Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

20 lokakuuta 2021

Kasvojeni puhdistusrutiinit

Kirjoitus sisältää * merkittyjä mainoslinkkejä.

Aloitetaan tällä kertaa kertomalla aluksi niistä illan rutiineista, sillä ne ovat paljon pidemmät ja selkeästi ehkä enemmän osa kasvojeni puhdistusta kuin aamuiset rutiinit. Nykyisin olen siirtynyt kaksoispuhdistukseen, jossa käytössä on siis ensin öljyinen putsari ja sitten geelimäinen putsari.

Pesen aluksi kasvoni paljain käsin puhdistusöljyllä. Käytössä on nyt * It'S Skin Green Tea Calming Cleansing Oil, ja tästä olen pitänyt paljon. Puhdistusöljy ei juuri tuoksu miltään, ehkä miedosti juuri kuvataan että tuoksu olisi minttuinen ja teen-tuoksuinen. It's Skinin Cleansing Oil sisältää sitrus- ja hedelmäuutteita. Niillä kerrotaan olevan antibakteerisia ja kiinteyttäviä ominaisuuksia. Tekee ihosta sileän ja kuvaillaan myös tekevän ihosta säteilevän. Puhdistaa tehokkaasti meikin ja muun kaiken muunkin lian kasvoilta. Mielestäni yksi pumppaus riittää hyvin kasvojen puhdistukseen, sillä hieron sillä lähinnä silmämeikin, eyelinerit, kulmakarvat ja tietysti myös iho-alueen mahdollisimman hyvin. Hieron ripsiväriä myös aina sormien välissä saadakseni sitä irtoamaan tällä jo mahdollisimman paljon. En näkisi mitään syytä lähteä siis vaihtamaan öljyputsaria, sillä tämä on todella hyvä!

Seuraavassa vaiheessa pyyhin kasvoni kuivalla * Makeup Eraser, liinalla. Se näkyy näissä kuvissa taustalla ja on käytännössä minikokoinen pyyhe, joka on erittäin pehmeä ja sopii hyvin kasvojen puhdistukseen. On jotenkin kiva pyyhäistä sillä ensin likaiset öljyt kasvoilta. Sen jälkeen huuhtelen lämpimällä vedellä liinan puhtaaksi.

Lisään putsausliinalle kolmannessa vaiheessa geelimäisen ihonputsarin. En käytä käsiäni putsarin käyttöön, sillä sitten kun se pitää huuhdella pois niin vesi liruu kyynerpäitä pitkin alas. Tavallaan tällä putsausliinalla saan suoraan myös huuhdeltua pois geelin kasvoilta ilman tätä episodia. Putsarina juuri nyt on * Neutrogena Clear and Defend Facial Wash. Tästä olen pitänyt, se sisältää salisyylihappoa ja tekee ihosta kirkkaamman. Soveltuu erityisesti finnialttiille iholle pitäen epäpuhtauksia loitolla. Koska tuote on loppumassa ja kaapista löytyy, vaihdan tämän putsarin tuota pikaa tuotteeseen * Ecooking Cleansing Gel Fragrance Free. Tämän pitäisi puhdistaa ja myös kosteuttaa. Sisältää kurkku-uutetta, E-vitamiinia ja auringonkukkaöljyä. Koska kaksoispuhdistuksessa öljyllä on isompi merkitys meikin putsaukseen ei tällä geelillä ole juuri niin suurta merkitystä, kun sillä koen putsaavani öljyt kasvoilta pois.


Jos silmiin jää vielä ripsarin jämiä, koska en liiaksi hiero silmiä tällä liinalla, käytän siihen ihan vanulappua ja * Garnier Eye Make-up Remover 2-In-1. Mielestäni tämä on paras meikinpoistoaine juuri etenkin ripsivärien ja eyelinereiden poistoon, varsinkin jos kyseessä on yhtään voimakkaampi meikki. Alhaalta tosiaan näkee kuvasta että tämä on kaksijakoinen tuote, joten nesteet sekoitetaan ravistamalla yhteen ennenkuin sitä laitetaan vanulapulle.

Lopuksi viimeistelen kasvojeni puhdistuksen kasvovedellä. Nyt käytössä on Naobay Origin Gentle Facial Toner ja levitän sen myös vanulapulla. Tässä kasvovedessä on riisiproteiinia, vadelmia, rohtosalkoruusua ja kehäkukkaa. Näiden antioksidanttien avulla kasvovesi virkistää ihoa ja saa sen säteilemään. Lisäksi luvataan ihohuokosten supistusta, tuoksun tulisi olla mieto appelsiinikukkavesi. En kyllä voisi sanoa että juuri miltään tuoksuu. Olen saanut tämän lahjaksi ja käytän kyllä mieluusti, mutta odotan jo että saan seuraavan käyttöön!

Odotan jo pääseväni käyttämään * The Body Shop Vitamin E Hydrating Toner. Sisältää e-vitamiinia jonka tulisi auttaa kasvovoiteen imeytymisessä. Sisältää myös antioksidantteja ja hylauronihappoa. Tämä on varmaan kosteuttavin kasvovesi, jonka olen hankkinut. Haluaisin kyllä tämän jälkeen ehkä testata sitä * Huxleyn Extract It Toneria.

Viimeistelen puhdistukseni yövoiteella tai muulla paksummalla kasvorasvalla.

Aamuisin rutiinit on hieman nopeammat, nyt kun on käyty ilta-rutiinit läpi voin lyhyesti vain kertoa aamusta. Saatan vain pestä kasvot vedellä ja sen jälkeen pyyhkäistä kasvot kätevästi pelkällä kasvovedellä. Jos tuntuu että jotain ripsiväriä on edelleen ripsissä käytän myös Garnierin kaksitehoista putsausainetta. En aamuisin tee koskaan kaksoispuhdistusta. 

Aamulla käytin kesäisin vain seerumia meikin alla puhdistuksen jälkeen, mutta kyllä talvea kohti mentäessä on tullut vaihdettua paksumpaan kasvovoiteeseen.

4 kommenttia:

 1. Neutrogenan puhdistustuotteet on kyllä hyviä, pitäiskin ostaa pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep löytyy mielestäni semmoisia muitakin värejä kuin tämä "oranssi" heidän sarjoista jotka sopivat paremmin ei-akne ihoille :)

   Poista
 2. Mä oon myös ihan koukussa kaksoispuhdistukseen ja aamulla vain huuhtelen kasvot. Täytyykin tehdä vastaava postaus, kun en ole aikoihin kirjoittanut puhdistus tai muistakaan ihonhoitorutiineista. Kiitos inspiraatiosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on ihan kiva lukea kyllä muiden rutiineista, sitä kautta olenkin tullut juuri tutuksi kaksoispuhdistukseen! Ilolla odotan sun postausta :)

   Poista