tainnut olla nyt myös vähän TikTok hitin puolella.

4 kommenttia:

 1. Kiva kun kerroit näistä, mä oon aika valikoiva naamioiden suhteen koska mun hiukset tarvii kosteutusta ihan superisti. Löysin vasta XZ:lta sellaisen edullisen kauranaamion, joka ollut todella hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan tuon, vaikken ole enää voimakkaasti blondannut, niin raidoitus on jo tuntuu riittävän siihen että saisi olla enemmän kosteutusta. Moni on arvostellut tuotteen tosi hyvin vaikka lykolla mutta samat kokemukset ei täsmää itselleni. Lisäksi juuri niitä vaaleita raitoja, toisella puolella päätäni edelleen punertaa vaaleanpunaisina. Se on tullut selkeästi tästä, sillä muut shampoot ym on ollut jo pidempään käytössä ja tuttuja.

   Lisäksi tästä kirjoituksesta jäi se pois, että tuote on tosi voimakkaan hajuinen ja tuoksu muistuttaa miesten sport-suihkugeelejä.

   XZ:n omenahuuhde on myös tosi hyvä, aina ei tarvitse olla kallista!

   Poista
 2. Mulla tämä shampoo kirkastaa hiukset tajuttoman hyvin. Kampaajani pesi tällä tukan viime raidoituksen yhteydessä ja olin ihan ällistynyt siitä miten hiukset kirkastui ja olivat värjätyn näköiset. Käytän tätä silloin tällöin, joskus pari kertaa viikossa. Kirkastaa ja pitää blondin blondina, just sellaisena kirkkaana ja shampoo tuntuu hyvältä pestessä. Mulla on se että Fudge alkaa tummentaa hiusta äkkiä ja tämä auttaa siihen...itse siis tykkään ja oli kiva lukea sinunkin mielipiteesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihme kun mulla ei ole yhtään sitä kirkastusta mistä kaikki puhuu, mutta hiuksiin on tullut sitä punaisuutta joka edelleen näkyy. En tiedä tulenko käyttämään tätä shampoota kovin usein, ehkä pari kertaa kuussa - tai sitten annan myöhemmin äidille vaikka käyttöön. Hopeashampoo ehkä minulle kivempi, mun tukka ei tunnu tummenevan onneksi siitä.

   Poista