Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

22 maaliskuuta 2022

Furry Friends, turkinhoitoa lemmikille

 Kirjoitus sisältää *-merkittyjä mainoslinkkejä. 

Musta on ollut vähän ärsyttävää, miten kalliita lemmikkien shampoot ja hoitoaineet ovat. En tiedä miksi ihmisille löytyy nämä aineet huomattavasti halvemmalla, kuin koirille. Käytännössä eläimillä on hieman korkeampi pH-arvo kuin meillä ihmisillä. Tästä syystä meidän ihmisten shampoot tai hoitoaineet eivät sovi jatkuvassa käytössä eläimen iholle, vaan pitäisi käyttää hieman laimeampia pesuaineita tai eläimille sopivia pesuaineita. Eli ei kannata säästää siinä, että pesisi lemmikkiä aina omilla tuotteillaankaan, kun ne eivät iholle hyvää tee.

Toivoin Lykolta eläinten shampoita ja hoitoaineita valikoimiin, niin heiltä ystävällisesti kerrottiin, että tuotteita itseasiassa on jo valikoimissa. Tilasin kampanjakoodilla itselleni täyden hoitoshetin pienen ihanan Vapun turkille joulun alla. Näiden lisäksi löytyi myös jos kiinnostaisi tilata Lykolta juuri omiin tarpeisiin lemmikki-shampoita, niin toistakin brändiä L.A Bruket joka valmistaa myös tavallista kosmetiikkaa.


Tilasin Vapulle siis *Furry Friends Natural Pet Shampoo 500 ml, *Furry Friends Natural Pet Conditioner 500 ml ja suihkutettavan hoitoaineen josta kerron alempana.
Tuotteet olivat 19 €/kpl ja suihke oli 12 €. Pakkauskoot ovat reilut ja tilasin nämä etukoodilla silloin aikanaan. Kaikki oli yhteensä 40 €, kerralla hintavaa, mutta kestävät kyllä pitkään käytössä ja tuntui että paljon pienemmät pakkauskoot eläinkaupoissa oli 25€/pullo.

Tuotteet ovat täysin vegaaniset, ne ovat Ruotsissa valmistettu ja ihmisillä testattu. Sarja on kehitetty yhteistyössä ruotsalaisen REF Stockholm -hiustenhoitoyrityksen kanssa.

Koko tuotesarja sisältää vahvistavia kasviperäisiä proteiineja, pehmentävää aloe veraa ja B5-provitamiinia. Hoitoaine vielä viimeistelee pesun ja auttaa karvan takkuuntumista vastaan, lisäksi turkki on ihanan pehmeä. Hoitoaine sisältää myös avokadoöljyä. Tuotteet ovat miedon tuoksuiset.

 
Vapun kohdalla shampoo on vaahdonnut kivasti ja on ollut todella helppo pestä koira näillä aineilla ja pumppu tekee pesemisestä ehdottomasti helpompaa! Yksi pumppaus riittä koko koiraan.
Vapulla on karkea puolipitkä karva (karvat noin 3-5cm pituiset) eli ei ole täysin lyhytkarvainen kuten jotkut lyhytkarvaiset terrierit tai mäykyt, joten on tämä ihan hyvä lisä. Häntä on pörröinen ja kauluri on puuhkea.
Myöskin hoitoaineen lähinnä levitän ja sitten hetken kehun Vappua pesussa, ja huuhtelen pois. Ei siis vaikuta ihan niin pitkään, kuin hoitoaine omissa hiuksissani suihkun aikana. Tämäkin kyllä varmasti viimeistelee pesua eikä koira näytä siltä, että se olisi täynnä staattista sähköä, kun turkki kuivuu :D Koira on puhdas, mutta ei tuoksu millekään kukkasille pesun jälkeen.

 
Halusin siis myös shampoon ja hoitoaineen lisäksi ostaa tämän *Furry Friends Natural Spray Conditioner 250 ml meille. Kun koiralle on laitettu punkkiaine kesäksi, niin tällä voi tarvittaessa sitten nopeasti siistiä koiran, kun ei voi pestä heti. Pesen kyllä Vapun välillä aineiden välissä ja pidän pari päivää taukoa, että ihon normaali rasva pääsisi palautumaan ennen punkkiaineen laittoa.
Jos tämä riittää kesällä en ehkä pese erikseen. Vappu ei muuten tykkää uida ja tuo pesukaan ei ole mieleen, muttei lähde karkuun vaan reippaasti odottaa.

Meillä on ollut karvanlähtöaika juuri, ja tuli käytettyä tätä suihketta. Tällä sai turkkiin vähän jotain hohtoa, kun koko karva alkoi menemään vähän semmoiseksi mattaiseksi lähdön aikana. Lisäksi tässä oli hieman enemmän tuoksua, tällä turkista tuli todella raikkaan ja puhtaan tuoksuinen.
Vappu tykkää nykyään harjaamisesta, vähän ehkä aluksi ihmetteli ja jännitti suihkutuksia, mutta on jo selkeästi tottunut käsittelyyn.


Käytättekö koirille omia shampoita vai meneekö se omilla shampoilla? Myönnän kyllä, että koska koirani turkki ei tarvitse juuri pesua, olen pessyt sitä vegaanisilla tai luonnonkosmetiikka tuotteilla joita kotona on ollut. Mutta en sitten ole hinkannut aivan juureen asti ja olen huuhdellut reilusti. On kuitenkin kiva, että nyt meillä on vuosiksi riittävät hoitoaineet jotka ovat koirille suuniteltu!
 
Ps. Pahoittelut, en ajatellut että näistäkin saisin näin paljon juttua aikaan :)


Tilaa Bloggerissa | Tilaa Bloglovinissa | Tilaa Blogit.fi

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva kuulla näistä, sillä meidän tytöille shoppaillut aina eläinkaupasta tuotteet kun en ajatellutkaan että niitä voisi saada sieltä mistä omiakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en vaan ole ikinä raaskinut niitä sieltä ostaa, koska ne pullot on jotenkin musta tosi kalliita, oon ollu tosi tyytyväinen siihen että nää löyty ja oli mahdollisuus just käyttää etukoodia vielä tilaukseen ja tilata kätsysti jotain omia juttuja tuohon mukaan.

      Poista