24 marraskuuta 2021

Tuotearvio: The Ordinary AHA/BHA Peeling Solution

Kirjoitus sisältää * merkittyjä mainoslinkkejä.



Viimeisen vuoden aikana mun iho on alkanut mennä vähän huonompaan kuntoon. Sellaisia päivittäisiä kuivia näppyjä tai uusia finnejä puski jo käytännössä joka toinen päivä esiin. Ihoni on kuiva ja on hirvittävää joutua käyttämään kuivattavaa mustapäille suunnattua kasvovettä silloin tällöin, että saisi tilannetta haltuun. Lopulta sekään ei enää auttanut.

Olin jo varaamassa itselleni kasvohoitoa, koska ajattelin, että siellä asiat ratkeaisi. Kun selvisi että eri hoidot maksavat päälle lisää ja koko hommaan voisi laskea kuluvan alkaen 100 € jäi sekin sitten siihen. Mietin, miten voisin saada ihooni toivotunlaista muutosta posiitiviseen.

Luin sitten The Ordinaryn AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution happokuorinnasta. Tämä kuorintaneste sisältää 30 % AHA-happoja (glykolihappo, maitohappo, viinihappo ja sitruunahappo) ja 2 % BHA-happoa (salisyylihappo). Lisäksi tuotteessa on paljon ihoa kosteuttavaa hualuronihappopolymeeriiniä, B5-vitamiiniina sekä mustaa porkkanaa ja Tasmannia lanceolataa. En tiedä mitä nämä kaksi viimeistä ovat :)

Tässä tuotteessa AHA-hapot kirkastavat ihon pintaa ja tekevät siitä tasaisemman näköisen. Öljyliukoinen BHA-happo imeytyy ihohuokosiin ja kuorii niitä sisältäpäin, ehkäisemällä epäpuhtauksia ja ihon tukkeutumista. Voisi myös väittää, että tuote lievästi häivyttää pieniä juonteita. Tasmannia lanceolata vähentää ihoärsytystä. 

Tuotetta myy esimerkiksi *Lyko & *Kicks. Hinta on noin 9,40-10,50 € riippuen kaupasta. 

Käyttö enintään 2 kertaa viikossa puhtaalle kuivalle iholle. Itse menisin semmoisella 5-7 päivän välein menetelmällä. Vaikutusaika max 10 min, mutta ensimmäisillä kerroilla voi pitää lyhyemmän aikaa jotta iho tottuisi tuotteeseen. Tutkin hieman AHA happoja (mutten silti ole expertti!) ja jos tuotetta käyttäisi liian usein, voisi ilmeisesti epidermis eli ihon uloin ihokerros, kärsiä liiallisesta käsittelystä. Tuotteen on tarkoitus kuoria vain kuolleita ihosoluja ja puhdistaa ihohuokosia, eli ei kuoria koko epidermistä! Tuotetta voi käyttää myös kaulalle ja levittäessä kuin huuhdellessa tulee varoa silmiä.

Hapothan on tunnetusti melko tymäköitä, joten tuote kannattaa oottaa harkiten ja rauhassa käyttöön. Tutustuin tähän reilusti, ennenkuin lisäsin tuotteen ostoskoriini. Tuotteen arvostelut on aivan uskomattomia ja käytettyäni tuotetta ymmärrän hyvin, miten joku jolla on enemmän epäpuhtauksia tai taipumusta akneen, voisi varmasti rakastaa tuotetta. Esimerkiksi *Lykolla tuote on saanut 4,6 tähteä 24.11.21 mennessä 497 arviosta, *Kicksillä sama 4,6 tähteä 34 arviosta.


Tuote on ohutta ja sitä ei kannata pyrkiä levittämään paksua kerrosta, vaan levittää vähän kuin seerumia. Tuotetta saa annostelupipetistä ja kuten näkyy, se on melko ohutta. Hintaansa nähden tämä on edullinen kotikasvohoito, jota ennen on syytä tehdä kaksoispuhdistus ja tuote 

Käytin itse tätä kahdella ensimmäisellä kerralla 5 päivän välein, ja ensimmäisellä kerralla tuote vaikutti vain 5 minuuttia ja seuraavalla kerralla 10 minuuttia. Kun sain jo kahden käyttökerran jälkeen niin hyviä tuloksia, vakuutuin tuotteesta ja luulen, että jatkossa kerran viikossa tai kahdessa on ihan hyvä tahti.

Sen jälkeen, kun olen käyttänyt tuotetta jo muutaman kerran, on ihoni finnien ja punoittavien näppyjen määrä vähentynyt huomattavasti eikä minulle ole tullut uusia näppyjä! Lisäksi poskeni ovat aidosti sileämmät kuin aikaisemmin. Tämän tuotteen käytön jälkeen kannattaa myös levittää parhain kollageenia tai muita hyviä ainesosia sisältävä kasvorasva imeytymään iholle.

Tässä jo muutaman käyttökerran jälkeen, vaikka perusmeikit kasvoilla, ei näkyvissä ole enää näppyjä!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa että sä sait tästä noin nopean ja helpon avun iho-ongelmiin! Mä en oo tätä uskaltanut koskaan ostaa testiin, sillä täähän on ihan tosi tuju happokuorinta enkä usko, että oma iho välttämättä kestää tätä. Muuten tykkään kyllä käyttää happokuorintoja, vähän miedompia vaan :) The Ordinarylta mulla oli joskus joku Lactic Acid kuorinta, mistä tykkäsin kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuote todellakin osui mun ongelmiin, kuiviin punaisiin näppyihin joita tuli iholle. Ei mustapää, muttei niinkään finni. Vähän riskillä kokeilin, mutta mun iho on kuiva ei herkkä, joten toimi. En usko että käyttäisin näin 3-4 vk säännöllisemmän käytön jälkeen kuin kerran parissa viikossa tai sitten jos tuntuu että olisi enemmän näppylää, voisi mennä "joka viides päivä" tahdilla. En kuitenkaan halua pilata ihoani.

   Poista
 2. Tuosta olen kyllä kuullut paljon kehuja. Tosi kiva että sulla toimii 😊 mä en itse ole uskaltanut käyttää kun iho on tosi herkkä erilaisten happojen kanssa. Glow tonic ei ole aiheuttanut ärsytystä joten sitä olen käyttänyt säännöllisestl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mun eka kokeilu happojen kanssa ja onneksi se meni hyvin. Pitää vain muistaa tehdä vain tarpeeseen tai tarpeeksi harvoin käsittelyt, ettei pilaa ihoa!

   Poista