Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

20 kesäkuuta 2023

Minun UV-suojatuotteet kesälle

Hei kesä! Nyt on sopiva aika kirjoittaa aurinkotuotteista näin pitkällä kesää, varsinkin kun UV-säteily on ollut useina päivinä jo 5-6 luokkaa omalla kotoalueellani näinä hellepäivinä.

Suositteluna kaikille sopivan kasvovoiteen etsimiseen, suosittelen testereitä! Pyysin testereitä itselleni apteekista parhaan tuotteen valintaan. Sain alla näkyvät Eucerin ja La Roche-Posayn tuotteet apteekista ja sain Ritualsin tuotteen yhden ostoksen yhteydessä kyseisestä myymälästä. Käydään myös lyhyesti testerit tässä lävitse.



Eucerin Oil Control Dry Touch SPF50, täysikokoinen tuote myydään tuubissa. Tämä tuote sopii paremmin rasvoittuvalle ja akneen taipuvaiselle iholle, eli loisiko hieman enemmän mattaisuutta. Miellyttävä käyttää.
Eucerin Hydro Protect Ultra-Light Fluid SPF50, täysikokoinen tuote postauksen lopussa. Sopii kuivemmalle iholle, kosteuttaa heti käytön aikana ja myös erittäin miellyttävä käyttää.

Rituals Ritual of Karma Invisible Sun Protection Face Cream SPF30, tuoksuu miellyttävästi Rituals sarjalta. Testeristä huomasin, että tuote ei sovi meikin alle vaan se alkaa rullaamaan iholla heti kun meikkivoidetta levittää päälle. Testeri tulee käytettyä kuitenkin vaikka tatuoinneille.
La Roche-Posay Gel-Creme SPF50, aurinkovoide myös rasvoittuvalle iholle. En tätä ole kokeillut vielä, mutta toivottavasti on miellyttävämpi kuin alempana oleva voide.

Kaikki testereistä olivat voidemaisia ja paksumpia, eivätkä jättäneet kasvoja valkoiseksi.


Hawaiian Tropic Air Soft SPF15, olen tykännyt saman valmistajan Sport-suihkeesta. Tämä on vain helpompi saada myös hartioihin tai selän puolelle jos ei ole ketään levittämässä tuotetta. Miellyttävä tuoksulta ja ohut kerros. Ei ole niin tahmaisen oloinen. On vielä pari purkkia tätä jemmassa.

Hawaiian Tropic Protective Dry Oil SPF15, miellyttävä auringonottoon sopiva öljy jossa aurinkosuoja. Tuote on levitettävä kuten ihonhoitovoide ja tuntuu miellyttävältä iholla. Tämä siis vähän kuin kosteuttaa myös jo ihoa auringonottohetkellä.

Ehdottomasti nämä kaksi molemmat hyviä tuotteita kovaan käyttöön! Air Softista saa myös suojakertoimella 30-tuotteen, myös sport sarjasta. Eli jos haluaa korkeampaa suojaa iholle. Hawaiian Tropic erikoistuu kesätuotteisiin ja löytyy myös paljon muita voiteita aurinkosuojiksi sekä after sun-tuotteina.


La Roche-Posay Anthelios UVMUNE Ultra Light SPF50, tuote suojaa voimakkaasti UVA- ja UVB säteitä vastaan. Olen käyttänyt tuotetta viime- ja tänäkesänä myös kasvoille, mutta se ei ole suosikkini. Siitä syystä lähdinkin kyselemään testereitä apteekista ja aloin tutustumaan uusiin tuotteisiin. Tämä tuote on rakeinen ja tuntuu ikävältä levittää kasvoille. Tuote on myös viskoosiudeltaan kuin vettä eli erittäin valuvaa ja vaikeasti levitettävää. Tämä ei ole tosiaan miellyttävä kasvoilla, mutta ei kuitenkaan rullaa meikin alla. Tätä on vielä myös paljon jäljellä, ja tulen käyttämään tätä tänäkesänä varmasti urheillessa kasvoille (kun menen heti suihkuun ulkoilun jälkeen) sekä tatuoinneilleni (varsinkin parille uudelle jotka otin viime kevättalvella).

Eucerin Hydro Protect Ultra-Light Fluid SPF50, tämä oli käyttämistäni testereistä parhain tuote. Tuote oli mukavasti YA:ssa Uniikkiasiakastarjouksessa, joten sain hieman edullisemmin kuin normaalihinta. Tuote sopii siis kaikille ihotyypeille ja on voidemaista, eikä jätä tahmaista oloa. Tuote on aika verrattavissa tavalliseen päivävoiteeseen koostumukseltansa, eli todella miellyttävä käyttää meikin alla. Eikä rullaa meikin alla. Purkki voi tulla hankalaksi, kun koittaa saada viimeiset tipat joskus ulos. Onneksi tämä on sitten käänettävissä ylösalaisin.

ACO Sun Lips Moisturizing Lip Bam SPF30, myös huulet täytyy suojata auringolta. Varsinkin pyöräillessä huomaan nopeasti, että huulet on kuivat. Ja siinähän ne on pitkään auringossa olleet varsin helposti ilman mitään aurinkosuojaa. Tavanomaisissa Carmex ja Blistex-tuotteissa voi myös olla aurinkosuoja, joten kannattaa vaikka huulipunan tai huulikiillon alle laittaa myös kerros aurinkosuojaa.

4 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Mulla ei tällä hetkellä taidakaan olla mitään aurinkosuojaa sisältävä huulivoidetta, vaikka aiemmin oonkin sellaisia käytellyt ahkerasti. Pitääkin ostaa sellainen :) Toi Eucerinin Hydro Protect kuulostaa tosi hyvältä ja mullekin ehdottoman tärkeää on toi, ettei aurinkovoide rullaa meikin alta pois. Mä rakastan A'Pieun aurinkosuojaa, samoin tykkäsin Coxirin hybridisuojasta, jossa on sekä kemiallinen että fysikaalinen suoja, kun normaalisti noi fysikaaliset ei oo ihan mun suosikkeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva jos löytyisi joku värikäs huulirasva missä olisi aurinkosuoja :) huuletkin on yleensä hieman tummemmat kuin iho joten ne varmasti imevät auringonvalon itseensä hyvin.
      Jos tämä Eucerinin Hydro Protect ilmenee hyväksi pidemmällä käytöllä en kyllä ala hyvää vaihtamaan.

      Poista
  2. Oli kiva lukea näistä tuotteista. Itselleni tuttuja Hawaiian Dry Oil sekä ACOn huulivoide. Tuota La Roche-Posayn Invisible Fluid-emulsiota olen aina joskus miettinyt hankkivani. Harmi jos se on rakeista:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla että tuo la R-P on jo ehkä hieman vanhentunut (avattu ehkä 15kk sitten?) joten se rakeisuus ei ehkä ole ominaisuus. Saman sarjan Gel-Cremeä olen nyt käyttänyt ja se on täysin miellyttävä!

      Poista