Bloggaamiseni alkuajat ja nykyhetki

Aloitin ensimmäisen blogini kirjoituksen jo vuoden 2010 aikana. Kirjoitin tätä samaa blogia monilla eri nimillä ja välillä päivittämällä sivua eri alustoille menettäen myös välillä blogin varmuuskopiot, kunnes päätin blogin kirjoittamisen lopulta vuoden 2019. Päätös aiemman lifestyle ja vapaan kerronan blogin suhteen päätin sen vuoksi, etten halua kirjoittaa liikaa henkilökohtaisia asioita blogissani. Aiemmassa blogissa näkyi kasvutarinani teinistä aikuiseksi joten jotkin asiat halusin poistaa, osa blogista toimikin vähän päiväkirjana. Lopulta en kuitenkaan halunnut lopettaa bloggaamista, sillä kosmetiikasta ja vähän 'pinnallisemmista' asioista bloggaaminen oli kivaa.

Olen siis aloittanut meikkaamisen jo ylä-asteella ollessani 13 vuotias ja sain äidiltäni alkuun Oriflamea ja Kaneboa sekä Sensaita käyttööni, sitten aloin ajan kanssa tutustumaan muihin tuotteisiin ja merkkeihin. Olen aina pitänyt meikkaamisesta, tyylini on muuttunut ja kehittynyt vuosien aikana ja nykyään tulee selvästi seurattua trendejä mutta tehtyä sitä omaa juttua. Omille kasvoille ja kasvonpiirteille kun sopii parhaiten tietyt jutut, kulmamallit yms.

Nyt perustettuani vuoden 2019 syyskuussa blogini Kosmetiikkakatri olen jakanut omaa kiinnostustani meikkeihin ja kosmetiikkaan blogissa. Myöhemmin päätin perustaa blogille oman instagramin, mutta koin turhan raskaaksi ylläpitää oman ja blogin tilejä rinnakkain, joten päädyin siirtämään ja pitämään myös blogin asiat omalla tililläni pinkkininja. Instagramissa tarkoitukseni on selkeästi julkaista enemmän henkilökohtaisia-asioita ja "every day lifeä". Myös meikkijutut tulevat varmasti olemaan osa instagram-tilini sisältöä. 

Harrastukset ja valokuvat blogissa

Minulla on koira, se on rodultaan schipperke. Olen perustanut Vapulle oman instagram-tilin jossa koiran elämää voi seurata nimimerkin laivarivappu kautta.

Harrastan valokuvaamista bloggaamisen lisäksi ja olen käynyt taidealan perustutkinnon toisenasteen opintoina. Alalle en kuitenkaan jäänyt, mutta edelleen tykkään kuvata ja muokata kuvia. Kaikki kuvat blogiini otan lähtökohtaisesti itse. Kuvat on otettu älypuhelimella, Honor 10, tai järjestelmäkameralla Canon 7 D johon löytyy 5 eri objektiivia, niistä jollain kuvat on aina räpsitty. Kuvat muokkaan lähtökohtaisesti Lightroomissa. Voin myös myydä yrityksille blogista itseottamiani kuvia, kun ehdoista sovitaan. Tekijänoikeulaki suojaa kuvien luvattoman kopioinnin ja käytön omiin tarkoituksiin, ethän kopioi!

Yhteistyöt ja PR-näytteet

Teen mieluusti yhteistyötä sponsoroinnin tai tuotelahjoitusten kautta. Blogissani en pyri kaupallisuuteen, vaan omakohtaisten kokemusten ja vinkkien jakamiseen. Maksua vastaan myös kirjoitukset sekä valokuvien myyminen onnistuu. Yhteydenotot kosmetiikkakatri(at)gmail.com.

Mainokset ja linkitys blogissa

Aina, kun ehdin ja jaksan, upotan mainoslinkkejä blogikirjoituksiini. Siirtymällä linkin kautta verkkokauppaan josta teet tilauksen voin saada erittäin pienen rahallisen palkkion. Blogin kautta tulevat tulot käytetään blogin ja instagram-tilin kehittämistarpeisiin.