Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

05 joulukuuta 2022

Kynttilöistä sekaisin, Yankee Candle hankinta

Ostin viime viikolla Rustasta tällaisen lahjapaketin "Lahjasetti Yankee Candle" ja huomasin ettei sitä voi tilata verkkokaupasta, ja että se oli lähes kaikkialta loppu. Katsoin yhden kaupan mistä sitä löytyi Espoosta ja erään päivän käytin edes takaisin ajeluun, joka kannatti! Sain ostettua itselleni tämän ihanan setin arvokkaita tuoksukynttilöitä mielestäni edullisesti.

Yankee Candlet on vaan mun lemppari-tuoksukynttilöitä, ja tämä setti jossa oli viisi erikokoista purnukkaa sekä yksi tuikkupakkaus maksoi 39,90€. Mielestäni hinta on edullinen, kun aiemmin olen ostanut tuotteita Lykosta ja siellä pieni purkki voi maksaa jopa 15 euroa ja mediumi 20-30 euroa. Musta on kyllä tullut nyt tätä talvea kohden hieman kynttilä-intoilija, jopa siinä toivossa, että tämä hieman keventäisi lämmityskustannuksia jos tuikkuja jaksaa vielä ahkerammin poltella kylminä päivinä. Lisäksi ostin tänävuonna itselleni Iittalan Nappula sarjasta kaksi kynttilänjalkaa kruunukynttilöille.


Yankee Candle Cherry Vanilla
Pakkauksesta huokuu voimakkaasti kirsikan tuoksu ja lievästi myös vaniljan miedompi makeus. Nämä pienet tuikut palaa noin 4-6 tuntia ja näitä oli yhteensä 12 kappaletta tässä setissä. Pidän tämän tuoksusta paljon. mikäli tuikut sijoittaa eri puolille huonetta niin saa kyllä koko asunnon tuoksumaan ihanalta. Pidän myös siitä, että tässä on läpinäkyvät reunat, niin tuikut palavat kirkkaammin.Yankee Candle Vanilla Almond Frosting
Pieni purkki on noin 104g painoinen ja palaa jopa 40 tunnin ajan. Näissä on todella pitkät paloajat ja tuoksua voi rauhassa nuuhkutella pidempään. Tämä Vanilla Almond Frosting on jo lähes imelän vaniljainen. Makea tuoksu on todella karkkinen.

Yankee Candle Midnight Magnolia
Saman kokoinen pieni purkki jopa 40 tunnin paloajalla. Tuoksultaan tämä ei ole voimakkain, mutta varmasti taattua laatua jota brändiltä voi odottaa. Tästä löytyy myös lämpimän vaniljan, myskin ja mangolian kukkien tuoksua.


Yankee Candle Gingerbread Apples
Oikein joulun aikaa muistuttava ja miellyttävän mausteinen kynttiläpurkki. Tämä purkki on jo 340 grammainen ja palaa jo lähes 80 tunnin ajan parhaimmillaan. En kruunannut tätä ensimmäisenä, mutta kruunaan tämän ehdottovasti seuraavana ollessaan sen verran jouluinen tuoksultaan. 

Yankee Candle White Pine Cones 
Suurin purkki kaikista, jossa kynttilää löytyy 538 grammaa ja paloaika lähentelee jopa 140 tuntia. Tuoksu muistuttaa kirpeää pakkaspäivää, valkoista käpyä ja havuja. Tämä on kaunis, kun tuotteen väri on näin puhtaan valoinen. Purkilla alkaa jo olemaan fyysistä kokoa reilusti, tuo medium-kokoinen Gingerbread Apples on noin 15 senttiä korkea. Tämä alkaa olemaan jo 20 sentin korkuinen ellei enemmän.


Yankee Candle Cosy Up 
Tämä purkki tuli korkattua ensimmäisenä. Purkki olikin ennen kuvauksia juuri palamassa ja siitä syystä massa näyttää tummemmalta alueelta, josta se on aktivoitunut kunnolla. Tuoksu on herttainen ja siitä tulee mieleen puhdas pyykki ja pörrösukat. Parhaiten tuoksu leviää asuntoon, kun kynttilää poltetaan pidempään, ainakin tunnin ajan. Tällöin kynttilä pehmenee parhaiten ja palaessaan vapauttaa tuoksua. Kun kannen avaa, jokaisesta kynttilästä saa nuuhkaistua tuoksua, jota se jäljittelee palaessaan. Siihen menessä, kun tämän kynttilän kuva on otettu, sitä on poltettu jo noin 8 tunnin ajan ja siitä on yksi sentti lähtenyt. Olen siis kahdesti polttanut sitä pidempiä 4 tunnin aikoja.

En itse sytyttäisi Yankee Candlea, ellei se palaisi pitkään. Pienen kolon tekeminen keskelle hekentää kynttilän parasta paloaikaa ja kestoa. Lisäksi polttamalla vain pieniä aikoja, voi kynttilän reunat jäädä ylös, kun massa ei enää pääse pehmenemään kunnolla. Ja kuten kaikissa pienissä tuikuissa, jos jäljellä on enää vain pieni pohja, alle 1/3, niin niitä ei kannata puhaltaa. Tuikku enää tuskin palaa kunnolla, koska massa ei enää lähde lämpenemään. Sama käy oikeastaan halpa tai kallis kynttilä.
Tässä tällainen pieni sepustus kynttilähankinnoistani, aiemmin hankkimistani Yankee kynttilöistä on vielä tuikkupaketteja jäljellä ja aion varmasti joulun pyhinä polttaa niitä enemmän saadakseni kivan tuoksun kotiin. Voisin myös ostaa ihan hyvin jotain halvempiakin tuoksukynttilöitä, mutta silti on vain kiva joskus panostaa ja ostaa vähän parempaa. En kuitenkaan ole vuosiin käynyt baareissa, niin voin ihan hyvin vähän arvokkaampaa kynttilää polttaa iltani vihteeksi.

4 kommenttia:

 1. Katselin Rustassa YC kynttilöitä mutta en raaskinut ostaa, oli niitä yksittäisiä isoja joissain kesätuoksuissa ja ehkä joku jouluinen mutta oli aika tuhtia tuoksultaan. Tokmannilla on kans jotain tämän tyylisiä, vähän halvempia. Lykolta olen tilannut joitain YC tuikkuja. Mä olen ymmärtänyt ettei Rustalla ole verkkokauppaa? Olisin halunnut niitä vesipulloja ja piti odottaa että pääsee myymälään ja nehän oli sitten jo loppuneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, huomasin kanssa että niitä irto purkkeja oli mutta oli vain joku yksi kappale ja yksi tuoksu Rustassa. Tilailee sitten ennemmin Lykolta jollain etukoodilla niitä mieluisempia tuoksuja. En tiedä onko Rustalla verkkokauppaa, mutta tuolla tuotesivullahan lukee jotain että loppu verkkokaupasta. Ei varmaan oikeasti ole.

   Poista
 2. Juuri tänään kaivelin joulukoristeita ja laitoin pari kynttilää keittiön pöydälle. Tulee poltettua kynttilöitä liian vähän, en tiedä mikä siinä onkin niin vaikeaa. Tästä syystä ei tule kynttilöitä usein ostettuakaan kun ne jää johonkin keräämään pölyä. Tietysti nyt juuri tällä hetkellä täytyisikin kotona sijoittaa niin ettei lapset koske, tuo keittiön pöytä on siinä rajamailla onko se hyvä idea :D Varmaan illalla voisi tunnelmoida miehen kanssa kahdestaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on noita pikkusia niin saakin just vahtia tarkemmin, ettei tule mitään vahinkoja :) Itsellä on nyt viimeisen vuoden aikana alkanut taas innostaa tuoksukynttilät ja niiden polttelu. Toki on niitä aiemminkin tullut polteltua, mutta jostain syystä nyt niiden polttaminen on ollut monin kerroin kivempaa ja tuo mukavaa tunnelmaa kotiin :) Kokeile joskus käydä suihkussa tai saunassa vain pelkkien tuikkujen palaessa.

   Poista