09 huhtikuuta 2021

The Beauty Consumer Tag


No mie aattelin, että huhtikuu on kiva aloittaa tällaisella aikanani bongaamasta hauskasta haasteesta. Tämä on suoraan kähvelletty Lindan blogista kaikkine käännöksineen, kiitos! Ajattelin tämän olevan ihan kiva ja mielenkiintoinen kysely jonka itsekin halusin toteuttaa, siihen vain meni tovi.

 1. Kuinka paljon käytät meikkeihin rahaa kuukaudessa? Entä vuodessa?

Aivan liikaa yksinkertaisesti. Näin eräänä yönä taannoin unta, että ostin uutta kosmetiikkaa vain kun se on tarjouksessa. Niin pitkälle tämä välillä menee. Menikö viime vuonna kosmetiikkaan 600-700 euron väliltä rahaa + kampaajat ja pidennykset päälle. Meikkien osuutta tuosta määrästä minulla ei tarkalleen siis ole tiedossa, uskoisin meikkeihin spesifisti menevän hieman vähemmän rahaa. Ehkä keskiarvioisin noin 25 € / kuukaudessa sillä silloin tällöin pitää uusi ripsiväri, lineri tai joku meikkivoide uusia. Summa ei ole niin suuri kuin se siivu joka menee ihonhoitoon, saippuaan tai shampoisiin.

 2. Tunnetko ikinä syyllisyyttä siitä kuinka paljon käytät rahaa meikkeihin?

Meikkien osalta en koe syyllisyyttä, olen tänävuonna ostanut oman muistini mukaan yhden Benefitin kulma-lahjapakkauksen todella hyvästä tarjouksesta, yhdestä Lykon kauneusboksista tuli huulikiilto ja ripsiväri, muut hankinnat on ollut viime vuoden joulun puolella. Kyllä siis vähällä on tullut mentyä tähän mennessä. En siis koe meikkien osalta mitään syyllisyyttä.

 3. Tuleeko sinulle Fear of missing out-tunne uusien meikkilanseerausten kanssa?

No hieman kieltämättä. Olen vasta saanut L'Oréal Paris Air Volume Mega Black maskaran siinä Lykon kauneusboksissa ja tämä taisi viime syksyn alussa olla markkinoilla. Maybellinen Sky High maskaran kokeiluun on siis vielä pitkä matka, samoin vielä jotain irtopuuteria on käyttämättä niin L'Oréal Paris Infaillible 24h Fresh Wear 9 g meikkipuuterin kokeiluun on myös matkaa. Olisi kiva kokeilla näitä kahta viimeksi mainitsemaani uutuutta heti, mutta en halua hamstrata.

 4. Ostatko tai pidätkö kokoelmissasi meikkejä vain, koska ne ovat limited edition tuotteita?

En koe mitään tarvetta haalia tai vaalia juuri LE-meikkejä. Toki haaveilen vaikka mistä kivoista paleteista ja muista, mutta olen omasta mielestäni maltillinen meikkien ostamisen suhteen.

 5. Olisitko valmis maksamaan enemmän, mikäli saisit ostettua loppuunmyydyn tuotteen netistä?

En, jos tuote on esimerkiksi loppu kivijalasta mutta sen saisi verkkokaupasta ja päälle tulisi postimaksut en olisi valmis maksamaan esin 5,90 postimaksua tuotteen lisäksi. Olen valmis hankkimaan jonkun muun varteenotettavan jutun myöhemmin kokeiluun.

 6. Toivotko että voisit käyttää meikkeihin rahaa enemmän tai vähemmän kuin tällä hetkellä?

Olisi kiva, että osaisin luopua ns arki ja viikonloppu -meikki asetelmasta. Miksi meikkaisin arkena huonommin kuin viikonloppuna. Kyllä se sama meikkivoide on hyvä arkeen ja juhlaan, joten olisi kiva käyttää meikkeihin rahaa enemmän siinä mielessä, etten osta mitään halvempaa arkeen vaan, että se yksi kultainen keskitie olisi mun ainoa avattu meikki arkeen ja viikonloppuun. Eli jos haluaisin käyttää parempaa meikkivoidetta pistäisin siihen rahaa enemmän enkä ostaisi sen rinnalle jotain halvempaa koska tuote kuluu nopeammin.

  7. Kun näet jonkun kiinnostavan tuotteen jonkun toisen meikkikokoelmassasi, tuleeko sinulle pakottava tarve saada se myös itsellesi? 

En ehkä koe tätä, kuten huomattu, tuota fomoa mulla ei tule ollenkaan noista uutuustuotteista, kun haluan toimia järkevästi. Tietysti kun joku kanssabloggaaja esittelee jotain kivaa hankintaa jossa vaikka sävyt tai ominaisuudet kuullostaa siltä, että pitäisin niistä, niin tulee tarve kyllä se hankkia siltä kantilta. Ostan usein tuotteita testiin muiden arvosteluiden perusteella.

 8. Ostatko enemmän meikkejä pyhien/lomien aikaan?

No joulun aikana tulee ostettua niinkutsuttuja lahjoja itselleen. Muuten ei tule muina loma-aikoina osteltua. Jos kävisin ulkomailla tekisi hankintoja sillä ne on osa matkakokemusta.

 9. Oletko ikinä piilotellut meikkiostoksiasi perheeltäsi tai ystäviltäsi?

En ole joutunut peittelemään todellisuutta, tietysti meikit ei ole se ongelma kuten sanottu. Ehkä hieman shampoo/hoitoaine/rasva/saippua ja muu ihonhoito varasto on se mikä mua hieman hävettää. Olen kyllä silti saanut paljon pienennettyä mun varastoja!

 10. Onko sinulla kokoelmassasi yli kymmenen meikkituotetta, joita et ole käyttänyt viimeisen kuukauden aikana?

Kyllä on ja varmaan enemmän kuin kymmenen vaikka meikit ei ole mun hamstratuin juttu.

 11. Onko sinua ikinä painostettu ostamaan jotain mihin sinulla ei ole varaa tai mitä et oikeasti tarvitse?

Ei ole, sillä ostan ehkä kuitenkin vielä enemmän verkosta kuin kivijalasta. Myyjilläkään painostus ei ole se valtti jolla ostajaa ehkä saisi tekemään hankintoja vaan parempi avoin palvelu.

 12. Ostatko meikkejä keräilymielessä?

No kyllä tekisi mieli hankkia luomivärejä etenkin keräilymielessä. Tietyt paletit on vuosia jo ollut ostoslistalla enkä niitä silti osta. Haluan toimia vastuullisesti ostajana ja hankkiavähän kerrallaan, jotain pitää saada annettua eteenpäin tai laitettua pois ennenkuin noita paletteja ostaa päättömästi. En ole myöskään huulipuna tai huulikiilto -suurkuluttaja, joten niitä ei tule kerättyä. Ainoa mitä meikeistä haluaisin siis keräillä on luomiväripaletit. Etenkin haluaisin ostaa juuri nyt UD:n paletteja kun olisi jotenkin kiva että rasiat olisivat samankaltaisia. Myös Jeffreen paleteista Bloodmoney olisi ihana hankinta.

 13. Onko sinusta tullut "meikkimatkallasi" enemmän vai vähemmän kulutusmyönteinen?

Olin aluksi varmasti enemmän kulutusmyönteinen ja nykyään vähemmän, tämä pohjautuu vastuulliseen kuluttamiseen joka sotii haluani hankkia vastaan. Koitan siis hillitä itseni mahdollisimman hyvin enkä tee turhia hankkeita vaan ainoastaan hankkeita joita todellisesti tarvitsen. Näin siis mielessäni asiat näen tai koen. Nykyisin haluan vähemmän ostaa turhia juttuja tai asioita varastoon, vaikka haluaisin kokeilla juttuja. Ei ole tilaa säilyttääkään mitään arsenaalia ja vikalla 2 muuttokerralla oli aika paljon myös tuota kosmetiikkaa (sis. meikit) olemassa ja vasta siinä on herännyt oikeastaan siihen miten hemmetisti sitä onkaan ja onko se ehkä mennyt yli? No joo ja sehän mut on saanut nyt heräämään. Varmaan vielä 5 vuotta sitten mulla oli vain se shampoo + hoitoaine suihkussa joita käytin ja kun loppu alkoi häämöttämään ostin uudet. Nyt on 5 shampoota ja 5 hoitoainetta hankittu valmiiksi ennenkuin edelliset loppuvatkaan.

Kiva jos muutkin suorittaisi tätä haastetta :)

2 kommenttia:

  1. Kiva kun vastailit tähän<3 Mä oon monesti ihaillut sun ajatusmaailmaa kulutuksen ja just uusien meikkien ym. ostamisen suhteen ja nää sun vastaukset vaan vahvisti sitä :) Sulla on mun mielestä tosi sellanen "jalat maassa, järki päässä" asenne kosmetiikkashoppailun suhteen, kun vaikka joskus jotain uutta ostatkin niin silti haluat ennen kaikkea saada niitä vanhojakin käytettyä pois. Samaan pyrin myös itse, mutta mulla oli niin monta vuotta täysin päinvastainen ajatusmaailma, että kestää aika kauan saada noita varastoja tyhjemmiksi. Varsinkin meikit on haastavia, kun ei ne oikeasti kulu. Tai tietyt tuotteet joo, kuten meikkivoiteet, ripsarit ym. mutta sit on kaikki poskipunat ja luomivärit, jotka kestää sen pienen ikuisuuden :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä luulen, että aiemmin mullakin kyllä oli enemmän sitä sellasta ostetaan nyt kun voi -asennetta. Mutta kyllä mua harmittaa jos tuotteet jää käyttämättä! Just luomivärien osalta tekis kyllä mieli välillä heittää joku vanha paletti roskiin että vois ostaa uuden. Mutta pitäs ottaa joku semmonen arki-paletiksi ja pannuttaa semmonen vaikka niin vois ensivuonna jonkun uuden hienon paletin hommata :)

      Poista