Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

24 syyskuuta 2021

Ensimmäinen iPhone ja mihin katosi pienet älypuhelimet?


Siis enhän mä yleensä täällä mistään tietotekniikasta puhu, mutta nyt puhun!

Mun vanha puhelin oli Huawei Honor 10. Sen koko oli 5,8" ja se alkoi jo olemaan mun makuun melko iso puhelin. Puhelin palveli hyvin, kunne se alkoi sammumaan. Ensin se sammui 2 kertaa päivässä kolme päivää putkeen. Lopulta neljäntenä päivänä laskin sen sammuneen peräti 9 kertaa ja sen jälkeen lopetin laskemisen. Veikkaan puhelimen sammuneen noin 15-20 kertaa sen päivän aikana. Googlasin mikä tässä nyt on vikana. Väitettiin, että käytät vanhaa sovellusta, tai 3rd partyn sovellus on viallinen tai sinulla ei ole ohjelmistonpäivitystä. Kaikki oli tehty. Tein puhelimeen tehdasasetusten palautuksen ja hard bootin. Mikään ei auttanut, nämä tein sen jälkeen kun puhelin oli sammunut tuon 3 päivää putkeen pari kertaa päivässä. Puhelin kesti 2,5 vuotta. Sen arvo noin 300 eurosta oli romahtanut 0 euroon, koska eihän tuolla ole jälleenkäyttöarvoa.

Lopulta viidentenä päivänä lähdin puhelinkaupoille. Olin jo nämä neljä päivää Googlannut, mikä mun tuleva puhelin voisi olla. Android valmistajien puhelimet on pääasiassa yli 6,5 " kokosia. Ihan hirveän kokoisia?! Joku ehdotti niitä uusia Flip puhelimia, mutta ongelma ei ole sen säilytys puolikkaana simpukkana vaan että kun nekin on avattuna 6,5". Ei mulla pysy niin iso kapula kädessä?! En katso niin paljon leffoja tai mitään puhelimelta että sen tarvitsisi olla tabletin kokoinen.

En viitsinyt ompusta ottaa kuorta pois kuvaa varten, mutta eroa on 0,4"

Muistelin aiempaa työpuhelinta, sitä alkuperäistä iPhonen SE-puhelinta. Se oli pieni ja riittävän toimiva. Aloin katsomaan iPhonen markkinoita. Vaihto Applen järjestelmiin kyllä kieltämättä jännitti, mutta ajattelin, että siitä selvitään. Päädyin ostamaan itselleni iPhone 12 mini -puhelimen jonka koko on vain 5,4" kokoinen. Pienempi, kun mun aiempi, joka on oikeasti mun mieleen! Ehkä harmiksi jäi se, että tässä on huonompi etu ja takakamera kuin Honor 10:ssä oli, siis paljon vanhemmassa puhelinmallissa. 

Tämä omenan hinta hirvitti, mutta olen valmis maksamaan pienemmästä puhelimesta. On oikeasti outoa, että Applen haastajalla Samsungilla ei ole pienempiä puhelimia. Jos Samsungilla olisi ollut esimerkiksi alle 5,5" puhelin en olisi edes katsonut omenaan päin. Nyt, kun olen jo siirtynyt dark sidelle en usko enää vaihtavani takaisin androidiin. Olen meinaan pitänyt paljon tästä puhelimesta!

+ Face ID, sika helppokäyttöinen!
+ Huomattavan moni sovellus on suunniteltu selkeästi iPhonelle
+ Ilmaiset imessaget ja Facetime puhelut
+ Helppokäyttöisyys

Honoriin ei myöskään saanut näitä kauniita idealin kuoria!

Plussia Honorissa oli huomattavan hyvä urheilunseuranta-äppi Huaweilta, olisiko kenelläkään iPhonen käyttäjällä tiedossa jotain hyvää "sport trackeria" kävely- tai pyörälenkeille? Sellainen olisi kiva ottaa käyttöön vaikka puhelin kerää askelmäärät. Onko joukossa muita jotka olisi vaihtanut androidista iosiin tai toisin päin, iosista androidiin? Ymmärrän kyllä, ettei moni varmasti maksaisi tonnia puhelimesta ja iPhonen hinnat onkin aika hirvittäviä. Mutta sitten, puhelimella on jälleenmyyntiarvoa vaikka se olisi huonossa kunnossa sen voi myydä Swappielle joka huoltaa ja myy sen eteenpäin - ja puhelimesta hyvitetään sen arvoinen summa.

5 kommenttia:

 1. Mulla oli aiemmin Lumiaa ja Samsungia, meni sitten hermot niihin ja ostin iPhone6s plussan. Se palveli 6 vuotta kunnes siihen ei enää saanut päivityksiä ja alkoi jotenkin jumia. Annoin sen vuosi sitten kummitytölle ja hänellä se edelleen pelittää. Otin silloin varmuuskopion puhelimesta jonka siirsin iPhone 12 jonka ostin viime marraskuussa. Olin puhelimeen tosi tyytyväinen mutta yhtenä päivänä huomasin että puhelin oli poistanut kaikki kuvat ja videot. Ihan taivaan tuuliin. Eikä niitä ollut varmuuskopioissa jonka olin kuitenkin marraskuussa ottanut. Tämä mysteeri ei ikinä selvinnyt, menetin kyllä kuvia mutta onneksi ne oli pääosin talletettu Instagramiin ja Facebookiin. Meni hieman luotto Omenaan ja aionkin tästä lähtien tallettaa kuvat vuosittain muistitikulle. Nyt minua himottaa se iPhone 13, katsotaan olisiko varaa kun luulisi tästä 12 saavansa hyvin myydessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tossa onkin aikamoinen katoamistemppu tehnyt ihan uusi puhelin? Itse olen pakonomaisesti aina siirtänyt kuvat koneelle talteen puhelimesta, mutta se on semmonen järjestely-juttu minulle myös tavallaan kerätä muistot varmaan talteen. Varmasti itse myymällä saisi hyvät rahat vs. myymällä Swappielle! Toivon että tämä nyt kestäisi ainakin 4 vuotta mutta voi olla että nykyaikana kun puhelimen elinkaari on kaksi vuotta, tulee tämäkin aiemmin vaihtumaan :)

   Poista
 2. Veikkaisin noiden suurikokoisten puhelinten suosion johtuvan siitä, että ihmiset kattoo nykyään niin paljon just puhelimella kaikkia videoita, sarjoja, leffoja yms. ja niissähän se suuri ruutu on tietty vain hyvä asia. Mutta joo, onhan nää nykyajan puhelimet monesti vähän turhan suuria, varsinkin jos yhdellä kädellä pitäisi saada käytettyä puhelinta eikä sormet oo mitkään pianistin sormet :'D Mulla ei oo koskaan ollut iPhonea, eikä varmaan koskaan tulekaan, kun oon niin vannoutunut Androidin käyttäjä. Tällä hetkellä mulla on Samsung Galaxy S20+ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se sinänsä tietysti kivempi jos muuten tarvitsisi tablettia, mutta on vähän typerää ettei markkinoilla enää ole "jokaiselle jotakin" asetelmaa. Itse en katso puhelinta niin monta tuntia päivässä, että tarvitsisin suurempaa näyttöä + yksikätisen käytön mahdollisuus tuntuu tärkeältä. Siksi oli pakko vaihtaa juuri Androideista veks. Toivottavasti markkinat olisivat siltä osin joskus leveämmät, mutta kyllä tämä omppu on niin hyvä etten tosiaan varmaan enää pala androidiin.

   Poista
 3. Mielestäni isojen suosio ei johdu just leffoista ja videoista. Puhelimen pitää olla kelpo työväline. Onhan se mukavampaa, ettei tietokonetta tarvitse raahata mukana koko aika, vaan pärjää puhelimella aika pitkälle. Itselläni on Note 9 ja se on möykky. Mulla on henk.koht käytössä edelleen Galaxy 7 (6v vanha), se on pikkunen ja kätevä, mutta työkäytössä Note voittaa mennen tullen.

  VastaaPoista