Bloggaamiseni alkuajat ja nykyhetki

Aloitin ensimmäisen blogini kirjoituksen jo vuoden 2011 helmikuussa. Kirjoitin silloista blogia monilla eri nimillä ja välillä päivittämällä sivua eri alustoille menettäen myös välillä blogin varmuuskopiot, kunnes päätin blogin kirjoittamisen lopulta vuoden 2019. Päätös aiemman lifestyle ja vapaan kerronan blogin suhteen päätin sen vuoksi, etten halua kirjoittaa liikaa henkilökohtaisia asioita blogissani. Aiemmassa blogissa näkyi kasvutarinani aikuiseksi joten jotkin asiat halusin poistaa, välillä blogi toimikin vähän päiväkirjana. Lopulta en kuitenkaan halunnut lopettaa bloggaamista, sillä kosmetiikasta ja vähän 'pinnallisemmista' asioista bloggaaminen oli kiva harrastus.

Olen siis aloittanut meikkaamisen jo ylä-asteella ollessani 13 vuotias ja sain äidiltäni alkuun Oriflamea ja Kaneboa sekä Sensaita käyttööni, sitten aloin ajan kanssa tutustumaan muihin tuotteisiin ja merkkeihin. Olen aina pitänyt meikkaamisesta, tyylini on muuttunut ja kehittynyt vuosien aikana ja nykyään tulee selvästi seurattua trendejä mutta tehtyä sitä omaa juttua. Omille kasvoille ja kasvonpiirteille kun sopii parhaiten tietyt jutut, kulmamallit yms.

Nyt perustettuani vuoden 2019 syyskuussa blogini Kosmetiikkakatri olen jakanut omaa kiinnostustani meikkeihin ja kosmetiikkaan blogissa. Myöhemmin päätin perustaa blogille oman instagramin, mutta koin turhan raskaaksi ylläpitää oman ja blogin tilejä rinnakkain, joten päädyin siirtämään ja pitämään myös blogin asiat omalla tililläni realkatri. Instagramissa tarkoitukseni on selkeästi julkaista enemmän henkilökohtaisia-asioita ja "every day lifeä". Myös meikkijutut tulevat varmasti olemaan osa instagram-tilini sisältöä. 

 

Yhteistyöt ja PR-näytteet

Teen mieluusti yhteistyötä sponsoroinnin tai tuotelahjoitusten kautta. Blogissani en pyri suoraan kaupallisuuteen, vaan omakohtaisten kokemusten ja vinkkien jakamiseen. Yhteistyöasioissa olettehan yhteydessä suoraan minuun sähköpostitse. Myös itse kirjoituksen sekä valokuvien myyminen onnistuu erikseen maksua vastaan.

Ilman erillistä sopimusta kaikki yhteistyöt ja niiden tekijänoikeus kuuluu Kosmetiikkakatri -blogille. 

Yhteydenotot kosmetiikkakatri(at)gmail.com

Aiemmat yhteistyöt nähtävillä tästä linkistä.
Blogissa nähdyt PR-näytteet tästä linkistä.

 

Valokuvat blogissa

Harrastan valokuvaamista bloggaamisen lisäksi ja olen käynyt taidealan perustutkinnon toisenasteen opintoina. En tee töitä alalla, mutta edelleen tykkään valokuvata ja muokata kuvia. Kaikki kuvat blogiini otan itse, ellen esinny kuvissa asia voi olla toisin. Kuvat on otettu älypuhelimella, Honor 10, tai järjestelmäkameralla Canon 7 D johon löytyy eri objektiivit. Kuvat muokkaan tavanomaisesti tietokoneen Lightroomissa. Voin myös myydä brändeille tai yrityksille blogista itseottamiani kuvia esim. yrityksen oman markkinoinnin käyttöön.

Tekijänoikeulaki suojaa kuvien luvattoman kopioinnin ja käytön mainontaan tai omiin tarkoituksiin, ethän kopioi tai julkaise juttujani tai kuviani omanasi ilman sopimusta.


Mainokset ja linkitys blogissa

Aina, kun ehdin ja jaksan nähdä vaivaa, lisään mainoslinkkejä blogikirjoituksiini. Siirtymällä linkin kautta verkkokauppaan josta teet tilauksen voin saada erittäin pienen rahallisen palkkion. Blogin kautta tulevat tulot käytetään blogin ja instagram-tilin kehittämistarpeisiin.

Pyrin aina merkitsemään mainoslinkit kirjoituksen alussa ilmoittamalla "kirjoitus sisältää mainoslinkkejä" tiedolla ja linkin eteen tavanomaisesti lisätään *-merkki tai saatan käyttää suoraan sanaa mainoslinkki ennen linkkiä jotta se erottuisi mahdollisimman hyvin.