21 helmikuuta 2023

Puhelimella kommentointi blogissa

Painin todella pitkään sen ongelman kanssa, etten päässyt kommentoimaan omaani enkä muiden blogeihin. Muutos tuli itselleni, kun Bloggerissa tuli erilainen kommenttiboksi käyttöön. Eilen otin asiakseni googletella, mistä johtuu, etten voi käyttää puhelintani kommentointiin. Sain tästä myös kerran kommentin blogiini jossa hieman syyteltiin, että olisin muuttanut kommentointia itse jotenkin. Kyse ei siis ollut ollenkaan tästä ja itselläni kommentointi omaan ja muiden blogeihin oli myös estynyt.

Hei, kommenttien lukeminen ei uuteen ulkoasuun päivityksen jälkeen ole toiminut. Käytän siis mobiilia Androidilla ja klikkaamalla "Katso kommentit" aukeaa vain "Kirjoita kommentti" boksi. :/

En siis päässyt ollenkaan kirjautumaan selaimella kommentointia varten profiililleni. Sitten selvisi, pitää hyväksyä sivustojen välinen seuranta. Ja Safarin asetuksissa puhelimessani oli suoraan estot päällä. Eli koska Blogger käyttää cookieseja kolmannen osapuolen palveluihin, kommentointi ei onnistu, ellei tätä asetusta hyväksy. Tässä on se mahdollisuus, että verkkosivut voivat seurata tarkemmin miltä sivustolta olet siirtynyt heidän sivustolleen.


Eli jos sinulla olisi sama ongelma ja iPhone käytössä, niin verkkoselaimen asetuksista
Safari > Asetukset > Yksityisyys > Salli seuranta sivustojen välillä

Kuvittelisin, että Androidilla menisi suunnilleen näin, mutta en löydänyt netistä tarkkaa tietoa.
Chrome > Asetukset > Lisäasetukset tai Yksityisyys > Päivitä tiedot
 
Jos teillä muilla onnekkailla puhelimella kommentointi on toiminut, niin mainiota! Olen itse siis ollut lähes 6 kuukautta ilman mahdollisuutta kommentoida puhelimella. Tämän kommentin jonka korostin mukaan sain viime elokuussa blogiini. Toivottavasti tästä ratkaisusta olisi sinulle myös apua, jos et ole voinut kommentoida blogeihin puhelimella.

4 kommenttia:

 1. Hyvä kun löytyi ratkaisu tähän! Mulla ei ole puhelimella kommentointi ollut samalla tavalla mahdotonta, mutta mullakaan ei toi ihan kunnolla toimi. Tekstiä ei siis pysty enää muokkaamaan tai millään tavalla muuttamaan, kun sen on kerran kirjoittanut, jos ei pyyhi kaikkea siihen asti kirjoitettua samalla pois. Jos koitan siis klikata kommentissa vaikka pari riviä ylemmäs, päivittää sivu automaattisesti itsensä uudestaan ja koko kommentti häviää.. En muutenkaan tykkää puhelimella kommentoinnista, mutta tää tekee siitä lähestulkoon raivostuttavaa :D Melkeen aina kuitenkin löydän jonkun kirjoitusvirheen tai haluan muuten vaan lisätä vaikka jonkun sanan tms. tekstin keskelle, kun sitä kommenttia luen läpi ennen lähettämistä. Eipä tarvii sellaista tehdä, jos puhelimella kommentoi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli sellainen etiäinen, että kun käytin vielä android puhelinta, siinä oli juuri tuo ongelma mistä puhut. Tekstiä ei päässyt muokkaamaan tai se oli käytännössä mahdotonta tai piti aloittaa alusta. Nyt tässä kirjoitan peräti kolmatta kommenttia puhelimellani :) pystyn näin myös vastaamaan kommentoijille nopsammin kun ei tarvitse avata konetta erikseen!

   Poista
 2. Anonyymi21.2.23

  Hei, olen tuon viestin kirjoittaja. En missään tapauksessa syyttänyt sinua mistään tarkoituksenmukaisesta toiminnasta - viesin tarkoitus oli vain kertoa, että hei, mobiililla sivusto ei toimi. En viestilläni yrittänyt ottaa kantaa siihen, että MIKSI kommentointi ei toimi, enkä olisi koskaan edes keksinyt ajatella, että joku haluaisi tarkoituksella estää juuri mobiililla kommenttien näkymisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, sivustohan siis toimi, mutta kommentointi ei. Ja juuri samaan aikaan Google on muuttanut tätä kommenttikenttää erilaiseksi. Eli ei siis vikaa sivustossa mielestäni, ongelmani oli sama kuin sinulla kaikissa blogeissa. :) Tässä on nyt ratkaisu ja toivottavasti tästä olisi myös sinulle apua!

   Poista