Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

29 lokakuuta 2020

Lokakuu 2020: Hiusten tilanne


Halusin vähän jatkaa kirjoittelua hiusteni tilanteesta ja hiustenhoitorutinneistani viimeaikoina. Koen hieman vaikeuksia ja ristiriitoja tämän hiusten värjäämättömyyden kanssa. Viimeksi kirjoittelin kokeilustani oman hiussävyn saavuttamiseksi joka epäonnistui aika lailla. Jotenkin oma hiuspohjani alkaa nyt näyttämään omaan silmääni liian tummalta enkä välitä väristä ollenkaan.

Nyt olen siis ollut 9 kuukautta värjäämättä hiuksia! Hiukseni ovat tässä ajassa kasvaneet ja varmasti myös vahvistuneet. Aiemman tiuhan värjäyskierteen vuoksi halusin nyt ottaa hieman radikaalimman tauon, sillä noin 3 vuotta sitten sain ensikertaa tummissa hiusväreissä olevista pigmenteistä lievää allergista reaktiota. Vaalennuksissa hiuspohjaan ei ole tullut mitään reaktiota. Nyt kun oma hiussävy on alkanut näkymään en ole kyllä yhtään tyytyväinen tuohon maantieharmaaseen joten en kyllä tätä sävyä halua täysin ylläpitää.

Hiusta voisi varmaan vaalentaa sitruunalla, voisin ottaa tyveen vaalentavat raidat, voisin jatkossa käydä kampaajalla värjäämässä hiukseni? Vaihtoehtojahan tietysti on, mutta olen liian pihi menemään kampaajalle ja olen vuosien aikana tottunut itse värjäämään hiukseni. Joku varmaan lukee nyt "järkyttävää", mutta itse en tottunut lapsuudessa tai teini-iässä siihen että kampaajalla ravattaisiin ja maksettaisiin kova summa hiustenlaitosta.

En halua palata samaan kestovärjäykseen tai värinpoistojen tekoon tästä huolimatta, kuten aiemmin hiuksiani vaalensin. Hiusten kestosävytteistä esim. Take Away Color Four Reasonsilta eivät vaalenna hiusta, joten en saa toivomaani tulosta näillä väreillä.

 Olen nyt tutkinut Lorealin Creme Gloss sarjaa joka on kevytväri, se on siis ihan hiusväri, mutta se vaalentaisi vain asteen joten sillä voisin saada toivomaani astetta vaaleampaa sävyä hiustyveen. Tuo olisi ilman ammoniakkia ja pitäisi olla hieman hoitavampi kuin hiusvärit ja lupaa 1 asteen vaalentaa värjäämätöntä hiusta. Tämä kuullostaisi minusta ihan hyvältä vaihtoehdolta, tietysti vai kokeilemalla tämäkin ratkaistaan, mutta onko kukaan muu käyttänyt vastaavaa tuotetta?

Alla näkyvät tuotteet on nyt ollut mulla tehokäytössä! Pitäs myös näemmä imuroida :)


Jos tällä saisi toivotut lopputulokset voisi värjäysväliä varmaan pidentää 5-7 kuukauden välein, kesäisinhän tyvi vaalenee ulkona ollessa auringossa, joten vaalentaminen tulisi kyseeseen taas syksyllä. Pystyn hopeashampoolla hyvin ylläpitämään kylmää, neutraalia sävyä, ettei hius taitu keltaiseen. Eipä tuota hopeashampoota usein tarvitse käyttää kun hiusteni latva on nyt lähes valkoinen.

Kasvamisen suhteen olen lopettanut suihkun jälkeen hiusten vetämisen turbaanille, en mieluusti huuhtele hiuksia todella kuumassa tai lämpimässä vedessä suihkussa, olen ajatellut hankkia luonnonharjan hiuksien harjaamiseen. Itse en ole huomannut Tangle Teezerillä tällaista katkeilua jota sen väitetään aiheuttavan, harjaan meinaan hiukset aina ensin pituuksista ja sitten vasta ylempää, jolloin en harjaa takkuja hiuksiini ja niitä suoraksi. Hiukseni on muutenkin liukkaat, joten ne eivät takkuunnu juuri ollenkaan.

4 kommenttia:

 1. Oon kuullut myös tosi paljon noista allergisista reaktioista tummille hiusväreille :/ Onneksi vaalennusaineet ei sellaisia vissiin samalla tavalla aiheuta, kun itse kuitenkin hiuksia vaalennan säännöllisesti :D Mä kiersin monta vuotta kampaajat kaukaa, kun hiukseni olivat tummat ja värjäilin niitä itse. Nyt kun oon mennyt vaaleilla hiuksilla niin en oo lähtenyt itse vaalentamaan, kun se on välillä kampaajallekin työn ja tuskan takana saada niistä oikeasti vaaleat :D Mulla on varsinkin niskassa ihan supertummat omat hiukset niin en usko, että kotikonstein saisin niitä ikinä vaaleiksi. Sulla on tosi kivansävyinen toi oma hiusväri mun mielestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä kun oma sävy on ollut sen verran vaalea on aina viitsinyt vaalentaa, ja jotenkin mulla vaalentaminen on aina onnistunut. Ei ole ollut mitään läiskiä koskaan ja enintään juuri seuraavaan suihkuun on saattanut olla hieman keltainen tukka mutta se neutralisoituu nopeasti hopeashampoolla. Hius on itselläkin alta paljon tummempi kuin päältä, mutta ehkä uskallan kokeilla tätä kevytvärjäämistä jatkossa. Itse tykkään että on vaalea hius, en halua mitään liian neutraalia luukkia joten platinablondi on mielestäni ollut aina vähän näyttävämpi.

   Itseä pelottaa kampaajalle meno, liian usein tutut valittelee kun maksavat itsensä kipeäksi ja raidat oli hyvät vain päältä eikä alta tai hiusväri kului 3 viikossa pois ja maksoit käynnistäsi yli 200 euroa ja näin poispäin.

   Poista
 2. Mä seuraan mielenkiinnolla, mihin vaihtoehtoon päädyt. Mun mielestä sulla on kans kiva tuo oma sävy! Mähän kasvatin omaa väriä lähes vuoden niin, että otin vain tyviraidat pari kertaa n 3-4kk välein. Se säästi hiuksia, antoi vaalean fiiliksen kuitenkin koko päähän, oli edullisempaa kuin koko väri mutta reilun puolen vuoden päästä omaa maantienharmaata näkyi silti liikaa ja vaalensin lopulta koko hiukset uudestaan. Plaah, oli vähän turhauttavaa kasvattaa ensin vuosi omaa hiusta ja sitten päätyä taas samaan.

  Mulla ei tule allergia reaktioita, mutta hiuspohja kuivaa tosi paljon vaalennuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Maikku! Päätin tänään sitten kokeilla tuota Creme Gloss kevytväriä näin alkuun, ja sillä tyvi vaaleni mielestäni kivasti ettei tuo sävyero ole nyt niin iso omaan silmään. Tuskin kukaan oikeasti tykkää omasta hiustenväristä jos se on maantieharmaan eri sävyjä :D Mietin, että siirtyisin kokopään platina raidoitukseen tämän jälkeen, sillä niissä usein saa johonkin kivaan tarjoushintaan myös leikkauksen. Miksei siis vaikka puolen vuoden välein kävisi tässä operaatiossa. Pitää kirjoitella tukan fiiliksiä myöhemmin kun nyt asia on vähän lähtenyt ylianalysoinnin puolelle omassa päässä :)

   Poista