Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

26 kesäkuuta 2020

SPF & After Sun tuotteet kesällä 2020


* Julkaisu sisältää mainoslinkkejä

Moikka, näin kuumina kesäpäivinä kannattaa pitää huolta itsestään juomalla riittävästi nestettä, käyttämällä esimerkiksi päähinettä jos on paljon ulkona ja muutenkin kuumimpaan aikaan ehkä suosittelisin jopa välttelemään suoraa auringonvaloa. Itse olen myös tässä omat minuuttini viettänyt auringossa ja olen myös palanut kesän aikana hieman.

Halusin siksikin myös esitellä ryhdistäydyttyäni näin kesällä ihonhoidon suhteen, tätä "kalustoa" jolla itse hoidan ihoani. Ensimmäisen kerran toinen olkapää hieman punotti ja viimeksi viime viikonloppuna etusääret olivat kärvähtäneet auringossa. Vaikka tuntuu ettei jalat ikinä rusketu, pitäisi aina niihinkin laittaa suoja ettei käy näin. Pari yötä myöhemmin punotus oli onneksi poissa riittävän kosteutuksen avulla. Iho on ihmisen suurin elin ja sen huollon tulisikin olla ensisijaisen tärkeää ihmisille, jos haluaa näyttää ja pysyä ulkoisesti terveenä.


Ilse Jacobsen Sun Seaweed Face Cream SPF15, tätä olen alkanut käyttämään aika ahkerasti kasvoille tämän kesän aikana, että tuotteen saisi melko hyvin käytettyäkin kesän aikana. Tämänhän voi laittaa myös meikin alle, ei ole semmoista tahmaista kuten tavanomaisesti aurinkorasvat entisaikaan, vaan imeytyy kasvoille hyvin. Myös meikkivoiteissa on usein suojakerros ja tämä on ihan hyvä juttu kesällä kasvojen suojaamista varten. 

Hawaiian Tropic Protective Dry Oil Spray SPF15 *, tämän tuotteen sain juuri kauneusboksissa. Tuote ei ole yhtään öljyinen, jos sen levittää iholle riitttävän napakasti pieninä määrinä. Lisäksi saa ehkä enemmän hohtoa/kosteutusta jaloille siten jos aikoo näyttäytyä ulkona vaikka shortseissa. Tuoksu on kiva ja tuo mieleen etelän, kuten myös seuraavat Hawaiian Tropicin aurinkotuotteet.

Tykkään käyttää näitä painepulloon pakattuja aurinkorasvoja, jotka voi suihkia. Jos on yksinkin kotona, saa tällä selän puolelle suihkittua, rasvaa tai öljyä paljon vaikeampi siis levittää selälle. Hawaiian Tropic Silk Hydration Air Soft C-Spray Lotion SPF30 * löytyy tällä SPF30-asteikolla vähän isompana suojana, tätä laittaisin näin kolmenkympin helteillä olkapäihin, käsiin ja ylävartaloon yleisestikin. Kuvasta on puuttumaan jäänyt toisessa lokaatiossa oleva Hawaiian Tropic Island Sport Sun Protection Continuous Spray SPF15 * jota myös käytän, tämä on hyvä myös rannalle sillä koska se on tarkoitettu "aktiiviselle" käytölle, sen tulisi pysyä paremmin hikoillessa ja myös vedessä päällä. Myös suihkutettava ominaisuus lisää omasta mielestäni käyttömukavuutta!

Ihon suojaaminen auringolta on itselleni merkittävää, ihoni on pohjoismainen ja palaa herkästi, mutta myös ruskettuu ahkerassa auringonolossa omalla painollaan. Saan myös auringossa ollessa huimasti pisamia kasvoille ja käsiin nykyisin, ei niin että kasvot olisivat täynnä, mutta melko paljon. Onneksi ne on vielä melko vaaleita jolloin ne ovat vähän häilyvämmät läpikuultavan pohjameikin kanssa. Auringossa oleilun jälkeen ne näkyvät kaikista parhaiten.


The Body Shop Rich Blum Body Butter *, tämä on mulla juuri nyt käytössä kosteutuksessa. Koska auringossa oleilun johdosta olen alkanut rasvaamaan ihoani useaan otteeseen viikossa päätin ottaa niinsanotusti pannutukseen tämän TBS:n luumurasvan, sillä tuoksu ei ollut niin mieleinen. Tässä rasvassa tuoksu ei olekaan ihan niin voimakas kuin suihkugeelissä, tuntuu myös kuivuvan ihan kohtuullisen hyvin kun levittää maltillisia kerroksia. 

Siitä edellisestä kauneusboksista tullut De Bruyére After Sun Gel Aloe Vera on sitten ensimmäinen geelimäinen ihonkosteutusvoide, ja tämä on samalla myös After Sun -tuote. Aiemmin olen kokeillut TBS:ltä esimerkiksi body yogurt -kosteutusvoidetta joka oli tosi hyvä omaan makuuni. Myös tässä geelissä olikin jotain hyvää, kun huomasin jalkojen palaneen enkä halunnut mennä ennen iltaa suihkuun laitoin tästä kerrokset palaneelle alueelle. Kuivui nopeasti, eli tämän voisi laittaa myös vaikka vaatteiden alle jos on lähdössä ulos. Harmikseni huomasin, että tuote on erittäin hankalasti saatavilla. Toinen after sun tuote joka jäi viime kesältä osittain käyttämättä on Hawaiian Tropic Coconut Body Butter *, tämä on myös koostumukseltaan hieman paksumpaa ja kosteuttavampaa. Tuntui kyllä mukavalta käyttää ja tuoksu mielestäni ihana! Tämä veteleekin ihan viimeisiään.

Noin yleisesti mun mielestä auringonoton jälkeen kosteutukseksi kelpaa ihan tavallisetkin kehorasvat, kuin myös after sun tuotteet. After Sun tuotteissa on varmasti enemmän kosteuttavia ainesosia, mutta tuotteet on samaan tarkoitukseen, joten välttämättä en after suneihin erikseen panostaisi. Hyvä kosteuttava perusvoide riittää, olen myös talviaikaan käyttänyt after sun tuotteita kosteutukseen jos ei ole ollut muita rasvoja käsillä. '

Yleisesti näistä kahdesta, kun pitää huolta, pitäisi ihon kosteustasapaino ja terveys pysyä yllä myös auringon alla! Lisäksi nesteytys ja varjossa olo, ehkä kokonaan auringonoton vähentäminen parantaa tilannetta. Itse käytän myös itseruskettavia tuotteita kesäkaudella vähentääkseni aurinkoaikaa noin ruskettumistarkoituksessa.

1 kommentti: