Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

19 elokuuta 2020

Dokumentti-suositus: Totuus meikeistäMoikka! Halusin nyt kirjoitella jostain johon vastikään törmäsin ystäväni suosituksesta, nimittäin Yle Areenasta löytyi katsottavissa dokumentti Beauty Laid Bare! Tässä dokumentissa käydään kauneusteollisuutta ja myyntiä sekä markkinointia lävitse. Itse dokumentti-sarja on kolmiosainen ja jaksot ovat noin 45 minuuttia pitkiä. Meikkeihin ja koko polkuun tutustuu neljä brittinuorta, joten brittien omaa englantia ja murretta tulisi myös vähän jaksaa kuunnella.

Jaksoissa kerrotaan meikin terveysvaikutuksista, valmistuksesta, suosiosta, markkinoinnista, käytännössä kaikesta mitä aiheeseen kuuluu ja mikä asiassa huolettaa. Voiko talkki sisältää asbestia ja miten asiaa tutkitaan? Yhden nuoren meikkituotteesta itseasiassa löytyi asbestia, MUA:n tuotteesta.

Miten paljon influensseri voi tienata vain mainitsemalla brändin omassa videossaan? Joku, minullekin tuntematon vaikuttaja tienasi 14k sanomalla brändin nimen videollaan.

Kuinka kierrätetään, mitä "herkälle iholle" todella merkitsee, miten meikkejä plagioidaan ja myydään väärennöksiä eteenpäin. Sekä paljon muuta, tämä kyllä avaa ja pistää taas miettimään myös omaa meikkien käyttöä. Ensimmäinen jakso tuntui mielenkiintoiselta, siinä tutustuttiin ColourPopin tehtaaseen ja tälläkin käynnillä tuli mielenkiintoisia kommentteja PR:n suunnalta. Katsoin sitten kaikki kolme jaksoa nopeasti putkeen!

Suuret suosittelut tälle mielenkiintoiselle dokumentille, ehdottomasti katsomisen vaivan arvoinen ja myös silmiä avaava. Tämän jälkeen toivoisinkin, että olisi joku verkkosivusto, jossa voisi tarkistaa mitkä brändit eivät polje alinta työvoimaa, eivät tee eläinkokeita, tekevät tuotteet oikeasti kierrätettävästä tuotteesta, ettei tuotteella olisi ylimääräistä turhaa pakkausta jne. Onko tuote oikeasti myrkyllinen vai testattu ja turvallisesti tuotettu?

Oletteko te kuulleet tästä sarjasta tai jo kenties katsoneet sen?

4 kommenttia:

 1. Näin areenassa sarjan mutta en jaksanut syventyä. Mutta pitääpä vaikka viikonloppuna katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dokumenteissa kyllä saa aina uutta tietoa, semmoista mitä ei tulisi ikinä miettineeksi!

   Poista
 2. Mulla on se viimeinen osa vielä katsomatta, mutta tää on ollut mielenkiintoinen dokumentti :) Aika monet asiat oli jo entuudestaan tuttuja, kuten just ne markkinoinnissa käytettävät "hypoallergeeninen" jutut sun muut. Se oli kamalaa, miten siellä Meksikossa niille työntekijöille ei makseta siitä duunista käytännössä mitään.. Ja perus, että pr-henkilöt huutelee siellä taustalla, että älä vastaa siihen tai tähän tai tohon :D Täytyykin koittaa tänään vielä katsoa se viimeinen osa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut ite niin sokea että olen uskonut näihin "hypoallergeenisiin" ja muihin sensitive skin -huijauksiin, eikä ole tullut tätä yhtään tutkittua aiemmin. Työolot Meksikossa oli järkyttävät, kuvausryhmä sai suojamaskit kasvoille mutta työntekijät teki happokäsittelyt ilman mitään suojia..

   Pitäisi itse herätä siihen että valitsee jatkossa cruelty free / parabeenittomia / vegaaneja tuotteita joita ei ole valmistettu tai myydä kiinaan ja miten pystyt varmistamaan tuotteiden todellisen ostopolun, että onko niitä tiettyjä ainesosia hankittu sieltä Meksikon kurjista oloista. Vaikeaksi se on tehty, mutta eettisistä lähtökohdista ajatellen tähän pitäisi oikeasti perehtyä.

   Poista