08 maaliskuuta 2023

Häämeikki harjoituksia vol. 1

*saatu ilmaistuote

 

Mulle on aika selvää, etten tule menemään meikkaukseen häitäni ajatellen. Haluan tehdä meikin itse, toki, onhan sekin jokseenkin työläämpää. Olen itse myös vähän stressaavaa ja kontrolloivaa tyyppiä, joten siitä syystä kiva lähteä testailemaan ajoissa miten meikki pysyisi päivän läpi kasvoilla ja miettiä erilaisia vaihtoehtoja. Enkä juuri haluaisi luottaa siihen, että meikki olisi mieluinen ja olisinko valmis maksamaan häämeikistä, kun omistan arvokkaita ja laadukkaita meikkejä myös itse.

Eli tässä nyt eka häämeikki, jota esittelyssä. Mielestäni tämä onnistui kivasti, mutta olisi pitänyt pistää ulkonurkkiin aavistuksen tummempaa luomiväriä ja usein häämeikeissä on aika selvä raja eikä niinkään häivytetty juuri ulkonurkan tumma viuhka. Syyshäihin sopisi myös hyvin tummempikin meikki. Meikissä eniten mietityttää se, näkyykö mun otsan kuivat kohdat ja rypyt sekä vasemman (kuvissa oikea) poskeen juonne, johon vaan jää hymyilystä ryppy erittäin selkeästi esiin.

Pohjalla Holika Holika Kollagen 3 seconds starter + *Etude Moistfull Collagen Cream Tube
Meikkivoiteena *MaxFactor Miracle Pure Skin Improving Foundation
Puuterina *The Body Shop Tea Tree Face Base + *LH cosmetics Infinity Filter Loose Setting Powder
Aurinkopuuterina IDUN Minerals Bronzer
Luomivärinä Urban Decay Naked Heat + pohjustaja *LH cosmetics Infinity Glass
Ripsiväri IsaDora Build-Up Mascara Extra Volume + irtoripset Eylure Fluttery
Meikinkiinnityssuihke Urban Decay All Nighter
Huulituotteet Diego dalla Palma lip pencil + Buxom Plumping Lip Cream

Lisäksi mun silmät on ollut nyt aika vuotavaa sorttia. Pelottaa, että juuri sinä päivänä meikkivoide ärsyttää tai luomiväriä pölähtää silmämunaan ja silmä alkaisi vuotamaan. Tässä meikissä pistin vaaleampaa luomiväriä myös alaluomien puolelle ja siitä tuli pientä shimmausta. Meikkikin sitten vielä kaunistuu lisää mekon ja hiusten laittamisen myötä juhlapäivänä. Luulen, että joku tosi hyvä mattaisempi huulipuna tulee hankittua häihin ja todennäköisesti pidän hehkuvammasta lookista, jolloin meikkivoiteeksi voisi kokeilla ihan Lumenen CC-voidetta. Tykkään sikana tästä tyylistä, jossa olen laittanut TBS:n meikkipuuteria tuputtaen poskille ja nenälle, ja sitten kevyemmin tuota ohuempaa puuteria muualle kasvoihin. Näin saa vähän sitä valokynä efektiä ja ihoa virheettömämmäksi silmien alta.Mitä te lisäisitte tai tekisitte itse häämeikkiin?

4 kommenttia:

 1. Näyttää kauniilta ja pikkuhiljaa testailemalla varmasti löytyy se täydellinen meikki häitä varten, jos nyt vielä esimerkiksi se meikkivoide ja huulipuna mietityttävät :)

  Mä meikkasin itse häihin ja se oli ainut ja oikea ratkaisu. Kävin koemeikissä, josta lähdin käytännössä itkien pois, sillä vaikka meikki ei varsinaisesti ollut ruma, se ei mulle sopinut. Jonkun ulkopuolisen silmin olisi ehkä saattanutkin sopia, mutta mulla on niin omanlaiseni tyyli meikata eikä se meikki vastannut sitä yhtään. Tässähän oli tylsää vielä sekin, ettei koemeikkitilanteessa juuri ollut aikaa millekään muokkauksille tms. ja ne olisi sitten saanut tarvittaessa siihen todelliseen meikkiin. Onneksi meikkaaja ymmärsi täysin, kun ilmoitin että meikkaankin itse itseni :)

  Tärkeintä on se, että itse viihtyy siinä meikissä! Toki kannattaa panostaa etukäteen myös hyvään ihon kosteuttamiseen, ettei olisi niitä kuivia kohtia kasvoilla, ja lisäksi pysyvyyteen, eli esim. primerit ja meikinkiinnityssuihkeet kuntoon muiden meikkipohjan tuotteiden ohella. Meikki kannattaa tehdä niin, että se kestää hyvänä sekä 30 asteen helteessä että tuulessa ja sateessa, kun koskaan ei tiedä millainen sää hääpäivänä tulee olemaan :D Hääpäivänä keskittyy kuitenkin mielellään johonkin ihan muuhun kuin sen meikin korjailuun, joten siitä kannattaa alunperinkin jo tehdä sellainen, ettei korjattavaa päivän aikana pahemmin tule :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, aikaahan on. Sun kokemus oli sellainen joka sai tajuamaan, etten edes halua lähteä kokeilemaan tuota. Toki meikkaajastakin riippuvaa, millaisen meikin hän tekee. Mutta jos meikki on lähellä mun viikonlopun vähän näyttävämpää versiota, en halua maksaa turhasta tai jostain mihin pystyn myös itse. Muutenkin sitten saa juuri mitä haluaa meikiltään :)

   En usko että tuo kosteutus on ongelma, kun käytätä joka päivä 2x seerumia, päivä ja yövoiteita. Rypyt ei siitä mihinkään rasvaamalla katoa. Me kyllä vietetään häitä syksyllä, joten sää ja kelit on aikalailla se ja sama kun ollaan koko aika sisällä. Ei ole tiedossa siis enää helteitä, joten pääsee tekemään meikin kivasti ilman pelkoa että kasvot sulaa. Jotenkin meikkaamisen osalta odotukset muuten rauhalliset, vain se, vuotaako toi toinen silmä just sinä päivänä jos joku juttu pölähtää sinne.

   Poista
 2. Kaunis! Min häämeikki oli vähän samantyylinen, paitsi et huulipuna ei ollu noin hieno. Itse kävin meikkaajalla ja siihen aikaa en juuri meikkaillut muuten, niin ei tullut kysymykseenkään tehdä meikkiä itse. Tosin aika paljon stressasin alkuun että ymmärtääkö meikkaaja varmasti mitä haen, eikä tee musta "hirveen meikattua" ja näytän ihan vieraalta. Mutta koemeikistä tulikin tosi hyvä, ihan yllätyin kuinka hän luki rivienkin välistä mitä tarkoitin. Jos osaa noin hyvin meikata, kuin sinä niin ehkä kannattaakin hoitaa homma itse ja saa just sitä mitä haluaa ja myös säästää huiman summan. Tuo huulipuna on oikeasti todella upea! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä huulimeikistä tuli kyllä mielestäni tosi kiva - mutta ehkä mittainen olisi kiva ja kestäisi paremmin päivän herkuttelua. Ehdottomasti jokainen tekee tavallaan ja miten parhaakseen kokee 🖤👌 minulle tulee varmasti olemaan helpompi vaihtoehto tehdä meikki itse, voin aamulla hakea kampausta ja sitten meikata kotona sen jälkeen että meikki kestäisi pidempään. Haluaisin kyllä hakea myös vähintään geelilakkaukset tai jopa rakennekynnet. 💅

   Poista