Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

21 joulukuuta 2022

Hiusten tilanne jouluna 2022

Kuvat Maria, New Hairstore Koivuhaka


Moikka,
tämä kirjoitus jäänee mun viimeiseksi julkaisuksi näin juuri ennen joulua. Katsotaan, saanko vielä luotua vaikka jonkun uudenvuoden meikki lookin tai kuvattua joulupäiviltä, joltain niistä, edes kivan meikin tänne blogin puolelle.

Kävin siis vastikään viime viikolla kampaajalla! Laitettiin raitaa ja pesu. Ylempänä näkyy hiusten ulkomuoto ennen raidoitusta vasemmalla. Mun mielestä väri on jo tuossa vaiheessa tosi hyvä, olen nukkunut yön tukka letillä ja eipä se näytä yhtä hyvältä ikinä ennen kuvissa, ei edes harjattu ennen kuvaa. Sen toisella puolella heti suora tukka raidoituksen jälkeen. Mulle laitettiin nyt todella tummia, lähes mustanruskeita raitoja sekä vaaleaa raitaa. Nuo tummemmat raidat kun haalenee parissa viikossa, niin ne vielä näkyvätkin.

Olen taas niin tyytyväinen tähän tulokseen! Lisäksi raidoitus on miellyttävää, nyt ei tullut yhtään värikosketusta raidoituksen tai vaikutusajan aikana, raidat tehtiin foliolla. Ei siis kutinaa yhtään! Mä en ota sävytyksiä oikeastaan kampaajalla, mun hiukset on omasta mielestäni jo hyvän väriset ja käytän kotona säännöllisesti hopeashampoota.

Toki onhan tämä jo aika kallista lystiä, kun hiukset on pitkät-extrapitkät kategoriassa. Kävin viimeksi ottamassa raidat syyskuun lopulla toisaalla, mutta ne eivät olleet mieluiset tai eivät kasvaneet ulos siististi.Hiusrutiinini on muuttunut rauhallisemmaksi paljolti viimeisen vuoden aikana. Olen vielä aiemmin värjännyt hiuksia usein itsekin kotona, myös alkuvuodesta vielä. Mutta oikeasti todellisuus on vain se, että mulla tulleet allergiset oireet ihokontaktista ei ole sen arvoista. Pyrin siis jatkossa aina vain värjäämään hiukset raidoittamalla kampaajalla, foliota käyttäen.

Hiusten kuntohan on hyvä, ne ovat paksuuntuneet ja pidentyneet. Aivan ihana saada kampaajalta palautetta, että oot tehnyt jotain oikein! Asiat joiden uskon vaikuttavan tähän ovat:

1. Olaplex. Olen tämän vuoden aikana tehnyt monta kertaa Olaplex no 3 hoidon, ja käyttänyt myös Shampoota No 4 ja Hoitoainetta No 5 useita kuukausia. Toki hiuksen rakennetta korjaaviin tuotteisiin panostaminen on saanut hiukseni näyttämään paremmalta ja kestämään pidempään kulumatta.

2. Hiusöljyt ja lämpösuoja. Käytän usein yötä vasten hiusten latvoissa ja välillä ohimoilla hiusöljyä, kosteuttavia suihkeita aamuisin ja aina lämpösuojaa käsitellessä hiuksia föönillä tai jos teen kiharoita.

3. Kiinni tarpeen mukaan. Laitan nykyään usein hiukset yöksi letille, enkä nuku märällä tukalla ollenkaan, voin laittaa joskus letit puolikosteaan jos haluan kiharat. Pidän myös koiralenkeillä hiuksia nykyisin aina kiinni, etteivät ne viiletä viimassa.
 
4. Värjääminen kohtuudella. Eli raidoitus joka puhdistaa hiusväriä sopivasti, ja vain murto-osa kaikista hiuksista värjätään. Tiheämmällä raidoitus-ajalla olisi mahdollisuus ottaa myös vain pelkkiä tyviraitoja juurikasvun häivyttelyyn.

Ihanaa Joulun aikaa ja kiitos, että luet blogiani.

8 kommenttia:

 1. Vitsit sun hiukset on upeat! Ja tosi pitkät, muistan vielä miten ne oli joskus selkeesti lyhyemmät :) Ihanaa että sun hiukset voi hyvin ja pituutta ja paksuutta on tullut lisää. Mun pitäisi käydä leikkaamassa varmaan vähintään long bob, ehkä jopa lyhyempi malli. Toi lapsi repii ihan koko ajan mun hiuksia ja niitä siis repeytyy irti hänen takiaan ihan jatkuvasti.. Kiinnipitäminen auttaa ehkä vähän, mutta saa se niistä silti kiinni ja inhottavaa se joka tapauksessa on, kun toisen käpälät on koko ajan kiinni hiuksissa :D

  Mutta tosiaan, lopputulos sun hiuksissa näyttää upealta<3 Toi väri on todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt ne on munkin mielestä upeat, pitkät ja tuuheammat. Kyllä ne on tässä 1-2 vuoden aikana saanut hurjasti mittaa, vaikka 2021 kesällä lähti 10 senttiä kerralla pois. Nyt hiusten latva on tasaisempi ja tekee hiuksista paksumman näköiset. Mulla olikin sillon 4v sitten ihan lyhyt bob. Kivempi lyhentää jos nyt on tuo tarttumisvaihe :D

   Poista
 2. Ihanan väriset ja tosi pitkät <3 Nätit <3 mä kävin kans viikko sitten raidoittamassa tyven ja onpa taas freesimpi tukka. Mulla on oma väri näköjään aika tumma nykyään ja kampaaja sanoi että ihmeen hyvin vaalentuu. Jätettiin vähän ilme tummemmaksi ja tehtiin raidat paksumpana. Latvoista leikattiin kolmisen senttiä. Tunnen aina tukassa että foliolla raidoitus kuivattaa mutta kyllä se taas tästä. Pitää vaan muistaa hoitaa hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Mä en tosiaan ollu tämmöne tukkajumala vielä esim. 3 vuotta sitten. Mutta kärsivällisyys ja semmoset hitaat muutokset on ollut avain tukan hyvinvointiin :) Raidat on kyllä kiva freesaus, toki niillä ei saa aikaan isoa radikaalia muutosta. Näin talvella oli kiva ottaa tummia raitoja, ne säilyykin pidempään kun ei paahda/ole auringossa/ui niin paljon. Mulla ei nyt leikattu tukkaa ollenkaan, ja latvat taisikin olla aika hyvässä kunnossa! En ole itse kokenut, että tämä kuivattaisi hiuksia, mutta ehkä mulle on käytetty myös miedompia hapetteita :)

   Poista
 3. Upeat hiukset! Mä kävin myös just kampaajalla leikkauttamassa ja mulla taitaa olla yhtä pitkät hiukset kuin sulla. Mun pitäis aloittaa jokin hiuspohjan hoito, kun kuulema päänahka kuiva ja mulla on itseasiassa jemmassa Ekopharman hoitavia tuotteita, jospa nyt muistaisin ne ottaa käyttöön. Sulla on kaunis viileä sävy hiuksissa, mäkin koitan ylläpitää viileää vaaleaa, mutta keltaisuus tulee helposti läpi tai sitten hopeashampoolla tulee sinertäväksi :/ Hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi mulla ei tuota kuivuutta ole vielä, mutta iho tarvitsee varmasti enemmän iän kanssa myös huolenpitoa pitääkseen hyvän kosteustasapainon. Seuraavalla kerralla hiuksiin sitten vain jotain ihania vaaleita raitoja ettei mene liian tummaksi!

   Poista
 4. Onpa kaunis hiusväri<3 Tosi kauniit ja hoidetun näköiset hiukset! Itsekin taas kasvattelen hiuksia pidemmiksi. Tavallaan tykkäsin muutoin myös lyhyemmistä mutta kaipaan sitä, että saa tehtyä myös esimerkiksi isompia nutturoita:) Keväällä tai alkukesästä olisi tarkoitus myös raidoittaa taas hiukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olen kyllä nyt viimeaikoina tietysti nähnyt vaivaa huomattavasti enemmän kuin aiemmassa elämässäni :D En itse ollenkaan pidä nutturoita, mutta letit on nykyään mun juttu <3

   Poista