Hiusten vaalentaminen kotona

by - 6.11.19

 
Moikka, nyt vähän hiuksiin liittyvää postausta vuorossa! Mä olen niin saita, etten raaski rahojani oikealle kampaajalle laittaa -eli värjään hiukset aina itse kotona. Ostin nyt tyven vaalentamistarkoitusta varten blondin hiusvärin, joka vielä toistaiseksi ohuiden hiusteni osalta riittää myös latvoihin ihan kivasti. En ole koskaan aiemmin käyttänyt Garnier Olia -sarjan hiusvärejä, joten kerta se on ensimmäinen. Väriksi valikoitui luonnollisesta päästä oleva blondi.

Huom! Hiusten värjäystä ei suositella alle 16-vuotiaille.

 
Tässä lähtökuva tukasta. Päältä melko hopean sävyinen, mutta todellisuudessa hiuksissa on jo noin 3-4 cm tyvikasvu. Se näkyy oikeastaan vain jakauskohdassa ja jos hiukset laittaa kiinni asti. Lisäksi hiusten väri on epätasainen, alta ne ovat "vaaleat/valkoiset" mutta päältä hopeat mihin hopeashampoo tarttuu paremmin.

Tätä se siis on, kun hiuket värjää kotona: joihinkin kohtiin väri ei välttämättä jää kunnolla ja joihinkin se jää. Hiusväri on voinut sekoittua epätasaisesti tai väriä ei ole laitettu tarpeeksi tyveen ja siitä syystä kappas vain, on saatu epätasainen väri tuonne. Onneksi tuo tyvikasvun epätasaisuus ei haittaa keskellä päätä, joka jää hiusten kiinni- ja auki-asennoissa aina piiloon. Tästäkin syystä on mukava tehdä niinsanotusti puhdistava vaalennus jotta saan hiusvärit tasaisemmiksi.


Pakkauksen sisältö yllä, pakkaus ei sisällä allaolevaa vaalennusjauhetta.


Ja tämänkin hiusvärin päätin "pilata" lisäämällä siihen aiemmin säästämääni vaalennusjauhetta, mikä aktivoituu nimenomaan vaalentamaan hiusta. Tuo reagoi kehitteen kanssa ja vaalennuksen voisi suorittaa aina 6% tai 9% kehitteellä sekä vaalennusjauheella kotioloissa itse, jos näitä olisi saatavilla myymälöissä. Aiemmin Biozell myi erikseen kehitteitä sekä vaalennusjauheita, mutta harmikseni niidne myynti on lopetettu jo ajat sitten. Tähän ihan kommenttina Biozellin maahantuojalle tai jälleenmyyjille, se Rial -vaalennusvoide ei todellakaan aja samaa asiaa.

Jauhe sopi ihan hyvin mukaan kehitteen ja tuon värivoiteen sekaan, seos olisi muuten ollutkin aikamoista litkua sillä tämä oli "hoitava" hiusväri, eli ei tekisi niin paljon sitten tuhoa hiuksiin. Hiusväri oli heti sekoittamisen jälkeen vaalean pinkkiä ja tummui aina vain päässä, joten mietin kyllä hetken aikaa että tuleeko liilat vai vaaleat hiukset.


Lopputulos

Sain tekemälläni vaalennuksella hillittyä tyvikasvun erottuvuutta ja samalla poistettua harmaat hiuksistani, jotka oikeastaan tekevät hiuksista myös samalla tummemman sävyiset. Nyt aion vain pestä ja antaa sävyjen tasaantua muutaman viikon ajan, ennenkuin teen lopullisia päätöksiä hiusten sävyn suhteen. Hopeashampoolla saisi kyllä nopeasti taas hopean hehkua takaisin, mutta tekee myös hiuksille hyvää ettei jatkuvasti pidä kuivattavaa shampoota suihkussa pidempään latvoissa.Vaikka tein käytännössä värinpoiston hiuksiini, ei vaalennus silti purrut kovin paljon tyveen. Mun hiustyvi on kuitenkin melko vaalea eikä mikään tumma, niin ihmettelen miten aina tyvi jää kellertäväksi tai tummemmaksi kuin latva. Tietysti latva on useampaan kertaan käsitelty ja vaalenee jokaisella käsittelyllä. Tässä samalla tuli myös vielä niskasta esiin kesän pinkkiä, pidin noin 2 kuukauden ajan siis vaaleanpunaista tukkaa. Pigmentit ovat siis edelleen kovassa, vaikka käytin ainoastaan suoraväriä tällöin.

Kerron teille taas lisää hiusten tarinasta, kun seuraavat ratkaisut värin suhteen on tehty tai hiusväri on kehittynyt tasaisempaan suuntaan - kerron miten onnistuin siinä. Normaalisti käyttäisin Schwarzkopf:n hiusvärejä joita saa esimerkiksi Eleveniltä *, niissä on parhaimmat hinta-laatusuhteet ja tulos on eniten mieleeni.

Lisää luettavaa

0 kommenttia

Arvostan kovasti kommentointia, joten jätäthän sinäkin viestisi omalla nimimerkilläsi tai anonyymisti. Kiitos!