22 maaliskuuta 2021

Testissä: Depend kulmaväri

En ollut tosiaan koskaan aikaisemmin värjännyt kulmakarvoja, mutta ajattelin nyt opetella tavan. Kesällä voisi värjätä kulmakarvat hyvinkin, ottaa aurinkoa ilman meikkiä ja saada silti ryhtiä kasvoihin. Lisäksi kulmat olisi siistimmät vaikka uidessa jolloin ei meikkaa. Ja kyllähän värjätyt kulmakarvat antavat kasvoille jo ryhtiä jos pitää meikittömiä päiviä. Lisäksi meikatessa kulmien muoto näkyy helpommin jos on hailakat kulmat niinkuin mulla, eli nopeuttaa varmasti myös kulmien täydentämistä.

Vaikka väritulos ei ehkä pysyisi kuin 2-4 viikkoa hyvänä niin miksi ei! Mielestäni tämä Dependin kulmaväri lupaa jopa 6 viikoksi tuloksen, mutta kaikkihan riippuu siitä miten paljon käsittelet, peset yms kulmakarvojasi ja ihan, kuinka nopea niiden vaihtuvuus on.

Tässä mun fiilikset ekasta värjäyksestä! Käytin siis tätä Depend Kulmaväriä sävyssä ruskea, maksoi 6,90 € Sokokselta ja ostin Prismasta tuon Depend kehitteen erikseen, hinta 1,95 €. En tiennyt että tuo kehite ei kuulunut värin mukaan, mutta nyt te tiedätte tämän jälkeen. Väriaineet riittävät varmasti useampaan kertaan. Kun värituubin avaa käyttäisin sitä säännöllisesti ennenkuin avaisin uutta, ettei se mene huonoksi. 

Aluksi suojasin ihon kulmien ympäriltä topsipuikolla ja vaseliinilla ettei väriaine jää ihoon jos menee huti.

Seuraavaksi sekoitin värin, 2 cm viiva väriainetta puristettiin esimerkiksi puhtaan raejuustopurkin pohjalle ja siihen tiputettiin 10 tippaa kehitettä. Tämän jälkeen seosta ohjeiden mukaan sekoitetaan tikulla 30-60s tasaiseksi. Todellisuudessa sekoitin seosta melkein pari minuuttia. Sen jälkeen annostellaan kulmakarvoihin.

Vedin värin kulmiin ensin myötäkarvaan ja sitten vielä vastakarvaan ja kerran myötäkarvaan. Kulmat näyttivät tummemmilta, kun väri oli niissä. Oli vaikea laittaa tuota niin ettei iho kulmien alla myös värjääntyisi.

Lopulta pidin ainetta noin 4-6 minuuttia kulmissa. Uskoisin väriaineen vaikuttaneen noin 5 minuuttia, kun kyseessä eka kerta en ihan viittinyt vielä 10 minsaa pitää. Ensikerralla voisin kokeilla jo 8 minuutin aikaa. Pyyhin värin ensin pois kuivalla vanulapulla ja sitten veteen kostutetulla lapulla. Hankasin myötä ja vastakarvaan märällä lapulla.

Tulos mielestäni kiva, ehkä värjäys näyttää alkuun epäsymmetriselta kulmien välillä jos väriä on jäänyt ihoon kiinni ja se tehostaa tulosta. Mielestäni tulos on kiva, kulmien väri on sopivan viileän sävyinen eikä lämpimän ruskea jota pelkäsin. Tulen varmasti tekemään tämän käsittelyn uudestaan!

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Värillä saa kivasti ryhtiä kulmakarvoihin ja helpottaa varmasti kiireisiä meikkihetkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo kyllä tähän tulokseen on nyt ollut tyytyväinen, viikko nyt suunnilleen siitä kun värin laitoin ja kulmat on selkeästi myös omaan makuun tuuheamman näköiset kun ne karvat näkee paremmin :)

   Poista
 2. Anonyymi22.6.22

  Näyttää kauniilta! Tämän pitkälti inspiroimana hankin tämän tänään sävyssä musta ruskea - omat kulmat on tummat mutta ohuet. Kiitos paljon näistä vinkeistä. / Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että löytyi sopiva tuote :) Itse ostin mustanruskeata tämän jälkeen käyttöön, sekin on erittäin kylmän sävyinen. Harmillisesti minulla vaikuttaa olevan PPD/hiusväriallergia, enkä voi enää värjätä kulmakarvoja.

   Poista