Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

12 kesäkuuta 2020

Blogille oma domain

Yhteistyössä Zoner Oy


Moikka, ihmettelitte ehkä kun verkkosivut ei hetkeen toiminut, siihen on syynä omaan domainiin siirtyminen! Blogini uusi osoite on www.kosmetiikkakatri.fi!  Oman verkkohotellini sain Zonerin kanssa toteutetussa yhteistyössä. Suomalaisittain kutsutaan usein muuten verkkohotelleiksi, mutta itse aloitin datailun siihen aikaan, että olen tottunut domain-nimitykseen paremmin, joten pysytään siinä. Mä kyllä olen tämän ja edellisen blogin kohdalla haaveillut, että viitsisin nähdä sen vaivan tutustua aiheeseen ja perustaa blogille oman domainin.

Itse se vaihto oli aika iisiä. Tarkistin ensin domainhausta, että kosmetiikkakatri.fi oli vapaana. Jätin tilauksen nettisivuille ja parissa tunnissa sain käyttäjätunnukseni sähköpostiin. Sain todella hyvät ohjeet verkkohotellilta nettisivujen muutosta varten ja sain apua asiakaspalvelusta oman domainin käyttöönottoon. Jos haluat itse katsoa miten yksinkertaista se domainin käyttöönotto oikeastaan oli, pääset lukemaan tarkemmin Blogger-pohjalla olevien blogien siirron ohjeet tästä.

Ohjeissa luki, että menee suunnilleen vuorokausi että domain alkaa toimimaan Bloggerin kanssa. Tähän päivittymiseen meni omasta mielestäni joitain tunteja ja nyt sivut ovat toimineet aivan normaalisti. 

Käydään vielä lyhyesti läpi, domain on verkkosivuston yksilöivä osoite, jonka voit ostaa omalle sivustollesi. Näin suomalaisittain itse tykkäsin .fi päätteestä, mutta joskus aiemmin olisin voinut ottaa .net päätteisen osoitteen myös.


Miksi oma domain? Se itse uusi domain on siis kosmetiikkakatri.fi, joka muuttaa seuraajille blogiin siirtymisen helppokäyttöisemmäksi, nopeammaksi ja nopeammin löydettäväksi esimerkiksi hakukoneen tuloksista. Aiempaa ilmaisen blogialustan ilmaisevaa blogspot.com-loppua sivustolla ei siis ole. Mielestäni yksilöivä domain luo myös paljon ammattimaisemman kuvan blogista, eli se voi myös olla käyttäjän mielessä positiivinen blogin "magolle. 

Toimiiko vanha osoite? No toimii, mutta nyt Blogger ohjaa kosmetiikkakatri.blogspot.com osoitteen aina uuteen kosmettiikkakatri.fi osoitteeseen. Lisäksi kaikilla vanhoilla sivuilla poistuu tuo blogspot vain välistä, kätevästi ja ilman vaivaa.

Kustannukset eivät ole järjin suuret, yhdelle vuodelle normaalisti noin parinkymmenen euron luokkaa eli noin kaksi euroa kuussa. Kyseisen kustannuksen voi laittaa omassa verotuksessa muihin tulonhankkimiskuluihin ja saada vähennyksiä verotuksessa hankinnan osalta.

Jos olet harkinnut omaa domainia, voit tarkistaa vapaat domainit siirtymällä Zonerit verkkosivuille tästä linkistä. He tarjoavat myös kotisivutilaa ja kotisivukoneen, eli jos HTML ja CSS-sujuu, niin mikset perustaisi omia verkkosivuja tätä kautta. Normaalisti näissäkin, pidempi tilaus, parempi hinta.

Mikäli aihe herättää muuten mielenkiintoa tai tulee kysyttävää näistä asioista, voin mieluusti vastata kommenttikentässä. Jee, vitsi että nyt on tyytyväinen olo, kun blogi ei ole vuoden ikäinenkään ja silti sain domainin otettua käyttöön!

4 kommenttia:

 1. Zonerin kanssa homma hoitui kyllä mullakin helposti ja vaivatta :) Melkein harmitti, etten ollut hankkinut omaa domainia aiemmin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti, olen kyllä itse todella fiiliksissä vielä tästä pitkään! Itsekin harkitsin pitkään, onneksi tuli tämä mahdollisuus vastaan :)

   Poista
 2. Onnea omasta domainista! Se mahdollistaa paljon ja tekee blogista paljon "ammattimaisemman" jos niin voi sanoa. Hieno juttu :)

  VastaaPoista