Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

28 heinäkuuta 2021

Hajuvedetkin vanhenee

GUCCI BAMBOO
Mun vanhin tuoksu, jota oon vaalinut sen korkean hinnan puolesta liian pitkään.
Hajuvedet ovat alkoholipohjaisia tuoksuvia kosmetiikkatuotteita, joiden elämä ei kestä vuosia. Itse olen jo aikaisin päättänyt, etten halua kerätä kovin monta tuoksua samaan aikaan. Mutta mikä on tuoksujen vanhenemisaika? Sitäkin aloin pohtimaan, kun jotkut tuoksuistani ovat nyt 2-3 vuoden ikäiset. Olen aina säilyttänyt tuoksuja meikkipisteellä joka on ollut makuu- tai olohuoneessa. En säilytä kuin suihkukosmetiikkaa vessassa, sillä siellä on melko kosteaa ja usein sanotaankin, ettei meikkejä tulisi säilyttää vessassa.

Suositus olisikin, että hajuveden käyttää muutamassa vuodessa sen avaamisesta. Aloin selvittämään asiaa ja minut yllätti pari juttua, joiden mukaan hajuvesi säilyy parempana.

 

DKNY BE DELICIOUS FRESH BLOSSOM
Mun pannutuksen kohde, aivan muutama tippa enää jäljellä tätä tuoksua!

Hajuvedet säilyvät parhaiten, kun pullon suojaa valolta. Optimaalisin säilytyslämpötila olisi ilmeisesti alle 10 astetta ja useammassa lähteessä suositeltiin jopa jääkaappisäilytystä. Kun tuoksun avaa niin sen käyttöaika, yleensä 2 vuotta, on mainittu pakkauksessa kuten muissakin kosmetiikkatuotteissa.

Voidaan ilmeisesti todeta, että tuoksun voisi parhaiten säilyttää jossain synkässä perunakellarissa, missä on viileää! Mun tuoksuthan siis oli, kuten tässä kerroin, mun meikkauspisteellä. Ja aika usein säilytän niitä tuossa pöydällä! Pitää selkeästi siirtää ne muut tuoksut joita en nyt käytä lipastoon ja pitää yhtä aktiivista tuoksua tuossa pöydällä. Meillä kotona nousee lämpötila jopa 27 asteeseen näin kesällä, joten toivottavasti nuo eivät ole aivan pilalla jo, kun saavat päivänaikana luonnonvaloa - vaikka eivät suoraan auringonvaloa.

 

ESCADA CANDY LOVE
Aivan ihana raikas, ja mun uusin, tuoksu. Tässä onkin aurinkosuoja omasta takaa.

Nyt kiitän itseäni siitä, että olen malttanut olla ostamatta viimeaikoina uusia tuoksuja. Mulla on juuri nyt 5 pulloa pöydällä! Niistä yksi on varmaan pian loppuneissa, ja pitää noista muistakin alkaa kunnolla ottamaan pannutukseen tuotteita. Tiedättehän, kun joku tuoksu on maksanut hitosti, et haluaisi käyttää sitä arkena - vaan säästät ja säästät. Kohta toi kallis Gucci Bamboo on varmaan vaan roskiin sopivaa kamaa, eli pakko se on pistää pannutukseen, kun se on jo kohta 3 vuotta vanha. Tässä uusimmassa Escadan Candy Lovessa on koko tuoksun peittävä väri, joten sehän on käytännössä aina suojassa auringolta ja voisi säilyä paremmin tuon puolesta.

Mielestäni kuitenkaan mikään noista tuoksuista, joilla ikää on jo enemmän, ei tuoksu pilaantuneelta onneksi. Hapettumisen huomaa ilmeisesti melko hyvin tuoksusta. Onko teillä paljon tuoksuja ja miten säilytätte niitä?

8 kommenttia:

 1. Yleensä hajuvedet on vielä ihan liian isoissa pulloissa. Aikaisemmissa töissä kun ei voinut käyttää ollenkaan ja nykyäänkin tuoksuherkkien vuoksi hyvin säästellen niin jo 30 ml pullo kestää ikuisuuden, isommat menee melkein väkisin piloille ennen kuin loppuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin, jos näen ystäviä jotka on hajuherkkiä en käytä ollenkaan tuoksuja. Minulla on vain yksi pullo 50 ml koossa. Käytän normaalisti nyt arkisin body mistejä joissa on huomattavasti miedompi tuoksu, kuin hajuvesissä :) Niilläkin varmaan kuitenkin yhtälaiset "säilymisajat" kuin hajuvesillä.

   Poista
 2. Mä säilytän hajuvedet ja käyttämättömän kosmetiikan yläkerran pimeässä vaatehuoneessa. Talvisin siellä on aika viileä joten uskon että säilyvät. Alakerrassa mulla on vaan yksi tuoksu kerrallaan eli aina se mitä käytän. Nyt kuumien kelien aikaan mietin esim huulikiiltojen ja -punien säilyvyyttä, sen takia en just viitsisi luonnonkosmetiikkaa hirveästi hamstrata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli jotenkin ihan yllätyksenä tuo päivänvalo ':D Sulla on varmasti kyllä kaikki tuoksut hyvässä kunnossa, ja juuri hyvä tuo tyyli pitää yhtä käytössä! Itse en rehellisesti taida omistaa luonnonkosmetiikkaa ollenkaan, myös säilyminen huolettaisi itseänikin!

   Poista
 3. Just tästä syystä ostan aina niitä 30 ml kokoja, vaikka esim. joissain Escadan kausituoksuissa myöhemmin harmittaakin, ettei tullut ostettua isompaa eikä tuoksua enää myydä :D Mun hajuvesien käyttö on niin rajallista, että yhtään suuremmat pullot on turhia itselle. Multa löytyy myös ihan liikaa tuoksuja tällä hetkellä omaan käyttöön nähden, mutta onneksi kaikki on vielä hyviä. Sain itse joskus Versacen Bright Crystalin huononemaan, kun säästin ja säästin sitä 50 ml pulloa, josta oli lopulta käytetty muutaman vuoden jälkeen ehkä juuri ja juuri 10 ml.. Onneksi siitä oppi, ettei kannata turhaan säästellä. Harmittaa vaan enemmän, jos omaa tyhmyyttään on jättänyt tuoksun käyttämättä ja lopulta se on pilalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan se aina harmi kun sitten se hyvä tuoksu loppuu! Sitä just mietin tuon Escadan tuoksun kanssa jonka just ostin, mutta kyllä toi 30 ml riittää ihan hyvin. Itsekin muistan lähinnä viikonloppuisin suihkia jotain tuoksua itselleni. Mun BC joka juuri loppui tänä keväänä oli myös jotain 4 vuotta jo iältään joten oli aikakin saada se loppuun, mielestäni onkin nyt tosi hyvä että tuli tätä tutkittua lisää, niin ei ainakaan kasva himo ruveta keräilemään tuoksuja yhtään enempää!

   Poista
 4. Oot saanut pidettyä sun tuoksukokoelman kyllä ihanan kompaktina! Itselle taas nimenomaan tuoksut on se heikkous, joten niiden ostaminen on lähtenyt vähän lapasesta. Onneksi joukossa on vain pari sellaista tuoksua, joiden olen huomannut muuttuneen vuosien varrella hieman (sellaiset pääsee yleensä tehokäyttöön, jotta ei menisi hukkaan). Säilytän tuoksukatraani wc:n peilikaapissa, joten ovat valolta suojattu ja meillä on erillinen kylppäri, joten ne eivät altistu kylpyhuoneen olosuhdevaihteluille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin kyllä kerätä, mutta olen onneksi joissain asioissa maltillinen. Onkin kyllä hyvä ottaa tuoksut joiden haju muuttuu aina heti käyttöön! Erillinen WC on toki aivan eri, kuin kylpyhuone jossa on WC, sillä se ei ole märkätilaa -ei ole sitten kosteutta ja lämpöä vaihdellen :)

   Poista