16 helmikuuta 2021

Kokemuksia teippipidennyksistä

Hiukset vaativat aikaa, ja tähän kannattaa varautua. Halusin jakaa omia kokemuksia nyt parin kuukauden pidennyksien käytön jälkeen ja tässä muutama pääpointti nostettuna, jotka nyt itselleni nousi esiin. Itselläni on ollut aiemminkin Rapunzel of Swedenin Original -laatuisia teippipidennyksiä käytössä, jotka mielestäni aikaisemmin kestivät todella hyvin jatkuvassa käytössä. 

Varmaan suurin osa itse laittavista tai jotka tilaavat ja laitattavat muualla, tilaavat hiukset juuri Rapunzenilta. Myös esim. kauneudenverkkokauppa.fi ja muut sivustot, em. dreamhair.fi, myyvät myös pidennyksiä kuluttajille. Tietysti moni kampaamo käyttää omia hiustenpidennyksiä jotka on todennäköisesti hankittu muualta kuin ns. suoralta kotikampaamoon myyvältä kilpailijalta.

Näistä vinkeistä kuitenkin varmasti apua laittoon ja valintoihin sekä vähän tietoa siitä 'työmäärästä' vaikka omasta mielestäni ei näissä pitkissä hiuksissa sinänsä mitään työtä ole :)

Kampaajalla vai kotona? Kannattaa heti alkuun miettiä ryhtyykö kotona laittamaan, löytyykö joku ystävä joka auttaisi? Vai onko valmis laittamaan rahaa pidennysten laittoon kampaajalla. Esim. Rapunzelin omassa liikkeessä Helsingissä huolto ja laitto on aina alk. 150 €, omien osioiden määrän poisto olisi 49 € pelkästään liikkeessä, tätä ajattelen kohtuullisen edulliseksi kun katselee hinnastoa. Uudelleen nostatus olisi n. 200-230 €, jota en olisi missään nimessä valmis maksamaan. Katselin että Vantaalla hinnat pidennystöissä vaihtelevat 65-100 € / tunti. Tämä tuntihinnoittelu ei myöskään varmasti sisällä itse pidennyksiä ensimmäisellä kerralla tai kiinnitysvälineitä, mahdollisia sävytyksiä tai pidennyksien värjäystä oman hiuksen mukaiseksi.

Laatu. Hiukset eivät ole enää "elossa" pidennyksissä, myös hiustenpidennykset kärsivät normaalisti kuivista latvoista esimerkiksi lämpökäsittelyn ja tuulen myötä. Voit esimerkiksi Rapunzelilta valita original-laatua tai premium-laatua jos toivot hiuksille parempaa laatua tai kestoa. Latvoja voi kuitenkin leikata muotoon kampaajalla ja saa niistä aina hieman paremman näköiset.

Nyt Suomen markkinoille on myös tullut B'longin pidennyksiä helposti saataville esim. huostuote.fi sivuston kautta. Näitäkin pidennyksiä voisin mieluusti kokeilla, mutta jossain sivulle kirjoitetuissa arvosteluissa eivät olleet juuri vaaleissa sävyissä laadulta hätkähdyttäneet joitain käyttäjiä.

Määrä ja väri. Omat hiukseni ovat noin 30cm-pitkät jos vierelle on laitettu 40cm ja 50 cm pidennykset. Minulla on siis 2x40cm Light Blonde ja 2x50cm Platium. Hiukseni ovat omasta mielestäni ohuet joten neljä pakettia on hyvä määrä täydelle pidennykselle. Halusin myös pituutta joten otin 50cm paketteja kaksi. Valitsin kaksi eri väriä, jotta sävyt myös sulautuisivat paremmin omiin hiuksiini. Blondien kanssa tämä on varmaan helpoin vaihtoehto.

Jos hiukset on paksut ja haluaa vain pituutta voi valita vaikka 2 pakettia vähän omaa hiusta pidempää, mielestäni 4-6 pakettia tarvitaan kokopään pidennyksiin. Ehkä jatkossa en ostaisi itselleni 50cm pituisia osioita vaan ostaisin kolme 40cm pakkausta tai sekottaisin 30-40cm saadakseni vain tuuheammat hiukset.

Laitto. Teipit voidaan laittaa eritavoin päähän, joko tasaisin isoin välein tai vain "takaraivopainotteisesti".  Kampaajat varmasti suosivat oppimiaan tai parhaaksi kokemiaan tekniikoita. Olen huomannut itselläni ja muilla erilaisia kiinnitystyylejä, jotkut laittavat todella ylöskin osioita mitä en itse tekisi koskaan. Itse suosin tätä takaraivo-painotteista versiota, mutta näin alimmat teipit näkyy jos laittaa poninhännän ylös eikä niskaan. Itse haluan pitää hiuksia mahdollisimman paljon auki, joten halusin ne tasaisesti takaraivon alueelle. Eli jos teipit laittaa tasaisesti koko päähän voi ylimmät teipit näkyä kun hiukset kasvavat pituutta. Jos hiuksia laittaa kotona itse ystävän kanssa, kannattaa myös katsoa hieman peilistä että lisää muutaman osion sivuille, korvien alueelle, jotta hiukset näyttävät kivoilta myös eteenpäin vedettäessä. Eli vetää siis hiukset eteen ja arvioi montako osiota sivuihin voisi laittaa.

Ensimmäinen yö. Vinkki, kun hiukset on laitettu kannattaa ottaa ekaksi yöksi särkylääke. Itse otin 400 mg ibumaxin. Uudet teipit painavat kuitenkin 50-100g ja teipit kiristävät vielä ihoa, joten se kannattaa. Pienikin painoero tuntuu ainakin itselläni päässä ja jakauksen kääntö toiselle puolelle päätä voi aiheuttaa päänsäryn, vaikka muuten en juuri kätsi ikinä päänsäryistä.

Letittäminen. Hiukset kannattaa laittaa yöksi kiinni, jos nukut hiukset auki ne ovat helpommin takuilla ja joudut selvittämään niitä enemmän. Ne myös hankautuvat helpommin eli voi myös katkoa omia hiuksiasi.

Olen tottunut letittämään hiukset aina yöksi ja esimerkiksi koiralenkeille, vaikka käytän pipoa talvisin. Asia on tietysti erilainen kesällä, kun käyttäisin teippejä kesäisin pitäisin niitä kyllä auki lenkeillä, varsinkaan kun blondi ei ns. pala auringossa värinsä puolesta myöskään huonoksi.

Letin tekeminen kolmesta osiosta on helppoa, välillä laitan kaksi ja välillä vain yhden. Letitän vain pituudet. Hiukset siis todennäköisesti kuluvat nopeammin jos niitä ei letitä rasittavia asioita varten, vaan kuluvat latvoista hivenen. Kuntosalille laittaisin hiukset kiinni, lettiä suosisin myös pyöräilyyn ja muihin aktiviteetteihin joissa ne voisivat jäädä jumiin, tulla tielle tai "piiskata" tuulessa.

Jatkuva selvittely. Harjaaminen on helppoa kun muistaa aloittaa latvoista ja edetä tyveen. Käytä harvaa harjaa tai luonnonharjaa. Mun oma hius on todella suoraa ja liukasta joten juuri koskaan niissä ei onneksi ole takkuja, mutta jos hiuksesi ovat takkuuntuvaa sorttia, niin nämä varmasti lähtevät osaksi hiustesi luonnollista käytöstä.

Noston aika. Kun pidennykset kasvavat teipit voivat tulla esiin viimeisinä viikkoina vaikka ne olisi hyvin laitettu. Teippejä tulisi nostaa sopivin aikavälein riippuen hiustenkasvun nopeudesta. Itse nostan hiuksia 7-9 viikon välein, sillä kun hius kasvaa niin pidennys tulee ennemmin tai myöhemmin herkemmin esille. Jos itse aiot nostaa niin noston jälkeen vanhat teipit poistetaan ja asennetaan uusi teippi samoihin osioihin.

Jos käyt kampaajalla, maksat siitä että nämä jutut tehdään nostokäynnillä, näistä hinnoista oli mainintaa hieman tuossa alussa. Koska itse en käy nostamassa kampaajalla ajattelin pitää muutaman viikon tauon poiston ja noston välissä. Itse poistamiseen voi käyttää erilaisia poistoaineita jotka syötetään teippien väliin, kuten öljyä tai muuta esim. alkoholipitoista ainetta jolla saa paljon siistimmin irroitettua pidennykset ilman, että ne olisivat kovin öljyiset. Irroittaminen on helppoa jos käytössä on oikeat aineet.

Käyttöikä. Näille Rapun premium-teipeille jotka itselläni on, luvatiin verkkosivuilla parhaillaan 6 kuukauden käyttöikä hyvissä olosuhteissa. Pyrin kuivaamaan ilmalla, poislukien takaraivon kuivaamista -eli osioita föönaan suihkun jälkeen aina, jotta teipit eivät olisi pitkään märät. Kyllä pesujen välissä myös suoristan tarvittaessa, mutta mitä löysempi letti yöllä, sen vähemmän lettikiharoita. Siihenkin oppii, tekemään melko löysän letin, jolloin pidennykset ovat lähes aina suorat. Tarvetta suoristella ei näissä tapauksissa tule, useimmiten erikoisempaan tilaisuuteen tulee muotoiltua kasvoja kehystävät hiukset.

Kirjoittelen myöhemmin vielä omia kokemuksia teippipidennyksien hoidosta johon lisää näistä käyttämistäni tuotteista ja metodeista!

Kysymyksiä? Vastaan mieluusti ja autan omakohtaisten kokemuksieni kautta :) Nämä on nyt toiset tai kolmannet teipit, jotka mulla on. Nuorempana käytössä oli parit, yhdet pitkät ja mielestäni kerran ostin ihan pari pakettia vain tuuhennukseen 30cm mitassa. Ehkä ensikerralla ostaisin ennemmin kolme pakettia 30cm tai 40cm pituuksissa vain tuuhennukseksi, kuten tuossa aiemmin mietin. Oli kuitenkin kiva ottaa kunnon pidennykset nyt, näyttävä kaunis tukka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti