06 joulukuuta 2021

Jouluhaaste 24 kysymystä

Tänävuonna päätin toteuttaa hieman erilaisen haasteen, mutta jouluhaasteen kuitenkin. Tämä löytyi eräästä blogista jo viime vuoden jouluna ja päätin heti, että haluan sen toteuttaa!

1. Lempijoululaulu?
Tykkään kauheasti Gleessä tehdyistä uudelleenversioinneista. Tykkään näistä pirteistä ja iloisista joululauluista joissa on jouluiset elementit kuten kulkuset ja joulunajan sanat. Sanotaan nyt "All I Want For Christmas is You" koska se on romanttinen ja pirteä!

2. Jouluelokuvasuosikkisi?
Niin paha! Ehkä sanoisin kuitenkin Holidayn sijaan nyt toisen elokuvan. Katson usein joulunaikaan Harry Potter-elokuvat putkeen, mutta ei ole leffa. Mun lempielokuva koskaan (xD) National Lampoon's Christmas Vacation -ikivanha jenkkileffa, jos kukaan tietää Joulupuu on kärvennetty. Katsoin jo marraskuun puolella Netflixistä.

3. Paras jouluherkku?
Kinkku tai kalkkuna, tai sitten ruisnepparit kylmäsavulohella.

4. Missä vietät joulun tänä vuonna?
Perheen kesken kotona.

5. Oikea vai muovinen joulukuusi?
Omaan kotiin ehdottomasti muovinen, sillä en kestä sitä siivoa. Mieluiten valkoinen koska se on kauniin talvinen.

6. Mitä traditiota odotat eniten?
Lahjojen hankkiminen ja paketointi. Ehkä on parasta vain päästä ilahduttamaan muita! Myös aaton vietto on parasta aikaa. Piparien leipominen, kaikki joulussa on parasta!

7. Milloin avaatte lahjat?
Jouluaattona tai kun ollaan samassa seurassa lahjansaajien kesken.

8. Kumpi on parempi, lahjojen antaminen vai saaminen?
Molempi parempi! Mutta kyllä aikuisiällä, kun raaskii jo omaa kukkaroa raottamaan, on todella kiva päästä hankkimaan omille läheisille myös lahjoja, jotka on kaikkina vuosina minua muistaneet myös takaisin lahjoja.

Kuva Pixabay

9. Millainen paketoija olet?
Haluaisin tehdä vielä kauniimpia ja kuvauksellisempia paketteja, mutta varmaan aika simppelillä tyylillä mennään. Musta on kiva ostaa joku super räikeä ja kliseinen lahjapaperi, mutta viimevuonna tein todella hillityt mustaan käärepaperiin paketoidut lahjat. Tänävuonna ostin aika paljon lahjapusseja.

10. Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?
En harrasta ugly christmas sweatereita. Jos et tiedä mistä on kyse, vieraile sivustolla: https://www.uglychristmassweater.com/

11. Ihanin joulumuisto lapsuudesta?
Sain joululahjaksi kauan toivotun Furbyn <3

12. Oudoimmat lahjat, joita olet saanut?
Eräältä sukulaiselta saan hänen itsetekemiään askarteluita. Ne ei rehellisesti ole semmonen millä ehkä tekisin mitään enkä koe meitä niin läheiseksi, että haluaisin niitä asettaa esille. Usein ne saattaa myös olla vähän semmosia "omista kaapeista kaivettuja turhakkeita" joita vain annetaan eteenpäin.

13. Mitä perinteitä haluat siirtää lapsillesi?
Ei lapsia.

14. Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?
Kyllä! Ja rakastan niiden tekemistä, vaikka välillä tuntuu kyllä todella vaikealta puuhalta. Viimevuonna en tehnyt, mutta ehkä tänävuonna.

15. Suosikki puuhasi joululomalla?
Lumiset lenkit, koiran kanssa leikkiminen pihalla, lautapeleillä pelailu. Itse joululoma olisi suosikkijuttu näin aikuisiällä :) Kun voi ottaa pari extrapäivää saldovapaata.

16. On jouluaatto, mitä kupissasi on?
Varmaan sangriaa tai jotain muuta viinin tyylistä.

17. Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?
Koiralleni tai äidille. Vaikea valinta.

18. Mitkä värit tekevät joulusi?
Vihreä on kiva väri ja punainen toki, mutta punaista hillitymmin. Mielestäni myös murretut ruskeat ja beiget ovat kauniita ja sopivat hyvin koristeluihin.

Kuva Pixabay

19. Mistä jouluperinteestä ei pidä tai minkä skippaat?
Joulupuurot roskiin. En ymmärrä miten puuroa syötettiin peruskoulussa aikuisten oikeesti "ruokana". Oksennan jo pelkästä hajusta, en ole ikinä syönyt puuroa tai vellejä - edes vauvana en syönyt ja tästä nuoruuden traumasta en ole edes yrittänyt yli.

20. Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassa?
En ole koskaan käynyt ulkomailla! Olisi siistiä viettää joskus joulua mökillä tai Lapissa.

21. On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?
Kaikesta muusta pidän, paitsi laatikoista. Perunat, kala, kinkku tai kalkkuna kelpaa. Usein myös rosolli, salaatit ym. kelpaa.

22. Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?
Kirkkaat jouluvalot, eli varmaan valkoiset. Useat valot kuitenkin taittavat keltaiseen. Meillä on takapihalla hieman keltaiseen taittuvat jouluvalot ja tykkään niistä.

23. Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai joulupäivästä?
Kyllä se aatto on meillä ollut pääpäivä aina.

24. Mikä joulussa on parasta?
Yhdessäolo <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti