Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

13 heinäkuuta 2021

Kynnet geelilakkauksen jälkeen kuntoon

 

Olen pitänyt geelilakkauksia noin 1,5 vuoden ajan suunnilleen putkeen. Halusin ottaa tauon omille kynsille ja kasvattaa niitä. Kynsi kasvaa keskiarvolta noin 3,5 mm kuukaudessa, joten tauon pitäisi vähintään kestää 4-5 kuukautta, jotta koko kynnen pinta kasvaisi uudelleen. Hauska fakta, miehillä kynnet kasvavat nopeammin kuin naisilla.

Haluaisin eritoten pitää taukoa geelilakoista, sillä osa kynsistäni on ohentunut. Vain yksi kynsi on oikeastaan selkeästi ohuempi. Tämä kynsi alkoi tuntumaan jo melko taipuiselta, joten haluan ajoissa pitää taukoa, ettei kynnet vaurioidu liikaa. Geelilakan huollossa viilaus voi helpostikin ohentaa omaa kynttä, enkä oikein välittänyt sormenpäiden kylvettämisestä asetonisessa aineessa. Olen erittäin varovaisesti aina poistanut vanhan geelilakan, mutta varmasti vahinkojakin voi käydä.

Kynnet on nyt toki kuivat ja niiden uusi elämä on vasta alussa. Päädyin noin kuukausi sitten aloittamaan tauon geelilakkauksista ja siirryin perinteiseen kynsilakkaan.

Koitan saada omat kynnet parempaan jamaan seuraavilla vinkeillä

rasvaamalla käsiä

käyttämällä kynsinauhaöljyä

käyttämällä Trind Nail repair lakkaa

käyttämällä kynsilakkaa suojana

pitämällä kynnet lyhyinä

Pelottaa hieman, miten kynnet pärjää ilman lujitetta ja suojaa. Siis kynnet on niin ohutta ja haurasta kamaa! Tuntuu, että jos johonkin on tökännyt sormen, kipu tuntuu pitkään kynnessä. Geelilakalla tällaista ei joutunut kokemaan koskaan. Muutenkin kynsilakat irtoavat ihan parissa päivässä vaikka olisi päälilakka, välilakka ja aluslakka. Eli jotenkin mun kynsi on semmosta materiaaliltaan, ettei lakat oikein niissä säily.

Alkoi myös tuntumaan, että kynsi alkoi irtoamaan sormesta. Eli sormen kärjessä kynnen kiinnitys sormeen oli hieman elänyt. Mietin voiko se olla seurausta geelilakkauksesta vai onko kynteni niin vaikeat vain yleisesti. Myös sormenpäihin on alkanut tulla ns. uurteita, joista tulee välillä kipeitä halkeamia. Haluan hoitaa asian nyt kuntoon, en myöhemmin. Eikä nuo kynnet nyt lopulta niin kamalassa kunnossa geelilakkauksienkaan jälkeen ole, vaikka voi aika kamalalta kuullostaa. Jos jollain joskus on ollut geelilakka tai rakennekynnet ja lopettaa niiden käytön, niin varmasti tietää, miten hirveää on elää omilla kynsillä.

 


Hyviä vinkkejä kynsien hoitoon yleisesti

käytä suojahanskoja tiskatessasi tai veden äärellä

käytä päivittäin käsivoidetta, hiero sitä myös kynsinauhoihin

älä revi kynsinauhoja, poista roikaleet kynsinauhaleikkureilla

älä pureskele kynsiä

jos kynsissäsi on keltaista väriä, siihen löytyy myös tasoittavia tai keltaisuutta poistavia aineita

 

Kävin juuri eilen kaupoilla ja näin siellä näitä tekokynsiä, eli niinsanottuja liimattavia kynsiä. Ne on jo nykyään tosi hienoja! Ei välttämättä edes kannata hankkia juhliin erikseen geelilakkaa tai rakennekynttä, jos menisin vaikka kaverin häihin, voisin hyvin ostaa nykyaikaiset tekokynnet ja liimata ne omien kynsien päälle!  Myös kaikkia ihmeellisiä tarrageeli-virityksiäkin on, mutta itse en kyllä niitä alkaisi omille kynsille sitten laittamaan, kokisin perus kynsilakan siistimpänä. Ehkä tässä kesällä on kivakin olla ilman geelilakkoja kun on kokoajan menossa, niin ei niitäkään ehkä jaksaisi tai ehtisi huoltaa. Hyvä, että löytää ajan laittaa tiskikone päällä tätä nykyä, kun on niin hyvät kelit meillä ollut :)

4 kommenttia:

 1. Nykyään noi kaupoissa myytävät tekokynnet on tosi hienoja! En oo koskaan kyllä itse kokeillut, mutta vissiin ne pysyy myös hyvin useammankin päivän :) Mä meinasin alunperin laittaa häihin just sellaset, mutta päädyin lopulta niihin rakennekynsiin. Kieltämättä kynnet on joskus näyttänyt kauniimmilta kuin nyt, kun ne on poistettu, mutta onneksi kynnet myös koko ajan kasvaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon joskus teininä niitä käyttänyt, kun rakennekynnet ei vielä ollut mikään juttu! Kyllä ite voisin ne laittaa kaverin häihin, mutta rakennekynnet haluisin omiini. Mielestäni on kiva kuitenkin, että nykyään on jokaiselle jotakin kynsien osalta!

   Poista
 2. Kynnet tuottaa kyllä harmaita hiuksia myös täällä! Mulle ei pysy lakat 2 päivää kauemmin joten oon luovuttanut niiden osalta. En vaan jaksa säätää. Ja oon kyllä itsekin noilla geelilakoilla huomannut että kynnen pinta menee melko huonoksi. Ei siinä auta kuin se tauko mutta mun oma kynsi on niin hauras muutenkin ettei ne ilman lakkoja tai geelauksia kasva ollenkaan. Toivottavasti tauon aikana sun kynnet voi paremmin😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei onneksi geelilakoilla mene kynsi huonoksi :) Mutta oon aiemminkin laittanut mun kynsiä joten oon oppinut aika hyvin ja käynyt ottamassa, joten väittäisin, että mulla on se tekniikka aika hyvin hallussa. - Jos kynsilakat säilyisi pitempään ne ois unelmat! Nyt ajattelin, että pidän vaan yhtä kynsilakkaa kerrallaan auki ja käytän laakista loppuun, niin ei ehtisi ehkä kuivumaan!

   Poista