28 heinäkuuta 2022

Kasvojenhoidon aamurutiinit ja muut ihonhoidon asiat

*-saatu ilmaistuote

Kirjoitin aiemmin blogissa Kasvojenhoidon iltarutiinit -postauksen. Kirjoituksessa kävin läpi omat kohdat kasvojen puhdistuksessa, joka on itselläni kyllä merkittävä asia kasvojen hyvänä pysymiselle. Kun puhdistan kasvojani säännöllisesti ja käytän sopivia tuotteita kasvoilleni, niin minulla pysyy ihon sävy tasaisempana eikä minulle tule pintaan tai ihon alle finnejä. Kuvat taas kätevästi omalta terassilta ja kukkien sävyttämänä.


Halusin nyt kirjoittaa omista aamurutiineistani sekä esitellä myös vähän muita juttuja, joita tykkään itse käyttää. Olen juuri saanut uuden ihanan lisän tuotteesta Cosrx Low pH Good Morning Gel Cleanser. Tuote sopii nimensä mukaisesti juuri aamulla kasvojen puhdistukseen, joten nyt kun kasvot tuntuu aamulla myös hieman tahmaisilta vielä yövoiteesta tai hikoilusta ylipäätään, kun sisällä on 26 astetta jatkuvasti, niin on tuo geeliputsi välilä kiva tehdä. En tee siis joka kerta, mutta nykyään melko usein! 

Jatkan sitten aina kasvovedellä, ja nyt olen tykännyt kesällä käyttää tätä herkullisen tuoksuista Frudia My Orchard Peach Real Soothing Gel Mist -kasvovettä. Välillä jos näen näppyjä toisella ohimolani, johon tulee helpoiten mun finnit, niin käytän sitä *Pixi Glow Tonic -kasvovettä. Pakko todeta, että taidan aina nukkua sillä puolella kasvojani, siksi sinne tulee näppyjä hikoilusta ja sillä puolella kulmakarvat ovat harvemmat!

 

Kesällä on sen verran kuuma ja en halua yhtään altistaa kasvoja ylimääräisille kerroksille, joten jatkan kasvojen kanssa seerumilla ja siihen päälle meikki. Käytän tätä samaa, mitä käytän iltahoidossa just nyt, koska haluan vain saada hieman myös pannutettua tuotteita. Lisäksi tämä *Holika Holika 3 Seconds Starter Collagen -hoitovesi imeytyy nopeasti kasvoille. Tämä on mielestäni paksua hoitovedeksi, kutsun siis ihan seerumiksi.


En yhdistä mun kumpaankaan rutiiniin kasvomaskeja, eli en oikeen aamuun tai iltaan. Mutta jos käytän niitä niin mun suosikki on kyllä aamu. Varsinkin, kun lauantaina astuu ulos suihkusta ja pääsee laittamaan kasvomaskin kasvoille, kun hiukset on vielä hiuspyyhkeen sisässä. Se on mielestäni ihana spa-hetki aina aamuisin.

Tykkää etenkin Naturel Finlandin maskeista, joita on nyt kaapissa useampi. Tätä Green Tea Facial Sheet Maskia en ole koskaan itseasiassa kokeillut, löysin erikoisuutena Kärkkäiseltä. Collagen Facial Sheet Mask on jo tuttu suosikkini. Pidän myös hydrogel-maskeista, jotka voi kesällä vaikka halutessaan laittaa kasvoille jääkaapin kautta. Nämä *Lyko Anti-Wrinkle Hydrogel Face Mask ja *Lyko Firming Hydrogel Face Mask on kyllä molemmat oivia valintoja joita käytän mieluusti. Käytinkin toisen näistä maskeista heti, kun olin kaivanut maskit esiin kuvauksia varten. Välillä myös vain unohtuu käyttää.


Suihkussa myös pesen usein kasvot! Ja varsinkin, jos menen illalla, niin putsaan usein kahdella eri aineella, jotta ei tarvitsisi tehdä sitä tavanomaista iltarutiinia. Suihkussa tuntuu, että lähtee helpommin, kun veden alla tulee hetki aina oleiltua. Jos en ole meikannut, pesen kuitenkin aina vaahtoavalla aineella kasvot suihkussa.

Aiemmin käytin IDUN Minerals Cleansing Moussea, mutta nyt se just loppui ja on sitten tarkemmin arvosteltavana heinäkuun loppuneissa. Vaihdoin just säännölliseen käyttöön tämän Lumene Nordic Hydra Arctic Aqua Foaming Cleanserin. Tämä Lähde -sarjan vaahto tuoksuu mielestäni ihanalta, sillä pidin kauheasti sarjan bi-phase seerumista sen erikoisen tuoksun puolesta myös. Usein otan pari pumppausta ja hieron kasvoihini ja huuhtelen.
Mikäli olisin meikannut ja putsaisin meikkejä, alottaisin pesemällä ensin kasvot voidemaisella *The Ritual of Namaste Purify Cleansing Foamilla. Tämä ei kyllä hirveästi vaahtoa, mutta hieman emulgoituu jo valmiiksi kosteilla kasvoilla. Eli kuiville tämä ei sovi, koska ei ole niinkään öljymäinen. Tuoksu on mieto ja ihana, Ritualsilta loistava putsari. Eikä välttämättä tarvitsisi öljyä, jos käyttäisi iltaisin kasvojenpuhdistukseen. Koska pakkaus on pieni, olen ottanut tämän näytekokoisen tuotteen ennekkin juuri suihkuun, missä se kestää hieman pidempään.

Siinä aikalailla ne loput rutiinit. Toivottavasti pidit tästä postauksesta!

6 kommenttia:

 1. Kyllä pidin postauksesta :) toisten rutiineista on mukava lukea. Mulla on kans käytössä tuo Cosrx aamuputsari ja on ihanan hellävarainen :) Holika Holikan starterit on ihania myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva! Tänään just käytin tuota Cosrx putsaria taas ja tuntuu kyllä nyt sileiltä kasvot. Holika Holikan startereista voisi kokeilla jotain muuta tuon collagenin sijaan myös hyvin :)

   Poista
 2. Kiva lukea näitä. :)
  Voihan puhdistusvaahto! Itse käytin ties miten monta vuotta Dermosilin puhdistusvaahtoa, ei mitenkään kummonen tuote, mutta se vaahto oli jotenkin ihana ja kyllä sillä puhdasta tuli. Oriflameen kun lähdin mukaan niin sieltä löytyi kivat tuotteet puhdistukseen. Olen kuitenkin välillä kaipaillut sitä vaahdon tuntua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös nimenomaan ekat puhdistusvaahdot on ollut Dermosililta, mutta nyt on pari Lumenea tiedossa seuraavaksi :) En ehkä vaahtoa enää niin mieltäisi kaksoispuhdistukseen, mutta suihkussa se on ihana ja tuo Lähde-sarjan vaahto on hieman "earthy" tuoksuinen.

   Poista
 3. Naturelin sheet maskit on ihan älyttömän hyviä<3 Noissa on loistava hinta-laatusuhde! Frudian persikkasuihkeen otin itsekin nyt hiljattain taas kunnolla käyttöön ja käytän tota tällä hetkellä sekä aamuisin että iltaisin. Toivottavasti se nähdään mulla jo elokuun loppuneissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja kangas on ihanan pehmeää ja pysyy hyvin kasvoilla. Sulla on kyllä todella kunnianhimoiset tavoitteet lyhyelle ajalle, toivottavasti onnistut :)

   Poista