08 toukokuuta 2023

K-Beauty tuotteideni lyhyet esittelyt

*merkitty tuote saatu ilmaistuote


Viime vuoden maaliskuussa kirjoitin "Minun vähäiset K-Beauty tuotteet" kirjoituksen. Tuolloin minulla oli vain viisi K-Beauty tuotetta kaapissa! Toki jatkuvastihan käytän juuri K-Beauty merkkien sheet maskeja, mutta niitä harvemmin jää kaappiin lojumaan, vaan kaikki tulevat aika nopeasti käyttöön. Nyt kokoelmat ovat rutkasti kasvaneet ja tuotteita on tullut ostettua ja saatua. 

On muuten tosi vaikea selvittää onko tuote CF vai ei, vegaanisuudella ei minulle ole merkitystä. Tuotteet myydään ja valmistetaan Koreassa joten niitä varmasti myydään Kiinaan joka on suuri markkinapaikka. Kiinassa testaus tehdään aina eläimillä ja Kiinaan myyminen voisikin olla ettisesti vähän huono valinta jollekin yritykselle. Yllätyin, kun huomasin The Body Shopin puuterirasian (vaikka kestotuote) olevan valmistetun Kiinassa. TBS on brändinä isosti hyvien työolosuhteiden, kierrätyksen ja oikeuksien puolesta. Voiko brändi oikeasti varmistua siitä, että paikassa josta rasiat ostetaan, maksetaan asianmukaista palkkaa ja että työntekijät pääsevät omaan kotiin jokaisen työpäivän jälkeen yöksi vai asuvatko he tehtaalla käytännössä vankeina.. Tässä kuitenkin listaa, siinä voi olla virheitä ja jotkin voikin kuulua niihin jotka ei testaa ja jotkin heihin jotka testaa eläimillä.

Näistä ja muista suosituista K-Beauty brändeistä Cruelty Free:
Benton, Cosrx, esfolio, haruharu wonder, Kocostar, Purito, Smuuti Skin, Tony Moly, Whamisa

Ei cruelty free, harmaalla-alueella tai myyty Kiinassa:
Etude House, Frudia, Holika Holika, It's Skin, Missha, Mizon, Skinfood


Mizon Snail Repair Eye Cream, etanaserrumia sisältävä SY-voide. Valitettavasti vähemmällä käytöllä, osa minun tavoitelaatikkoa huhti-kesäkuussa.
Holika Holika Watermelon Soothing Gel, mukavan makealta ja vesimelonilta tuoksuva voide. Imeytyy nopeasti ja tulee olemaan seuraava käyttövoiteeni.
*Cosrx Propolis Light Ampoule, mehiläisuutteesta saatava propolis auttaa tulehduksiin ja ihon ongelmiin. Todella pidän tästä ja on osa myös huhti-kesäkuun tavoitelaatikkoa.
*Holika Holika 3 Secons Starter Collagen, joka on siis hoitoneste joka laitetaan kasvoille ennen viimeistä kasvovettä. Etude Moistfull Cleansing Foam, tykästyin Etuden näytteisiin niin kovasti, että hankin jo tällaisen käyttööni. Odottaa tosin, että tämän ehtisi ottamaan käyttöön.
Smuuti Skin Watermelon Sorbet Balm, ei tuoksu harmiksi miltään. Vähän tylsä, tykkään enemmän kasvoöljyistä kuin balmeista tai sitten tämä on heikkotehoinen.
Kocostar Face Spot Mirror Patch, näppyjen päälle saa laitettua tällaisen finnilaastarin jos näin haluaa. Laastarit on jo aika iäkkäät ja näitä ei ole paljon jäljellä. Ei mikään loistotuote.
*haruharu Wonder Black Rice Moisture Deep Cleansing Oil, tykkään tästä kasvoöljystä paljon. Tästä olikin enää ihan tippa pohjalla kuvaushetkellä. Koitetaan tuo balmi saada seuraavaksi alta pois ja pysytään vain öljyissä.
Cosrx Low pH Good Morning Gel Cleanser, puuttuu kuvasta! Unohtui suihkuun, paksua geeliä ja riittoisaa, mutta ei ole hyvän tuoksuinen tai mieluinen. Siksi suihkussa täydessä pannutuksessa.*Cosrx Lip Sleep Propolis Lip Sleeping Mask, paksu huulivoide jota voi kyllä käyttää myös mielestäni päivisin. Mukavan paksua ja tykkään käyttää tätä kyllä öisin aina kun muistan.
*haruharu wonder Black Rice Hyaluronic Toner, paksumpi kasvovesi jolla ei voi kuin kosteuttaa kasvot, ei sovi siis ollenkaan meikinpuhdistukseen. 
Frudia 3in1 Lip Balm, jossa on punainen sävy, kylmyys huulilla ja olevinaan turvottavia ominaisuuksia. Tietysti myös kosteuttaa huulia kuin huulirasvan on tarkoitus.
Frudia My Orchards Peach Real Soothing Gel Mist, sellainen kiva viilennys kasvoille, ei mene ehkä ihan kasvovetenä putsaavana tai kosteuttavana. Tämä on mukava vaikka suihkuteltavaksi aurinkoa ottaessa ja aamuisin tai suihkun jälkeen kiva suihkasta kasvoille.Mizon Apple Smoothie Peeling Gel, jotenkin näitä ei vain unohda aina käyttää vaikka tämä hierotaan kasvoille ja pestään heti pois. Tätäkin on reilusti vielä pakkauksessaan. Mieluinen kuitenkin ja tuoksuton.
*haruharu Black Rice Soft Peeling Gel, erilainen kuin tuo Mizonin tuote. Tämä siis levitetään kasvoille noin 5 minuutin ajaksi ja sitten vasta pestään pois.Lisäksi paljon tulee käytettyä erilaisia sheet maskeja. Tässä on esim. Holika Holika ja Esfolio juuri kaapissa. Myös Kocostarin maskit on erittäin mieluisia, Mizoneita on myös tullut käyteltyä.

Muista tilata blogi myös Bloggerissa, kiitos kaikille tilaajille :)

6 kommenttia:

 1. Kiinahan ei enää vaadi automaattisesti eläinkokeita, eli nykyään siellä pystyy myymään myös ilman, että tuotteita testataan. Dove on hyvä esimerkki brändistä, joka ei aiemmin ollut cf, mutta on nykyään, vaikka Kiinassa heidän tuotteita myydäänkin. Aiemminhan Kiinan lainsäädäntö vaati kaikkien ei-Kiinassa valmistettujen, mutta sinne myyntiin tulleiden tuotteiden testausta, mutta tää on muuttunut jo pari vuotta sitten. Jäljelle jäi se, että he saattaa tehdä tietyille tuotteille ns. pistokokeita kaupan hyllyltä, mutta tää ei kai koskaan edes koskenut mitään voiteita sun muita vaan enemmänkin jotain hiusvärejä. Mutta siis tämäkin on jo muuttunut eikä sitäkään enää vaadita tai siinä käytetä eläinkokeita. Eli nykyään siis ei tosiaan enää tarkoita, etteikö brändi voisi olla cruelty free, vaikka sen tuotteet Kiinassa olisi myynnissä :) Cruelty Free Kittyltä voi esim. lukea lisää, jos aihe kiinnostaa: https://www.crueltyfreekitty.com/news/big-news-brands-sold-in-china-can-now-be-cruelty-free/

  Tosi kivoja tuotteita sulla tässä, monia joita haluisin itsekin kokeilla. Toi Mizonin kuorintageeli on kiinnostanut mua siitä asti, kun Tainan blogissa siihen ekaa kertaa törmäsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämän tiesinkin, mutta jos tuote täytyy testata, se testataan kuitenkin siinä vaiheessa eläimillä. Toivottavasti myös Kiinassa päästäisiin oikeaan suuntaan asian suhteen ja onhan tuo muutos jo aika suuri viime vuosina. Pitää vielä tsekata toi artikkeli, kun on kuitenkin tämän vuoden puolella tullut ja voi toki olla ihan vähän sinne parempaan päin asiat, on jo tovi aikaa kun tätä viimeksi luin.

   Poista
  2. Niin siis nimenomaanhan se on muuttunut, ettei nykyään kokeissa käytetä eläimiä vaan muita metodeja, jos he lähtee sitä post-market testingiä tekemään, mikä on ihan mahtava juttu :)

   Poista
  3. Mahtava uutinen 😄

   Poista
 2. Onpa kaikkea kivaa tässä:) Itselläni näistä kokemusta vain Frudian suihkeesta ja Mizonin kuorintageelistä. haruharun tuotteita haluan ehdottomasti jossain kohdin kokeilla. Tuo Holika Holikan Soothing Gel olisi ihana kesäksi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Frudian suihkuahan joskus sai myös eri "maussa" mutta en ole nyt törmännyt siihen. Pitää hankkia kyllä uusi, kun tuo lähestyy juuri loppua.

   Poista