Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

15 tammikuuta 2021

Teippipidennysten poisto kotona

Kirjoitus sisältää mainoslinkkejä.

Halusin kirjoittaa omat kokemukset poistettuani teippi pidennykset itse kotona. Se on itseasiassa melko helppoa kun vain varaa aikaa ja kärsivällisyyttä. Minun teipeilleni ostin * Poze Hairextensions Removerin, joka on alkoholipitoinen eikä öljypitoinen teipinpoistoaine. Aiemmin pidennykset on poistettu aikanaan kun vuosia vuosia sitten oli teipit öljyllä, do not do it. Oma tukkasi sekä pidennykset ovat öjyssä joka valuu kaikkialle. Tämä oli niin helppoa ja vaivatonta, aluksi pelkäsin pidennysten poistoa itse mutta sitten kun ryhdyin toimeen se oli helppoa. Ajattelin aluksi maksavani tästä ammattilaiselle mutta en näkisi nyt siihen syytä.

Kun osiot ovat päässä käytin hammasrapuja nostaakseni hiukset pois edestä. Etenin ylhäältä alaspäin laittaen hiukset aina ns. kerroksittain tai rivi riviltä kiinni kun etenin alaspäin. Asettauduin peilin eteen, siten, että näin vain kasvoni. Tunsin osiot sormillani joten ei tarvinnut periaatteessa nähdä, osiot jotka olivat pään sivuilla näin ja niistä onkin hyvä aloittaa. Jos käytät esim. vessassa peiliovia niin näet varmasti myös takaraivon sopivasti.

1. Pursota tuotetta teippien yläreunaan. Alkoholi alkaa toimimaan ja kuivattaa teippiä. Pozen remover pullossa on piikin muotoinen syöttökärki, joten itse piikin voi myös työntää hellästi pehmeiden teippien väliin ja pursoittaa sinne.

2. Ala heti työstämään kynsin ja sormin. Itse sain pitkät kynteni kivasti teippien yläreunaan jossa hieroin ja liikuttelin teippejä toisiinsa. Sen huomaa kuinka osiot helposti irtoavat toisistaan. Jos joudut yhtään kiskomaan tai vetämään, lisää Poze -poisoainetta lisää.

3. Lopulta vedä teipit hellästi irti hiuksistasi. Poisto yhdelle osiolle vei minulta noin 2-3 minuuttia aikaa. Osioita minulla oli 16 kpl kun pidennykset laitettiin mutta nyt irroitin 14 paria. 

4. Harjaa piikkiharjalla osio josta pari on irroitettu suoraksi, jos tunnet tahmaa voi alueelle vielä kaataa poistonestettä, itselläni kaikki teipit jäivät pidennyksiin kiinni kun poistoneste toimi niin hyvin ettei tarvinnut yhtään repiä!

5. Kun olet valmis suosittelen pesemään ja rasvaamaan kädet. Aine kuivattaa ja iho muuttui melko valkoiseksi tuon poiston aikana.

6. Lopulta pese vielä hiuksesi ja hiero päänahkaa jossa teipit oli! Vitsi se tuntuu hyvältä, yhtä hyvältä, kun miltä teippipidennykset näyttää ;)

Poistoainetta jäi vielä yli 35 grammaa pakkaukseen, pakkauskoko on 50 ml eli melko varmasti noin 50g tietämissä. Tällä pullolla poistan vielä ainakin kerran teippipidennykset. Lisäksi se on pieni, helppo pitää kädessä ja suoraan pakkauksesta kaataa poistonestettä osioihin.

Seuraavaksi kuvia eri vaiheista jo irroitettujen pidennyksien putsauksessa.

Osioissa on vielä teipit kiinni.

Osio toiseen käteen, toisen käden kynnellä toisesta reunasta nyplää teipin ja vetää hitaasti irti.


Kuvassa teippi irtoamisvaiheessa.

Pyöräytän aina teipin rullalle ja painoin nenäliinaan kiinni.

Puhdas osio.

Puhtaita osioita.

Tarvittaessa voi käyttää Pozea vanulapulla puhtaiden osioiden läpikäyntiin jos niihin jäi liimaa.


Jos hiukset laittaa heti päähän tulisi tässä vaiheessa tilanne, jossa hiuksiin tulisi lisätä teipit. Näihin pidennyksiini sopisi *Rapunzel of Sweden Refill tape, joka maksaisi 4 pakettiin 20 euroa yhteensä. Tilasin itse ebaysta pari teippirullaa, voisi myös tilata mielestäni vaikka jostain kauneustukusta joka myy kuluttajalle, näin toimisin myös ehkä itse. Teipistä toinen puoli liimataan osioon ja toiseen puoleen voi jättää vielä tarran, kunnes pidennykset kiinnitetään.

Halutessaan liimausta pidennykseen voi vahvistaa painamalla *pihdeillä suojattua puolta teipistä yhteen pidennyksen kanssa, tätä samaa pihtitaktiikkaa käytettiin esimerkiksi pidennysteni vastakappaleiden kiinnityksessä, kun hius oli välissä.


Jos pidät pari viikkoa taukoa ja säästät pidennykset ne voi myös laittaa nippuun.

Viimeistele letillä.


Tämä *Poze Hairextentions Remover oli kyllä tosi helppokäyttöinen, se ei kuivattanut omia hiuksiani eikä myöskään tehnyt pidennyksistä öljyisiä, vaan ne pystyi suoraan laittamaan talteen, sillä ne olivat sileät ja hyvässä kunnossa eivätkä vaatineet pesua. Täydet suositukset!

Tietysti hiuksia myös jää teippipidennyksiin kiinni, sillä ihmisiltähän tippuu päivässä jopa 100 hiusta päästä! Ei yhtään ihmekään, että osa näistä hiuksista on juuri teipeissä kiinni. Mutta mitään kipua ei saisi tietysti tuntua, kun pidennyksiä irroittaa, silloin tietää että omat hiukset kärsii varmasti. Mietin myös sitä paljonko hiukset kärsii siitä, että clipsi pidennykset kiinnittäisi vaikka 3 krt viikossa, vs nämä teipit kiinnitetään kerran esim. 8 viikossa ohueen määrään hiuksia. Uskoisin "haitan" olevan yhtä suuri molemmissa, ehkä clipseissä jopa pahempi.

Toivottavasti tästä on jollekin apua! Jos epäilet itseäsi käänny ammattilaisen puoleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti