20 maaliskuuta 2020

Siveltimien pesu


Halusin vähän kirjoitella tänään siveltimien pesusta. Mulla ei ole mitään strategiaa tai tavanomaista kaavaa, esim. joka sunnuntaita kirkossa käyntiä en korvaisi siveltimien pesulla.

Normaalisti käytän tiettyä sivellintä vaaleaan, ruskeaan, mustaan tai johonkin sävyyn viikon-pari ja sitten putsaan siveltimen. Joskus 3-4 kuukauden välein jaksan pestä kerralla kaikki. Etenkin poskipuna- ja arkipuuterisiveltimiä pitäisi putsata useammin, siis viikottain, koska likaiset siveltimet voivat aiheuttaa ihon epäpuhtauksia.


Itse pesemiseen mulla on kaksi perustuotetta, jotka jokainen löytää helposti lähimmästä kosmetiikkaliikkeestä. Ensimmäinen on Marceille -palasaippua ja toinen on Bodyorgaphy Professional Cosmetics Makeup Brush Cleanser.

Näistä perinteisempi on palasaippua Marceille, joka sopii myös hienolle silkille tai villalle pesukoneeseen sekä kaikkeen käsinpesuun. Nykyään markkinoilta löytyy myös paljon keskihintaisia ja hyviä suihkutettavia nestemäisiä putsareita. Itse sain tämän ensimmäisen nestemäisen putsarin Glossyboxin joulukalenterista 2019. Tämä on tuotteista selkeästi helpompi ottaa matkalle mukaan, jos haluaa reissussa putsata siveltimiä.


Pesuun sopii siis sopiva pesuaine ja lämmin vesi. Itse suoritan pesun vessan lavuaarissa ja pidän sivutasolla aina puhdasta pyyhettä, jolle levitän sitten pesun edetessä siveltimet.

Suihkutan nestemäistä putsaria applikaattoriin tai pyöräytän sivellintä palasaippuassa ja sitten hieron sivellintä hetken käteen ja huuhtelen haaleassa vedessä. Nesteputsaamiseen sopii hyvin erilaiset kohokuvioiset "lätyt" joihin siveltimiä voi hieroa. Tällöin oletettavasti saippuavesi pääsee kivasti siveltimen karvojen väliin paremmin.

Normaalisti tätä toistan niin pitkään, kunnes saippuavedestä irtoava vesi on väritöntä -eli musta luomiväri on irronnut kokonaan siveltimestä. Tämän jälkeen voi vielä puristaa ylimääräisen veden hellästi irti ja asettaa siveltimen kuivumaan pyyhkeelle.


Ja pienen vaivan jälkeen, paljon puhtaammat ihanat siveltimet valmiina käyttöön! Puhtaalla siveltimellä luomivärin sävy korostuu parhaiten, jos laiskuuttani käytän samaa sivellintä parissa eri sävyssä ei se voikkaan olla kovin kirkas.

Haluaisin myös joskus itselleni kuivaputsarin, jotta saisi vaihdettua sävyä siveltimen välillä jo meikinlaitossa. Tällöin tuotetta sivellään "lättyyn" joka maagisesti imee itseensä puuterin. Mulla ei näistä ole kokemusta pahemmin, joillain messuilla kokeilin kerran vastaavaa. Ehkä ensimmäiseksi haluaisin jonkun sellaisen muovilätyn, johon siveltimiä voisi vesipesussa hieroa.

6 kommenttia:

 1. Misshalta löytyy ihan toimiva tälläin kuivaputsari. Mä sain kaverilta sellaisen. On todella kätevä käytössä! Ihan tummasta vaaleaan tulosta sillä ei saa, mutta toimii kyllä hyvin pienien sävyerojen kanssa. Käytän sivellinsuihketta, jos tarvii vaihtaa rajusti sävyä. Suihkautan sitä talouspaperiin ja pyöritän sivellintä siinä. Volá ja sivellin on kuin pesty.

  Sellainen muovinen pieni läpyskä löytyy kans. Joskus Tokmannilta ostin, kun oli eurolla kaupan. Btw, jos sulta löytyy silikoninen patalappu, niin se voi myös ajaa saman asian. Mikäli ei ole sellainen tasainen vain

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, uskoisin että sillä saisi vaikka vaihdettua punaista siniseen tai johonkin muuhun lähelle menevään sävyyn ilman sekaisinmenoa! Tota sivellinsuihketta voisi toki käyttää noin talouspaperin kanssa, kiitos! Ei ole silikonisia patalappuja, joten vielä sitten näin, mutta iso panostus tuo putsausalusta ei olisi.

   Poista
 2. Olipa kiva lukea miten ja millä sä peset sun siveltimiä! Mulla on myös sama periaate, eli käytän eri sivellintä eri sävyisille luomiväreille niin ei tarvitse ihan joka päivä olla pesemässä niitä siveltimiä. Puuteristen meikkituotteiden siveltimet pesen muutenkin harvemmin, mutta meikkivoidesiveltimet pesen max. kahden käyttökerran jälkeen, kun en saa likaisella siveltimellä meikkivoidetta enää levittymään kasvoille kauniisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Mä itse käytän meikkisieniä, mulla on ainoastaan yksi meikkivoidesivellin ja sen käyttöön en ole ikinä tottunut. En osaa sanoa onko se huonolaatuinen, mutta jostain syystä karvojen sutaisut jäävät näkyviin selkeästi. Sille ei kyllä oikein ole löytynyt mitään fiksua tarkoitusta sitten, kun ei tullut käyttöön. Beauty Blenderin pesemisessä olen taas maailman laiskin!

   Poista
 3. Mullakin on Marseille saippua ahkeralla käytöllä siveltimien pesussa ja nyt ihastuin myös Sweetyn nestemäiseen siveltimienpesunesteeseen. Pesen siveltimet yleensä parin viikon välein koska mulla on niin iso kokoelma että voin helposti niitä vaihdella ilman että täytyy käyttää likaisia siveltimiä useamman päivän ajan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä sekin kun on enemmän siveltimiä antaa mahiksen pestä vaikka parin viikon välein vain ne käytetyt! Itselläni nyt on kiva määrä ja juuri sillain, että saa erivärisiä luomibärejä kyllä pari viikkoa ainakin käyttää ilman että joutuisi heti pesemään.

   Poista