06 lokakuuta 2020

Kasvohoito kotona

Kirjoitus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty % -merkillä linkin perään.


Halusin tehdä omakohtaista vinkkiä siihen, miten voisi suorittaa pienen hemmotteluhetken vaikka sunnuntai-iltana omalla kotisohvalla. Itse teen vastaavalla rutiinilla kasvohoidon lähes joka sunnuntai ja se on kyllä ihana metodi valmistautua aina uuteen viikkoon.

Kasvohoito alkaa ihon puhdistuksella. Itse putsaan kotona kasvot usein vain yhdellä putsarilla, mutta useat suosivat kaksoispuhdistusta öljypohjaisella ja vesipohjaisella tuotteella. Itse käytän hierovaa naama-tassua ja siihen valitsen sopivan putsausaineen. Juuri nyt putsaan kasvoja Neutrogenan Clear & Defendillä % minulla on ollut enemmän epäpuhtauksia ja näppylöitä. Jos tekisin vaikka kasvohoidon ilman suihkua pesisin silmämeikit pois ensiksi kaksitehoisella Lumenen 2-phase Micellar vedellä %.

Seuraavaksi kasvot voi kuoria. Kasvojen kuorimiseen voisin käyttää rakeista kuorintaa tai vaikka kemiallista kuorintaa, kuten entsyymikuorinnat. Minulta löytyy Nivea Rice Scrubmekaaniseen kuorintaan ja siinä on oikein hieno rae, myös Ziaja Goat's Milk face & neck entsyme peeling on mieluinen kun en halua hieroa kasvoja. Eli mekaaninen kuin kemiallinen kuorinta molemmat käyvät tähän hyvin.

Kotona epäpuhtauksien puristaminen ihohuokosista ulos ei ehkä ole järkevää, mutta jos aiot näin tehdä kannattaisi ehkä ensin käydä pitkässä kuumassa suihkussa ja ihon ollessa pehmeämpi ja lämpimämpi voi tänään vaikka kasvoraudan kanssa alueet lävitse, kunhan raudankin aina desinfioi esimerkiksi septidinillä. Itse sorrun päivittäin puristamaan pienimpiäkin valkoisia päitä heti kun niitä tulee, itselleni tulee enemmänkin näppyjä kuin finnejä joten nämä on verrattavissa pieniin mustapäihin.

Mielestäni vaihtoehtoista on kasvoveden käyttö, itse viimeistelen kasvovedellä usein kuorinnan putsauksen jälkeen vielä epäpuhtauksia tai rakeita pois iholta. Käytössä on ainoa veteni nyt, kun edellinen kasvovesi juuri loppui. Kasvovesi on Ivy Aia Micellar Cleansing Water.

Seuraavaksi seerumin aika, eli itse käytän tässä hjauskoja sheet maskeja! Maskilla saa tehosta kaiken irti, kangasnaamiota voi pitää ohjeajan noin 10-20 minuuttia kasvoilla, mutta itse pidän usein jopa 30-40 minuuttia myös tv-ohjelmaa katsellessa ja odotan että naamio kunnolla vetäytyy kasvoihin. Alla pari esimerkkiä, tyyriimpi Kocostar Waffle Mask %ja edullisempi Prismastakin saatavilla oleva Naturel Hyaluronic Acid Sheet Mask. Näiden maskien sijaan voisi mielestäni myös laittaa vaikka huulimaskin ja silmänalus-maskit jtoka ovat usein geelimäiset ja viilentävät sekä vähentävät turvotusta, eli ainahan ei ole välttämätöntä käyttää näitä kyseisiä maskeja. Myös tuubista puristettavat useaan kertaan käytettävät maskit käyvät tässä vaiheessa, niistäkin minulta löytyy esimerkiksi Lumene SOS Rauhoittava naamiojota tykkään usein käyttää.

Lopuksi kosteusvoide, yöksi laitan paksumman voiteen Bio2You Nutritive Face Mask Sensitive Skin. Tämän jätän koko yöksi ohuena kerroksena kasvoille vaikka tuote sopisi myös käytettäväksi kosteusnaamiona ja pyyhkimällä tietyn minuuttiajan jälkeen loput pois. Jos käytän vaikka geelimäiset maskit sheetmaskien sijaan laitan vielä alle yhen kevyen kerroksen seerumia, käytössä nyt Mudmasky Aftermask Vitamin Serum.

Onko teillä käytössä jotain tiettyjä kasvojenhoito-maneereita?

5 kommenttia:

 1. Tuo Bio2youn naamio on ihana! Mulla on se yövoiteena ja naamiona käytössä aina talvisin ja mun iho rakastaa tuota <3 Tosi ihana pehmeä koostumus ja hoitaa hyvin kuivaa ihoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollut munkin suosikki nyt heti syksyn alkuun, kähtän ihan yövoiteena mieluiten myös useamman kerran viikossa!

   Poista
 2. Oi että tästä postauksesta tuli inspiraatio hemmotella itseään ♥ Tuo Nivean kuorinta vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta tuotteelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakeet on kyllä mukavan hienoja mutta mikään samettinen hiekkakuorinta ei ole kyseessä vaan hieman harvempi rae, mutta hyvä kyl ainakin oman ihon kohdalla!

   Poista
 3. Tuollaiset pienet hemmotteluhetket on kyllä ihania. Jonkunlainen kasvohoito olisi aivan ihana piristys arkeen täällä Kotkassa. Kärsin itsekin näppylöistä ja aina kun stressaan niin se pahenee.

  VastaaPoista