Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

08 huhtikuuta 2023

Hiusten kuulumisia keväällä 2023


Jaetaan taas blogin puolella hiusten kuulumisia. Olen siis pitkäaikais-haaveisesti kasvattanut vaivalla tukkaa. Miksei tätä tajunnut aiemmin ylläpitää paremmin, niin olisi saanut helposti aiemmin jo hiukset näin upeaan kuntoon! Olen nyt siis kahden vuoden ajan ainoastaan raidoittanut minun hiuksia, olen yleensä ottanut vaaleaa raitaa, mutta kahdesti olen ottanut myös tummia raitoja. Ja se tuo kivaa eloa hiuksille.

Viimeksi kävin oulukuussa kampaajalla ja tässä alla rehellistä kuvaa hiuksista ilman laittoa. Tässä kuvassa näkyy vielä tuo hiuspyörre josta näkee hyvin miten tukka on kasvanut usean sentin! Ja näkee hyvin, että pituuksista löytyy myös tummia sävyjä siitä edellisestä raidoituskerrasta - eli ei ole vain hukkuneet suihkussa nuo tummat raidat kuin tuhka tuuleen.


Alla tekijän ihana ennen ja jälkeen video hiuksista.Tästä kampaajan tekemästä videosta näkee muuten alussa hyvin, miten piikkisuorat mun hiukset on täysin vaivatta ja lähes aina. Siis kuten aloituskuvasta, mutta pyörre takaraivossa vaatisi vaikka hiuspuuteria tai kuivashampoota ja vähän työstämistä, niin tukka laskeutuisi kauemmin takana. Ja tietysti jos pistän letin yöksi tulee melkoiset latvahattarat. En kiharra, en suorista, mutta föönaan jos olen käynyt suihkussa illalla. 

Lyhyesti hiusteni hoitoon kuuluu
- hiusnaamio Olaplex No. 3
- laadukkaat shampoot sekä hoitoaineet, kuten Olaplex, Garnier Hair Food, Four Reasons, Aussie
- letitys / kiinni pito öisin löysästi + nukun vain kuivalla tukalla
- käytän hiusöljyä Wella SP Luxe Oil
- käytän kosteuttavia suihkeita kuten Four Reasons Moisture Mist

Kiitos jälleen New Hairstore Koivuhakaan! Ensikerran ajattelin lähteä ottamaan pelkät tyviraidat ehkä kesäkuun lopulla ja sitten seuraavan kerran hiukset raidoitetaan syyskuun puolivälissä.

8 kommenttia:

 1. Ihanat hiukset sulla <3 Mä otin joku vuosi sitten myös pelkää tyviraitaa vuoden verran ja sitten alkoi omaa väriä olla omiin silmiin liikaa ja lopulta blondasin. Mutta se alku tyviraitojen kanssa oli hyvä päätös, koska omat hiukset vahvistui merkittävästi. Nyt mulla joku hassu haave saada kiharat, saa nähdä päädynkö permikseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ottanu tyviraitaa vielä kertaakaan, joten kesällä kerran se sopisi ja seuraavaksi taas kokolatvan raitaa kuten aina olen ottanut. Mutta säästäisi hieman hiuksia kesällä muutenkin pienempi raidoitus. Luulen etten itse raaskisi ottaa permistä sillä siinä voi koko tukka vähän kärsiä liikaa. Olisi toki joskus kiva kokeilla!

   Poista
 2. Sulla on kadehtittavan hyväkuntoiset hiukset <3 mulla äiti leikkasi eilen ja otti ihan vähän kun ei kuulema ole nyt niin huonoa. Se on hassua kun näen oman tukan niin huonokuntoisena. Mulla on paksu ja helposti pörrööntyvä luonnonkihara. Suurin virhe mitä voi tehdä on harjata sitä puolikuivana eli olen nyt oppinut laittamaan sen löysälle nutturalle ja antamaan kuivua yksinään. Lisään toki kokoajan öljyä, muotoiluvoidetta ehkä ja öljyä aina. Öljyä vielä kuivaankin tukkaan.
  En vaalenna enää vaan otan raitaa ehkä 3 krt vuodessa. Nyt en vaan tykkää enää vaaleasta raidasta kun tumma tyvikasvu näkyy liikaa, mietin kokeilisinko tummaa raitaa välillä, mitä sä niistä tykkäsit siis? Oliko helpompi vaalean tukan kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiharan kanssa hoito on niin erilaista, kiharaa ei kaiketi kannata kampailla ennenkuin on kuivunut. Öljyä minäkin aina laitan kuivaan tukkaan ja auttaa kyllä ihanasti esim yötä vasten estää kuivumista.
   Mä tykkäsin itse kyllä paljon siitä kombosta jonka otin viimeksi-eli tumman harmaan ja mustan raitaa laitettiin alle ja välikerroksiin ja samalla laitettiin myös vaaleita raitoja alle ja väliin, mutta enimmäkseen päälle. Uskon että hiukset tägillä löytää niistä kuvaa. Ja sulla taisikin olla tummempi hius, siihen voisi sopia hyvin kaksiväriset raidat kokopäähän. Voisiko kampaaja suositella värejä ensikerralla jos haluaa vaihtelua ja parannella vain omaa väriä :)

   Poista
 3. Sulla on todella kauniit hiukset<3 Näyttää mielettömän upeilta tossa videolla! Mäkin päätin, että jos vielä joskus lähden vaaleita hiuksia tavoittelemaan, teen sen raidoittamalla. Toki se vaalentaminen silläkin tavalla aina hiusta rasittaa, kuten mikä tahansa vastaava käsittely, mutta on kuitenkin varmasti hellävaraisempaa kuin jatkuva koko pään/tyven vaalentaminen. Oon aiemminkin sanonut, mutta sulla on kyllä ihan mun unelmahiukset ♥ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voi kun niitä osaisi itse arvostaa samalla tavalla 😂 raidoittamalla mulla ainakin vain joku 1/6 hiuksista saa väriä eli suurin osa jää kokonaan käsittelemättä. Toki raitoja tehdään tiuhaan tahtiin koko päähän. Toivoisin että olisivat vähän enemmän platinaan päin mutta sitä ei enää raidoilla saa-mutta pitää nyt käyttää enemmän hopeatuotteita 😊

   Poista
 4. On kyllä todella nätit hiukset sulla! Eipä ihme kun katsoo mitä tuotteita käytät hiustesi hoitoon! Tuo wellan hiusöljy myös minulla käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen kyllä koittanut viimevuonna todella panostaa arvokkaampiin hiustenhoitotuotteisiin ja aina letittää hiukset yöksi. Edelleen letitän hiuksiani yöksi, mutten aivan niin arvokkaita tuotteita ole hankkinut jatkuvasti. Mutta Luxe Oil kyllä pysyy mieluusti käytössä myös jatkossakin!

   Poista