Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

13 lokakuuta 2020

Mielipiteeni CosmEthics sovelluksesta

 
Moikka, halusin kirjoittaa nyt postausta tästä yhdessä sovelluksesta jota olen ottanut testikäyttöön kosmetiikan osalta. Sovelluksen tulisi helpottaa parempien valintojen tekemiseen ja tarkkailemaan vaikka ainesosia joita omistamissasi tuotteissa on. 

Google Playssa kerrotaan, että applikaatio auttaa sinua ymmärtämään kosmetiikka tuotteiden turvallisuuden. Tuotteen arvioidaan liikennevalo-metodilla: punainen vakaville hälytyksille, keltainen allergia-hälytyksille ja vihreä puhtaille tuotteille.

Lyhyesti voit siis skannata tuotteen puhelimen kameralla ja näet sen jälkeen tuotteen liikennevalon. Voit myös itse lisätä omia hälytyksiä, kuten vegaanituotteet tai omat allergiat. Nämä ominaisuudet ovat kuitenkin osittain rajattu, sillä voit ostaa tästä sovelluksesta myös Premium-version. Minulla on ollut käytössä ilmaisversio, jolla myös on melko laaja skaala mahdollisuuksia.

 
Yllä kuvakaappaus etusivusta, ilmeisesti etusivulla näkyy viimeksi lisätyt tai skannatut tuotteet kaikkien käyttäjien kesken. Ominaisuuksia sovelluksessa on haku, skanneri, viivakoodi, minä ja lisää.
 
 
Yllä näkee, mitä tuotteita olen skannannut ja lisännyt omiksi tuotteikseni. Skannasin lähes kaikki tuotteet meikkipöydältäni kerran heinäkuussa nähdäkseni mitä tuotteet sisältävät ja missä olisi jotain hälytyksiä. Nämä jutut kyllä saattaa arvata etukäteen, ihan vain tuotteen arvon perusteella.

Toivelistalle voi lisätä tuotteita joita haluaisi vaikka hankkia, eli jos tarkistaisi ennen ostamista mitä tuote sisältää saisi sen tallennettua listalle jos aiot tuotteen hankkia.


Yllä näkee myös mitä tuotteita olen skannannut ja odottaa ns. ylläpidon hyväksyntää palveluun. Puolet kaikista tuotteista jotka skannasin eivät päässeet omalle listalle, vaan joutuivat tänne odottaa analyysia puolelle.

Tästä heti pitkä miinus, sillä kun skannaa uuden tuotteen ja ottaa tuotteesta tarkat kuvat tarkistusta varten, mainostetaan että useimpia tuotteita skannaavat palkitaan. Skannasin heinäkuussa pienen arsenaalin, enkä saanut mitään palkintoa. Seuraava pitkä miinus tulee siitä, että skannasin tosiaan nämä tuotteet heinäkuussa. Nyt lokakuun puoliväliin mennessä vain 1 tuote on hylätty huonojen kuvien takia eikä mikään muu ole tullut palveluun näkyville.
 
En tiedä, jos olisin premium käyttäjä, käsiteltäisiinkö lisäämäni tuotteet nopeammin sitten sen takia, että olisin maksava asiakas.

 
Sovellus kertoo, mitä Euroopassa kiellettyjä tuotteita tuote saattaa esimerkiksi sisältää. "Cosing = Cosmetics Ingredient Database", eli luettelo euroopassa kielletyistä aineista kosmeettisissa valmisteissa. 

Esimerkiski molemmat ylläolevat tuotteet sisältävät Petrolatum -vaseliinia. Tuote on öljynjalostuksen sivutuote. Euroopassa valmisteen tulee olla todistetusti turvallinen, eli sen pitää olla tutkitusti sellaisista jalostuksista, ettei se aiheuta syöpää. Jos tuotteen valmistusketjua ei ole tutkittu, uskoisin sen hälyttävän. Tavanomainen vaseliini on suosittu ainesosa ihonhoitotuotteissa ja kosmetiikassa. 
 
Yllä näkyy että Dr. PawPaw Multipurpose Soothing Balm ja jopa vegaaninen ja cruelty free Viva La Diva Metallic Eyeshadows & Liners on myös punaisella tässä sovelluksessa. Aika pelottavaa, en olisi uskonut Viva La Divan tuotteen menevän punaiselle tässä sovelluksessa ikinä!
 

Lisäksi tästä mun lemppari-aurinkopuuteri paletista tuli jopa kaksi alerttia! Methylpharaben on säilöntäaine, tuote ei kerry ilmeisesti elimistöön, mutta sitä on myös liitetty syöpäriskiin. Useat tutkimukset ovat osoittaneet että tuote voi aiheuttaa syöpää aiheuttavia ihovaurioita. Myös Propylparaben on vastaava säilöntäaine ominaisuuksiltaan joka voi myös herkistää käyttäjää.

Tässä tulee myös mietittyä sitä, onko omilla kasvoilla sitten levitettynä suoraan sanottuna syöpää vai harmitonta puuteria. Aikamoiset statsit, selkeästi kannattaa tutustua ja panostaa mahdollisimman paljon luonnonmukaisiin vegaanisiin tuotteisiin, jos tuotteissa olisi silloin vähemmän pahaa. Pitäisikö sitä ostaa vain parabeenittomia tuotteita, mutta kun tuotteessa voi sitten olla vaikka tuota vaseliinia jota ei ole tutkittu, onko se syöpää aiheuttavaa vai ei. Tuotetta voisi vaikka testata kyynerpäähän tai muualle kuin kasvoille myös viikon ajan jos on todella allerginen, ennenkuin käyttää sitä kasvoille, välttääkseen allergisen reaktion.

Sovelluksen plussat
+ saat tietoa tuotteen turvallisuudesta ja siinä olevista aineista
+ voit tutkia sinua kiinnostavia tuotteita ennen ostoa
+ ilmainen ja suureksi osaksi suomennettu

Sovelluksen miinukset
- lisäämäsi tuotteet ilmestyvät todella hitaasti, jos ollenkaan odotuslistalta omiin tuotteisiisi
- sovellus ei kerro mikä aineesta tekee vaarallisen, vaan sitä saa itse googlata englanniksi

Onko teillä tiedossa muita vastaavia sovelluksia joita suosittelisitte? Oletko käyttänyt CosmEthics-sovellusta?

4 kommenttia:

  1. Näissäkin kannattaa aina muistaa, että EU:n kosmetiikkalainsäädäntö takaa kyllä sen, ettei täällä kaupoissa myydä tuotteita, jotka oikeasti olisivat terveydelle suoraan vaarallisia. Se on sitten eri, jos haluaa itse vältellä tiettyjä ainesosia, kuten parabeeneja, mutta siinäkin on hyvä muistaa, että pitoisuudet näissä ratkaisee aika paljon. Onhan vesikin myrkyllistä, jos sitä liikaa nauttii. Sen takia en itse halua tuijottaa "sokeasti" tällaisten sovellusten antamia hälytyksiä, kun niitä hälyttäviä ainesosia ei lainsäädännön puitteissa saa olla tuotteessa niin paljon, että niistä aiheutuu välitöntä vaaraa. Siihen en ota kantaa miten ne pitkällä aikavälillä mahdollisesti vaikuttaa, mutta kuten sanoin - liian suuret pitoisuudet tekee kaikesta elimistölle haitallisia. Onhan nää sovellukset hyviä ohjenuoria ja näiden kanssa saa hyvin tarkastettua just niitä omia allergioita, mutta mä näen hieman punaista esim. just tossa, että parabeeneista tulee hälytys :D Nää on kuitenkin niin henkilökohtaisia asioita ja jokainen toimii ja valitsee just ne tuotteet, jotka itse katsoo itselleen parhaiksi<3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linda kommentista, jotenkin en edes kyseenalaistanut tätä tiivistäessäni, EU:ssa näitä tuotteita ei tosiaan saisi hankittua jos niissä olisi jotain oikeaa vaaraa. Tietysti paraabenit yhdistetään herkästi vaikka iho-allergioiden tai ihosyövän kanssa joten niitä alettiinkin pari vuotta sitten muodin mukaisesti välttelemään. Juuri näissä suomennoksissa ja faktoissa on hieman sovelluksen kanssa epäluuloja, joku tuote on saattanut myös vaihtaa vähän muotoa ainesosilta, joten päivittyykö se tuonne jos kukaan ei siitä anna palautetta. En ole kyllä vielä toista parempaa sovellustakaan löytänyt, mutta tätä en itse pitäisi puhelimessa viemässä tilaa juuri sen puolesta miten huonosti tuotteita lisätäänkin palveluun jos niistä laittaa kuvat.

      Poista
  2. Anonyymi1.2.24

    INCI Beauty sovellus on parempi. Siellä saa tietoon myös ne tutkitusti vaaralliset ainesosat joita tämä sovellus ei paljasta, koska tämän mukaan vaarallisia on ne jotka on lakiin määritelty. Ennen sitä ne vaaralliset aineet on "epäillään vaaralliseksi" tai on määritellään paljonko tuote saa sisältää maksimissaan koska kaikki ei halua poistaa ainesosaa tuotteistaan rahan takia.. Se ei ole kustannustehokasta että ei ihmisillä niin väliä ole

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja kiitti vinkistä! Onhan tää postaus myös jo 3,5 vuotta vanha melkein, niin voisin kuvitella, että myös tuo sovellus on kehittynyt eteenpäin. Sitä en enää käytä, mutta ehkä voisin tutustua tähän INCI Beauty sovellukseen 🥸😊

      Poista