Kauneusblogi, täynnä kokemuksia ja mielipiteitä sekä suosituksia hyvistä tuotteista. Toivon blogistani löytyvän sinulle luettavaa, vinkkejä ja ideoita omiin tottumuksiin ja tapoihin huolehtia kehostasi. Myös välillä meikkivinkkejä ja arvosteluita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä naisille ja kauneudesta sekä kosmetiikasta kiinnostuneille!

21 lokakuuta 2022

Syksyinen kosmetiikkahaaste

Luin toisesta blogista haasteen ja päätin sen itsekin toteuttaa. Syksy vuodenaikana on mun ihan lemppari! Tykkään siis juuri siitä ajasta, kun puut on keltaiset ja punervat ja ruska hehkuu kauniisti auringossa. Se aika ei kestäkään kauaa, sillä pian kaikki lehdet ovat jo pudonneet maahan. Ja loputon pimeys eli talvi alkaa, kunnes lumi jää joskus tammikuussa pysyvästi maahan etelässä. Mennään seuraavaksi kysymyksiin ja vastauksiin, laitan myös alle tämän alkuperäisen mistä haasteen otin itselleni.

Lue: Charming Nails, Syksyinen kosmetiikkahaaste

1. Miten ihonhoitosi muuttuu syksyn tullen?
Koitan rasvata jokaisen suihkussa käynnin jälkeen esimerkiksi koko vartaloni. Joskus voi jäädä väliin, mutta kyllä tavoittelen. Lisäksi alan käyttämään paksumpia voiteita, kuin vaikka kesällä. Lisäksi kasvoille tulee käytettyä vähintään yötä vasten aina seerumi ja paksumpi voide.

2. Täsmätuotteesi iholle ennen talvea?
Iholle ei ole mitään erityistä, mutta että paksumpia tuotteita haluaisin käyttää. Talvelle aion säästää esimerkiksi TBS:n body butterin, jonka juuri ostin kesällä alesta. Syksyllä aion käyttää kaikki kesällä avatut ohuet purkit kyllä loppuun, ettei tavara mene sisällä huonoksi. Lisäksi saatan suosia enemmän suihkussakin jo kosteuttavia tuotteita, vaikka rasvaisin ihoni suihkun jälkeen. Esim. suihkuöljyä tai sellaista kuorintaa, joka niinsanotusti vahaa ihon.



3. Millainen meikkipohjasi on syksyllä?
Ohut, käytän lähinnä under eye-tuotetta ja meikkiseerumia, jossa on pigmenttejä. Käytän selkeästi vähemmän peittävää meikkiä. Käynkin kuitenkin todella paljon vähemmän ihmisten ilmoilla tätä nykyä. Koitan säästellä Lumenen CC voidetta, joka on mun peittävin, juuri nyt viikonlopuille ja parempiin tilaisuuksiin.

4. Millaisia sävyjä suosit syysmeikissä?
Neutraaleja ja luonnon läheisiä. Käytän jo todella paljon punaisen murrettuja meikkejä ihan ympäri vuoden, mutta varmaan selvää, että meikki saattaa hieman tummentua. Voin lisätä jotain kaunista heleää glitteriä jossa on erilaisia kullan ja ruskan sävyjä meikkiini. Käytän myös voimakkaampaa poskipunaa, kuin vaikkapa kesällä. Lisään myös edelleen meikkiini aurinkopuuteria, etten ole aivan valkioinen! Rusketus on meinaan kadonnut jo kasvoilta, ja vain selässä näkyy hailakat rusketusrajat enää.



5. Kolme syksyisintä luomiväripalettiasi?
Onko tässä kaikki palettini peräti :D Noh, tässä ne olisi.
Urban Decay Naked Heat 
Urban Decay Naked Wild West
Violet Voss Windflower Fun Sized Palette

Miellän kaikki nämä sävyt ihanasti syksyyn. Olen Wild West palettia käyttänyt melko ahkerasti kuten myös Violet Vossin palettia. Koska en enää pysty käytännössä meikkaamaan luomiväreillä, sillä värit vain menevät ihan parissa tunnissa viivoiksi luomien sisälle, niin eipä ole juuri tullut tartuttua luomiväreihin. Alan jo harkitsemaan yläluomiplastiaa tosissaan, koska myöhemmällä iällä katseeni vain tulee menemään raskaampaan suuntaan ja jo yli 40 vuotiaana varmaan mahdollinen lippaluomi tiedossa. Jos nyt menisin tähän plastiikkakirurgisesta näkökulmasta, niin ei kyllä harmittaisi. Olen miettinyt ihan tosissani tätä asiaa saadakseni iloisemman katseen.



6. Mitä sävyjä käytät syksyisillä kynsillä?
Ihan mitä vain sävyjä! Ehkä kesäisemmät keltaiset saattavat jäädä nyt laittamatta kynsiin, mutta aika paljon erilaisia pinkkejä, nudeja, tumman vihreää ja vaikka mitä käytän. Lakkaan kynnet noin 5-7 vuorokauden välein. Väli siis selkeästi pitenee syksyn tullen, kesällä kynnet jaksoi lakata pari kertaa viikossa. Tässä ne lakat, joita olen käyttänyt viimeisimpänä

Ciaté London Racing Queen
OPI Infinite Shine 2 Berry Fairy Fun
Ciaté London Dancing Shoes
Essie Nail Lancuer Lovie Dovie
OPI Infinite Shine 2 I'm Not Really a Waitress

Hiusvärini juuri nyt, tässä muutenkin tosi syksyarki meikki eli kulmat meikattu sekä ripasria.

7. Lempisävyt syksyisessä huulimeikissä?
Käytän niin vähän huulipunia, mutta olen käyttänyt välillä mattaista punaa huulillani. Käytän usein huulikiiltoa tai mieluiten nykyään huulirasvaa. Ehkä huulirasva on se syksyn ja talven juttu! Ei siis kuvia punista :)

8. Tykkäätkö vaihtaa hiusten väriä syksyn saapuessa?
En voi värjätä hiuksiani enää allergian vuoksi, mutta kävin juuri syyskuun lopussa ottamassa raidat hiuksiini. Raitoja ottaessa taisi jostain folion läpi vähän päästä niskaan kosketuksiin ja illalla sekä seuraavana aamuna kyllä kutisi ja kuumotti. Pidän vaaleasta sävystä. Olen koittanut käyttää nyt useammin hopeashampoota ja hopeahoitoainetta!
 
9. Teetko mitään Halloweenmeikkiä tai maskeerausta?
En juhli erikseen Halloweenia ja olen joskus tehnyt halloween meikkejä, mutta koska maskeeraus ja sellainen koko kasvojen meikkaus ja jonkun roolin ottaminen ei mua kiinnosta, en tule tekemään tänä syksynä kyllä mitään.



10. Minkä tuoksun valitset syksyyn ja Halloweeniin?
 Talvisempi tuoksu Boss The Scent varmasti tulee juuri oltua eniten käytössä nyt syksyllä. Halloweeniin en erikseen valmistaudu, joten en osaisi siihen juuri eritellä mitään tiettyä tuoksua.

Loppu viimetteeksi saitte ihanan kuvan Vapusta <3

10 kommenttia:

  1. Ihana Vappu! Kiva lukea näitä :) Inspiroiduin juuri noista kynsilakoista, täytyy jotakin taas maalailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynsien lakkaaminen on niin osa jokaista viikkoa ja on kiva tehdä joka kerta erilaiset :)

      Poista
  2. Joskus mietin että asuispa etelässä! Tuleva talvi on sieltä ja syvältä, koska pimeys alkaa jo nyt ja lumi kestää marraskuusta huhtikuuhun. Kevät ei tunnu tulevan ikinä ja koko talvi kirotaan lunta. Viime talvena Pohjois-Karjala oli suomen lumisin paikka. Pieni lumimäärä olisi ok mutta ei se että sitä on aamuisin 30 cm eikä kukaan ole aurannut :/
    Ihana Vappu ja ihanan väriset hiukset! Mä otan kans enää pelkkää raitaa koska se on halvempi ja tukkaystävällisempi <3 olen käynyt kampaajalla viimeksi varmaan kevättalvella niin ihan hyvin pärjää, oma tyvi on tummempi mutta ei se haittaa :D Minä miellän Naked Heatin kesäpaletiksi mutta kyllähän se on syksyinen ja pitäisi kyllä käyttääkin sitä nyt. Ihanaa kun vastasit tähän ja taisin jossain jo kommentoida että jos luomivärit ei pysy, kokeile tuplapohjustusta, sitä käytän aina itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä on varmasti paljon pidempi ja synkempi talvi, kun täällä! Ei näin kehä3 rajallakaan tosin enää valosaa ole tänään kun 8:15-18:15 välisen ajan. Eli päivä kestää noin 10 tuntia kirkkaimmillaan. Viimeiset 2 talvea on ollut hirveää kolaamista, täällä ei ole lääniä. Eli kun täällä sataa lunta niin helmikuun alussa ei enää ole mitään paikkaa mihin se mahtuisi :):) Pitäisi ostaa liekinheitin ensi talveksi että vois sulattaa kinokset että uudet mahtuis jonnekkin :D
      Mulle siis tuplapohjustus ei auta, kun ongelma on siis siinä, on niin raskaat luomet. Jos on pohjustusta niin kaikki se massa kertyy sinne yhteen luomi juonteeseen. Eli käytännössä jos en kokoajan jännitä/nosta kulmakarvoja niin luomivärit menee aina, oli pohjustus mikä tahansa, sinne juonteeseen.

      Poista
    2. Mulla on kans rasvaiset ja raskaat luomet ja jos en tuplapohjusta, kaikki kerääntyy siihen juonteeseen. Mä teen näin; levitä luomivärinpohjustaja vaikka 2 kerrosta ja anna kuivahtaa eli jännitä kulmakarvoja ylös. Kun kuiva, taputtele esim. MAC Paint Pot päälle ja anna kuivahtaa ihan hetki ja päälle puuteri/vaalea luomiväri. Näin se luomi jää kuivaksi eikä meikki leviä, kestää aamusta iltaan :) jos ei tuo toimi niin sitten nostan kädet ylös :)

      Poista
    3. Mulla ei ole rasvaiset, mutta raskaat. En näe siis enää mitää järkeä meikata luomia jos näkyy 2mm matkalta luomivärit, ellen halua koko päivää jännittää kulmakarvoja. Ei siihen enää muu kun leikkaus auta :(

      Poista
  3. Oli kiva lukea sun vastaukset! Wild Westistä löytyy kyllä tosi kivoja sävyjä syksyyn ja ulkonäöllisesti se on mun mielestä varmaan kaunein Naked-paletti :) Harmi että toi sun hiusväriallergia on noin paha, että raidoittamisenkin jälkeen tuli kuitenkin sitä kutinaa :/ Ihanan värisiä noi kynsilakat<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun luit! :) Tuntuu että just nyt muija vaan kaikkea vikaa täynnä. Odotan hetkeä, kun tuntisin olevani taas tyytyväinen itseeni.

      Poista
  4. Kiva oli lukea sunkin vastaukset:) Nuo kynsilakat näytti tosi kauniilta, kovasti houkuttaisi lakkaamaan kynnet<3 Mullakin Naked Heat on paletti, joka ensimmäisenä tulee aina mieleen syksystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just eilen laitoin kynnet taas priimaan kuntoon, sitten on hieman kolahtanut joku kulma johonkin ja heti irtoaa värit kärjistä :'D ihanaa

      Poista