29 huhtikuuta 2020

Kosmetiikankäyttö eristäytymisen aikaan


Nyt tehokäytössä tämä Love Moschinon SO REAL -tuoksu.

Moikka,

toivottavasti voitte kaikki hyvin. Halusin kirjoitella, miten mun ihonhoitorutiinit on muuttunut eristäytymisen aikana. Olen tehnyt etätöitä maaliskuun loppupuolelta asti ja kotona oleilu toki vaikuttaa monen moneen asiaan! Mun elämään myös vaikuttaa nyt myös todella paljon uusi perheenjäsen, koiranpentu, mikä on todella työllistävää vaihetta elämässä koiran aikuistumiseen asti.


Olen keskittynyt käyttämään tätä Ciate Londonin palettia juuri nyt.

Lyhtesti voisin vaikka kommentoida aluksi meikkaamista tähän poikkeukselliseen aikaan. Ei tarvitse meikata aamulla töihin lähtiessä, eli pääsee vähän helpommalla. Iho on varmasti tänäaikana saanut aimoannoksen ilmahoitoa ja mahdollisuuden hengittää! Toisaalta, käyn nyt ulkona usein pikaisilla lenkeillä ja kevätmyrskyjen aikaan meikkikään ei aina suojaa siis kasvojeni ihoa. Kun meikkaan, niin se on useimmin arkisin meikkivoide ja kulmat ja ripsari, eli semmonen nopea alle 6 minuutissa onnistuva kasvojen päivitys. 

Viikonloppuisin, kun ei tarvitse tehdä töitä, ehtiikin laittamaan kivat meikit ihan irtoripsiä ja luomivärejä myöten kasvoille. Mutta kun täytyisi eristäytyä, ei tavallaan meikeistä ole kuin omaa iloa, jos vietät aina vain kotipäiviä. Itse pyrin vähentämään kontakteja muihin ihmisiin, mutta kuitenkin jatkamaan normaalia elämää turvallisesti.


Olen muistanut aktiivisemmin tehdä myös huulikuorintaa kotona ollessa!

Esimerkiksi julkisilla paikoilla oleilu, kauppakäynnit ja muut, pakottaa hyvästä käsihygieniasta huolehtimiseen. Omalta osaltani käytän LV:n mukana kannettavaa matkakäsidesiä, jota käytän heti kaupassa käynnin tai muiden reissujen jälkeen, vaikka käytän pääasiassa aina hanskojakin. Käsidesin ja jatkuvan käsienpesun kanssa on tullut myös lieviä ongelmia, mulla on muutenkin kevyesti atooppinen iho. Rystysiin ja käsien selkämiin on tullut kuivia alueita jotka selkeästi kärsivät käsidesistä ja liiallisesta käsienpesusta. Rystyset ja sormien nivelien päälimmäisimmät rypyt ovat pahimmillaan menneet ihan ruvelle ja kirvelleet kuivuudesta. Olen nyt myös aika ahkerasti sitten rasvaillut käsiä. Tämä on sellainen selkeästi eristytäytymisestä lisääntynyt tapa, josta toivottavasti päästäisiin kohta normaalimpaan. Sain myös yhden Lush palasaippuan käytettyä jo loppuun koronan aikana.


Näitä kahta tuotetta koitan siis käytännössä pannuttaa tänäaikana loppuun.

Hyvää huolta olen myös pitänyt hiuksistani tänä-aikana. Olen koittanut nyt käyttää sellaisia hiustuotteita, joita en tavanomaisesti käyttäisi, eli vähän jos saisi varastoa pois. Nyt käytössä on esimerkiksi Ikoon muotovaahdon kaltainen kuivashampoo ja pian saan yhden Tigin hiuksiin jätettävän hoitotuotteen loppuun asti. Käytän näitä usein suihkujen välipäivinä, niin saan hiuksiin vielä vähän semmosta puhtaampaa oloa! Ja tuo pesuvälikin nyt pitenee, mikä on hyvä, kun koitan kasvattaa hiuksia. Kohta voisin ensikertaa esitellä tyvikasvun edistymistä ja miltä hiukset näyttää näin värjäämättömän ajan jälkeen, nyt olenkin käyttänyt Redkenin täysin tavallisia ilman mitään sävyvaikutusta olevia shampoita ja hoitoaineita.


Näillä pesuaineilla hiukset saa näyttämään upeilta! Hoitoaine melko jämäkkää, joten säilytys up side down.

Ihonhoidon osalta, vaikka tässä kotona ollessa olisi aikaa töiden jälkeen loputtomasti, olenkin todella laiska. En ole rasvannut tähän koko aikaan itseasiassa vartaloa kauttaaltaan, vaikka jalat on jo todella kuivat. Kasvojen kosteutus taas kukoistaa, olen pessyt kasvot hyvin joka ilta, käyttänyt kasvovettä ja muistanut käyttää seerumia joka ilta ja välillä myös sen kuivuttua laittanut vielä kasvovoiteen päälle. Kaikki itseruskettavan rippeet ovat jo lähteneet pois, joten olen kalpea kuin kalkkilaivan kapteeni. IR:ääkään en käytä sen vuoksi, että näyttäisin mitenkään kenenkään muun, kuin itseni silmissä paremmalta. Meikit ja sävyt istuvat kivemmin itselleni kun on edes vähän päivitystä iholla.


Nyt tehokkaassa käytössä nämä kaksi tuotetta!

Kynsien osalta olen jaksanut geelilakkauksia pitää hyvin yllä tämän ajan ja nyt päivitän aina pari huonoon kuntoon mennyttä kynttä kerralla, eli käytössä vain yksi sävy juuri nyt. Eli tähän puoleen tulee panostettua kaikista eniten satunnaisten meikkailuhetkien lisäksi. Onkin tosi kiva, kun kynnet eivät katkea tai napashda joka välissä, kun geelilakkaus pitää niissä rakennetta yllä!

Oikeasti siis rutiineissa ei ole kovia muutoksia, toistaiseksi vielä innoissaan geelilakkauksista, vähän laiskuutta ihonhoidossa ja meikkailuissa yleisesti. Kuitenkin kokonaisuudessa sitten ollut aikaa käydä lävitse myös vähän kaapin uumenia ja saanut vaikka uuden Lushin palasaippuan käyttöönkin! 

Myös blogin osalta vähän epäaktiivisempaakin välillä, oman elämän ja tämän tilanteen puolesta. Ehkä vähän masentavaa istua kaikki vapaa-aika kotona koneella, jolloin blogin kirjoittelu tippuu automaattisesti joinain päivinä pois kuvioista. Onko teillä muilla selkeästi mitään muutoksia korona-ajan kosmetiikankäytössä tai bloggailussa?

2 kommenttia:

  1. Oon yrittänyt postata samaan tahtiin kuin aikaisemmin. Kuukausiin en ollut tahdista lipsunut, vasta tällä viikolla laiskotti, niin etten julkaissut tiistaina. Kosmetiikan käyttöön ei ole vaikuttanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, hyvä että on vielä inspistä! Mulla se tietokoneella roikkuminen tuntuu rasittavan kun kaikki tapahtuu lähinnä kotona just nyt ja näkyy kotoilu kyllä tuossa käytössäkin.

      Poista