Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

23 maaliskuuta 2020

Muutos yleisilmeeseen hiustenleikkauksella


Hei ja kiva taas kirjoittaa teille näytön toiselle puolelle, toivottavasti voitte kaikki hyvin vaikka tilanne on mikä on. Halusin pienen harkinnan jälkeen kirjoittaa enemmän tästä asiasta jonka paljastin viimeisimmässä blogihaasteessa.

Olen siis super laiska ja pihi käymään kampaajalla. Olen ehkä vuosien aikana juuri tästä syystä ehkä enemmänkin pilannut kuin pelastanut hiukseni. Mielestäni hiustenleikkauksen hintaero miesten ja naisten välillä on törkeä, vaikka hiusta ja työmäärää ei välttämättä juuri olisi miehen mallinmuutoksen leikkauksessa ja naisen normaalissa hiusten lyhennyksessä.

En ole kampaamoalan ammattilainen, mutta haluaisin nostaa esille yhden asian: kohtuulliset hinnat, enemmän asiakaskäyntejä. Jos se, että hiuksista leikataan huonot pois maksaisi 30 euroa 46 euron sijaan, voisinkin harkita hiusten leikkaamista useammin. Nyt viimeisin leikkaus oli siis syksyllä 2018 ja tämä kampaajallakäynti oli tammikuun 2020 lopussa.


Kuva ennen leikkausta, minulla oli aiemmin siis bobtail ja viimeksi niskanpuolen hiuksia oli lyhennetty kampaajalla sivujen kanssa samaan mittaan, syksyllä 2018. Nyt hiuksia on sen jälkeen siis kasvatettu olkapäiltä suunnilleen lapaluille asti. Hiukset ovat siis kasvaneet tai säilyneet noin 10 cm kaiken jatkuvan värikäsittelyn jälkeen. 

Halusin loppujen lopulta leikata hiukseni, sillä tuntui, että juuri nuo pisimmät hiukset olivat kuin hiirenhäntä -ohuet ja surkeat. En kokenut, että kaksihaaraisia olisi ollut kovin paljon - mutta nähtyäsi tämän kuvaparin huomaat varmasti eron terveen ja kuolleen hiuksen välillä. Älkää huoliko, tässä kuva on otettu keinovalon alla eikä tyvi ole todellisuudessa noin keltainen - mutta ehkä korostaa enemmän tyvestä lähestyvää omaa sävyä.


Kuva hiuksista leikkauksen jälkeen, malli pidettiin niinsanotusti samana. Kasvatan sivuotsista vielä pois joten sitä myös vähän leikkailtiin samalla uuteen malliin uloskasvua varten. Latvoista lähti ehkä 5 cm verran pois kuollutta huonoa hiusta. Vaikka tuntuu vaikealta luopua näistäkin senteistä, hius on niin paljon terveämmän näköinen, että olihan se oikeasti sen arvoista. Nähtyäni tämän kuvaparin, ei siis harmita yhtään! Tämä kuva on myös otettu luonnonvalossa, joten siitä huomaa ettei tuo ero oman ja värjätyn hiuksen välillä ole kovin suuri kuin keinovalossa.

Tietysti uuden hiuksen kasvattaminen tulee olemaan rankkaa, mutta poistamalla huonot haluaisin toivoa uuden hiuksen jaksavan kasvaa entistä paremmin. Jatkossa yritän käydä leikkaamassa hiukset hieman useammin, jotta tilanne ei pääsisi toistumaan. Kesällä aurinko ja lämpö kuivattaa hiuksia hieman entisestään, mutta jos onnistun todella jättämään hiustenvärjäämisen, saatan tehdä hiuksille suuren palveluksen. Kohta päästään myös ehkä ottamaan ennen ja jälkeen kuvia tyvikasvusta blogin puolelle ja miettimään tätä kärsivällisyyttä kasvatuksen suhteen.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Ero on kyllä ihan selkeä, kun huonot osat latvoista saivat lähteä! Muakin aina kauhistuttaa ne summat, mitä kampaajalle menee (kun mulla siis myös värjätään hiukset siellä), mutta kun alkaa miettiä kuinka paljon niistäkin summista menee kampaajalla vuokriin, pakollisiin maksuihin, tuotteisiin ym. niin se kampaajalle itselleen käteenjäävä rahasumma ei varmaan mikään älyttömän suuri ole :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Jos leikkaus olisi vähän edullisempi niin miksi en kävisi vaikka 4 kertaa vuodessa kampaajalla? Miehet saattavat käydä joka toinenkin viikko leikkaamassa hiuksia. Tietysti yrittäjälle tulot ovat tärkeitä ja kampaamoalalla verotusta muutettiin hiljattain jolloin hinnat nousivat. Suosin leikkauksiin kyllä Timmaa, kun saan sieltä muutaman euron alen viimetipan aikaankin.

   Poista
 2. Kylläpäs sun tukka näyttää nyt freesiltä leikkauksen jälkeen! Ne erot hiustenleikkuun hinnassa osaa kyllä kauhistuttaa. Vaikka naisella olisi ihan yhtä lyhyet hiukset kuin jollain miehellä, niin silti joissain kampaamoissa hiustenleikkuu maksaa sen normaalin naisten hinnan verran D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ero on melko älytön. Jos nyt kävisin kerran kuussa leikkauttamassa hiuksista sentin huonnoa pois olisi joku 45 euroa siitä mielestäni liikaa, varsinkin jos hiukset ovat ohuet eikä työtä ole paljon. Hiustenvärjäys mun kukkarolle ois liian kallista kampaajalla enkä harkitsisi koskaan käyttäväni rahaa väriin.

   Poista