06 maaliskuuta 2021

20 kysymystä - näitä et ehkä tiennyt minusta


Blogitaukoni jälkeen jotkut blogit joita seurailen on tippunut mun "radarista" ja nyt olen viime vuoden lopulla taas löytänyt Charming Nails -blogin, josta tämän haasteen bongasin! Eli nyt toivottavasti saan teitä seurailijoita lähemmäs itseäni jos löytyisi samankaltaisuuksia tai meitä yhdistäviä asioita :) 

Näitä haasteita on kiva tehdä ja samalla saan vähän syytä tai aihetta jakaa myös muutakin täällä, kun vain tuotekuvia ja näyttää myös juttuja omasta elämästäni.

MITÄ TEET TYÖKSESI NYT JA MITÄ TÖITÄ OLET ENNEN TEHNYT?
Olen töissä assarina logistiikka-alalla. Mun työura on alkanut kaupan kassalta ja olen siitä päässyt aina vähän eteenpäin.

MIKÄ OLET KOULUTUKSELTASI?
Kuva-artesaani eli kuvallisen ilmaisun perustutkinto, aika lähellä medianomin tutkintoa.

MITÄ HARRASTAT JA TEET VAPAA-AJALLASI?
Tykkään kirjoittaa tätä mun blogia aika paljon ja koirailen. Koira on pian ollut mulla vuoden ja vuosi onkin mennyt aikalailla sen kouluttamisessa. Aiemmin kävin kuntosalilla, mutta olen pitänyt siitä nyt vähän liian pitkän tauon. Haaveilin uinnin alottamisesta myös vuosi sitten, kunnes korona iski. Olen viime syksyn lopulla alkanut pelaamaan taas The Sims 3!

MITÄ KATSOT TELEVISIOSTA?
Ihan mitä vaan! Oon kunnon TV-sarjojen ahmija. Just nyt odotan Temppareitten ja Selviytyjien jaksoja. The Blockin viimeisin kausi loppui helmikuussa MTV:llä ja se oli niin huippu! Katson paljon Netflixin omia sarjoja, Game of Thrones on yksi mun suosikki TV-sarja ikinä HBO:lta ja nyt katson paljon Disney+ palvelusta leffoja.

MISTÄ INPIROIDUT?
Musta tuntuu ettei mun tulta oikein sytytä enää mikään, haaveilen usein vaikka elämäntapamuutoksesta, mutta oikeasti en ole valmis siihen. Saatan nopeasti saada innostuksen jostain mitä näen somessa ja haluaisin havitella sitä mutta oikeasti käy niin että asiat lopahtaa. Ehkä mun inspiroituminen on siis vähän häilyvämpää, esim oranssit ja persikat värit on nyt inspiroineet mua ja blogissa esimerkiksi uusi toimiva ulkoasu sai minut vähän innostumaan paremmin taas kirjoittamisesta.

MILLAINEN ON UNELMIESI TYÖPAIKKA?
Neljä työpäivää viikossa, mukava työporukka ja sellainen jossa kaikki vaan toimisi. Tekisin mieluusti töitä kauneuden, muodin tai eläinten kanssa. Semmonen mikä olisi arkisin, ei ainakaan vuorotyö.

MITKÄ OVAT SEURAAVAN VIIDEN VUODEN TAVOITTEESI?
Haluan ehdottomasti ostaa oman asunnon ja toivoisin asettuvani viimein paikoilleni. Haluaisin myös ehdottomasti opiskella vielä korkeakoulututkinnon, joten toivottavasti saan aloitettua sen seuraavan viiden vuoden sisällä. 

MISTÄ NAUTIT ERITYISEN PALJON?
Hyvästä musiikista. Rakastan musiikista joka vetoaa tunteisiin ja siihen elämän tilanteeseen tai fiilikseen joka juuri vallitsee kohdallani. Joskus musiikki voi olla parannus kaikkeen! Joku keikka voi viedä täysin mukanaan ja huumaa sen jälkeen aina uudelleen ja uudelleen kappaleiden muodossa kotona. Myös herkullinen ruoka tai herkku voi joskus olla ihanaa. 

MISSÄ OLET HYVÄ?
Olen olevinaan hyvä vähän kaikessa. Osaan vaihtaa itse lampun ja tapetoida, olen hyvä maalaamaan. Semmonen pieni DIY-elämä siis onnistuu multa. Olen siis yllättävän kätevä, just auton renkaat tulee ainakin vaihdettua itse!

MITÄ KIELIÄ PUHUT?
Puhun kaikista parhaiten suomenkielen lisäksi englanninkieltä! Olen joskus opiskellut myös Ruotsia, en ole ollut kovin kiinnostunut tästä kielestä. Saksaa olen opiskellut sitten omaehtoisesti pari jaksoa ja auttaa se tajuamaan kieltä, mutten voisi sanoa että osaan puhua saksaa. Olisi ehkä helpompi opiskella Espanjaa sillä olen rakastanut monta Espanjalaista TV-sarjaa joten perussanaston osaaminen on ehkä jo paljon helpompaa kuin Saksassa.


MISSÄ TAPASIT KUMPPANISI?
Opiskellessani joskus vuosia sitten tiesimme toisemme ja tiet kohtasivat uudestaan muutama vuosi sitten somessa.

MITÄ TEET, KUN KUKAAN EI NÄE?
Syön varmaan karkkia salaa välillä, mikä kertoo ongelmasta :D Koitan olla nykyisin ostamatta herkkuja arkisin mikä on mulle erittäin vaikeaa välillä! Olin vuoden 2020 lopulla todella pahassa sokerikoukussa, hirveetä. Koitan ehdottomasti petrata salaherkuttelun suhteen.

VIIMEISIN OSTOKSESI?
Ostin uuden avainnauhan töihin. Sellaisen söpön missä on glitteriä koko kaulahihnan matkalta.

MIKÄ ON TÄLLÄ HETKELLÄ SUURIN HAASTEESI?
Oman hyvinvoinnin ylläpito. Koronavuosi on pistänyt istumaan turhan paljon sohvalla. Koiranpentu onneksi on myös pistänyt liikkeelle. Ilman Vappua en varmasti olisi lähtenyt kävelylle kolme kertaa päivittäin! On siis suuri ilo, että on tuo pieni koira ja tulee lähdettyä himasta ulos lenkille. Painonhallinta ei ehkä ole aina siis pitänyt, lisäksi mielen hyvinvointi välillä vaakalaudalla, kun etätyöt on aika lähellä eristäytymistä. Yritän keksiä mukavaa ajanvietettä myös kotona ja keksiä erilaista tekemistä.

MITÄ BLOGEJA TAI SOME-TILEJÄ SEURAAT?
Mainittavista blogeista varmasti Lipsticklove, Nena Sofias (ilo kun palasit hiljaiselosta), uutena blogina mulle Vadelmamurusia ja nyt aika tiiviisti lukenut taas myös Charming Nails kirjoituksia kun löysin tosiaan blogin uudestaan. Myös lifestyle blogeista Fun, Fitness & Fashionia tulee seurattua aktiivisesti. Somessa seuraan muutamia isoja julkkiksia, useita eri meikkiblogeja ja kavereita. Instassa pidän erityisesti myös sisustustileistä ja enemmän sellaisista jotka keskittyvät oman talon esittämiseen tai vaikka rakennusprojektiin.

MIKÄ ON SUURIN UNELMASI TÄLLÄ HETKELLÄ?
Että jostain tulisi hyvät säästöt asunnon hankkimiseen mun tilille. Eli lottovoittoa just nyt povataan! Olisi tosi ihana kyllä päästä ostamaan oma koti. Jos on asunut esim 6 vuotta asunnossa jonka vuokra on keskimäärin 600 € ja päälle tulee vielä vakuutukset ja sähköt on käyttänyt tässä ajassa 43 tuhatta euroa muiden taskuun asumisessa. Oma asunto olisi siis hyvä sijoitus ja osa rahoista jäisi omaan pussiin asunnon muodossa.

JOS SINUN OLISI PAKKO VALITA UUSI AMMATTI, NIIN MIKÄ SE OLISI?
Ehkä kauneushoitaja tai kosmetologi. Tekisin mieluusti juuri kynsiä ja opiskelisin tekemään kestopigmentointeja ja kasvohoitoja. Se kyllä olisi oikeasti kiinnostavaa, mutta ei välttämättä niin kannattavaa. En haluaisi ryhtyä yrittäjäksi.

ELÄMÄSI TÄHÄN MENNESSÄ UPEIN KOKEMUS?
Varmaan ne muutamat päivät jotka on voinut käyttää Keski-Euroopan kaupungeissa. Geneve, Praha ja Wien olivat upeita! Matkustaminen on aina upeaa, lentäminen on mahtavaa ja luonnotonta. Olisi ihana matkustaa enemmän, mutta se myös on kallis etuoikeus johon jokaisella ei ole vaan varaa.

MITÄ PELKÄÄT?
Pimeää, villieläimiä, karhuja, susia ym. pahoja asioita. Olen aika vainoharhainen ja pelkään helposti yksin ollessani pienintäkin narahdusta! Hirveetä :D

MITÄ AIOT TEHDÄ, KUN OLET VASTANNUT NÄIHIN KAIKKIIN KYSYMYKSIIN?
Aion jatkaa Emily in Parisin katsomista ja ehkä pian myös tehdä välipalaa.

10 kommenttia:

 1. Olipas kiva haaste ja kiva tutustua suhun lisää🤗 pitääpä itsekin ottaa tämä työ alle, hauskoja kysymyksiä. Siis nuo elämäntapamuutokset tuntuu kyllä aika niin ylivoimaisilta. Hetkeksi innostuu ja sitten into lopahtaa ihan totaalisesti. Helpoimmaksi olen kokenut vain suht terveellisen perusarjen pyörittämisen mihin kuuluu myös herkkuja🙊😆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämäntapamuutos pitäisi tietysti olla pysyvien asioiden tavoittelua eikä mitään hetkellisiä diettejä :) Onhan tässä vuosien aikana tietysti tullut monista huonoistakin jutuista luovuttua!

   Poista
 2. Hauska tutustua paremmin näin :) Tuo on totta että vuokrana raha menee savuna ilmaan, etenkin kun sitä maksaa 1500€/kk, siis ihan jäätävää mutta pk-seudulla on. Näillä vuokrilla on mahdoton säästää enää omaan asuntoon, joten tehtiin kompromissi ja ostettiin mökki. Sitten kun teinit muuttavat omilleen, mekin päästään taas pienempään ja asumiskulut laskee.Olipas avautuminen :D
  Vappu on niin suloinen, kyllä koirista on hurjasti iloa ja mullakin liikkumiset olis olemattomia jos ei olis koiria.

  Taidampa tehdä haasteen itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ite oon aina kitkuttanut jossain tosi halvoissa ja pienissä kämpissä kun olen asunut vuokralla niin ei ole mennyt ihan niin suuria summia. On järkyttävää että lainaa ei anneta jos ei ole valmiiksi pääomaa vaikka vuosien saatossa usea vuokralla elänyt olisi jo ostanut asuntonsa.

   Koira on kyllä mahtava ystävä ja kesällä sitten varsinkin varmasti useammin jaksaa heittää pitkän lenkin kun talvella ei pakkastenkaan takia voinu aina kovin pitkiä tehdä.

   Poista
 3. Kiva kun vastailit tähän, tuli ainakin mulle paljon uusia asioita sinusta :) jos asuntosäästäminen kiinnostaa niin ASP-tili vaan auki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kiva kun katoit munkin vastaukset :) Oli tosi kivat kysymykset tässä!

   Poista
 4. Näitä on ollut tosi kiva lukea! Ja hei iso kiitos maininnasta<3 Sun blogista on tullut yksi mun suosikkini, aina oon innolla klikkailemassa sun postaukset auki, kun huomaan että oot jotain julkaissut :) Mä en miettinyt oman asunnon ostamista kahta kertaa siinä vaiheessa, kun oma rahatilanne näytti siltä, että lainan saaminen olisi mahdollista. Ärsytti maksaa vuokraa toiselle, kun samaan hintaan saisi maksettua asuntoa itselleen. Kyllä mä sitäkin kuulin, että mitä järkeä 23-vuotiaana on ostaa omaa asuntoa, mutta mä luulen että tää oli fiksuin päätös mitä oon ikinä tehnyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että blogistani tietysti pidetään! :) Tosi moni ystävä on ostanut ekan asunnon jo alle 25-vuotiaana ja itse olen sitten ollut toista maata. En haluaisi ostaa niin pohjoisesta vaan vantaa-hki ja asunnot alkaa sitten olemaan sen verran kalliita että vielä vähän aikaa tulee säästettyä. Todellakin elämäsi parhaimpia hankintoja!

   Poista
 5. Näitä haasteita on aina tosi kiva lukea ja oppia enemmän ihmisistä blogien takana :) Mä tykkään kans katsoa hirveästi eri sarjoja ja nykyään itseasiassa katson mieluummin sarjoja kuin leffoja :) Parasta on, jos sarjasta on jo useampi tuotantokausi julkaistuna tai jopa kaikki jaksot, koska inhoan odottamista :D

  Koira pistää kyllä hyvin liikkeelle ja tuo muutenkin elämään yllättävän paljon sisältöä ja tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että hyviä leffoja on niin vaikea löytää toistopalveluista, sarjat selkeästi on nykyisin IN. On hirveää jos sarjassa on vain 1 kausi ja esim 8 jaksoa jos sarja on hyvä ja uusia kausia pitää toivoa ja odottaa!

   Poista