06 marraskuuta 2019

Hiusten vaalentaminen kotona

 

Moikka, nyt vähän hiuksiin liittyvää postausta vuorossa! Mä olen niin saita, etten raaski rahojani oikealle kampaajalle laittaa -eli värjään hiukset aina itse kotona. Ostin nyt tyven vaalentamistarkoitusta varten blondin hiusvärin, joka vielä toistaiseksi ohuiden hiusteni osalta riittää myös latvoihin ihan kivasti. En ole koskaan aiemmin käyttänyt Garnier Olia -sarjan hiusvärejä, joten kerta se on ensimmäinen. Väriksi valikoitui luonnollisesta päästä oleva blondi.

Huom! Hiusten värjäystä ei suositella alle 16-vuotiaille.
 
Kirjoitusta muokattu jälkikäteen.

 

Tässä lähtökuva tukasta. Päältä melko hopean sävyinen, mutta todellisuudessa hiuksissa on jo noin 3-4 cm tyvikasvu. Se näkyy oikeastaan vain jakauskohdassa ja jos hiukset laittaa kiinni asti. Lisäksi hiusten väri on epätasainen, alta ne ovat "vaaleat/valkoiset" mutta päältä hopeat mihin hopeashampoo tarttuu paremmin.

Tätä se siis on, kun hiuket värjää kotona: joihinkin kohtiin väri ei välttämättä jää kunnolla ja joihinkin se jää. Hiusväri on voinut sekoittua epätasaisesti tai väriä ei ole laitettu tarpeeksi tyveen ja siitä syystä kappas vain, on saatu epätasainen väri tuonne. Tästäkin syystä on mukava tehdä vaalennus jotta saan hiusvärit tasaisemmiksi.


Ja tämänkin hiusvärin päätin "pilata" lisäämällä siihen aiemmin säästämääni vaalennusjauhetta, mikä aktivoituu vaalentamaan hiusta. Aiemmin Biozell myi erikseen kehitteitä sekä vaalennusjauheita, mutta harmikseni niidne myynti on lopetettu jo ajat sitten. Tähän ihan kommenttina Biozellin maahantuojalle tai jälleenmyyjille, se Rial -vaalennusvoide ei todellakaan aja samaa asiaa.
 

Lopputulos

Sain tekemälläni vaalennuksella hillittyä tyvikasvun erottuvuutta. Nyt aion vain pestä hopeashampoolla keltaisuutta ja antaa sävyjen tasaantua muutaman viikon ajan, ennenkuin teen lopullisia päätöksiä hiusten sävyn suhteen. Onhan tämä juuri värinpoisto-keltaisen näköinen heti vaalennuksen jälkeen, joten jos haluat hyviä tuloksia, käy kampaajalla tai valitse miedompi vaalennus.Vaikka tein käytännössä värinpoiston hiuksiini, ei vaalennus silti purrut kovin paljon tyveen. Mun hiustyvi on kuitenkin melko vaalea eikä mikään tumma, niin ihmettelen miten aina tyvi jää kellertäväksi tai tummemmaksi kuin latva. Tässä samalla tuli myös vielä niskasta esiin kesän pinkkiä, pidin noin 2 kuukauden ajan siis vaaleanpunaista tukkaa. Pigmentit ovat siis edelleen kovassa, vaikka käytin ainoastaan suoraväriä tällöin.

Kerron teille taas lisää hiusten tarinasta, kun seuraavat ratkaisut värin suhteen on tehty tai hiusväri on kehittynyt tasaisempaan suuntaan - kerron miten onnistuin siinä. Normaalisti käyttäisin Schwarzkopf:n hiusvärejä joita saa esimerkiksi Eleveniltä *, niissä on parhaimmat hinta-laatusuhteet ja tulos on eniten mieleeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti