Hiustenpidennysten hoito

by - 3.3.21

Halusin vielä hieman tarkentaa kokemuksieni jälkeen omia metodejani teippipidennysten hoitoon. Miten ne pysyvät hyvinä ja mitä se vaatii? Tietysti kaikki teippipidennysten jälleenmyyjät suosittelevat käyttämään heidän omia 'heidän parhaaksi katsomiaan tuotteita' hiusten hoitoon laadun varmistukseksi.

Aluksi pidentyvä pesuväli tuntui pitävän omat hiukset melko rasvaisen näköisenä, mutta vain parissa viikossa tuo oli taitettu, en uskoisi että omia hiuksia tarvitsisi enää pestä useammin kuin kolmen päivän välein tähän totuttuani! Aiempi pesuväli oli kaksi päivää.

Pesu ja kuivaus

Pesen hiukset 3 päivän välein, suihkussa voi toki käydä siten ettei hiuksia kastele välillä. Jos käyn suihkussa sunnuntaina pesten hiukset, pesen ne keskiviikkona seuraavan kerran. Tietysti tämä elää sen mukaan, tapahtuuko viikonloppuna mitään ja milloin on paras aika. Joskus pesu ei enää onnistu myöhään illalla sillä hiusten kuivuminen kokonaan vie aikaa 2-3 tuntia. Tällöin käyn ennemmin aamulla pesemässä hiukset. Tietysti voi myös kiire tilanteissa föönata hiukset läpikuiviksi, mutta tämä lyhentää jatkuvasti vastaavalla toimintatavalla hiusten kestoikää.

Kun hiukset on pesty laitan hiukset pyyhkeen päälle kuivumaan, eli pyyhe roikkuu niskan takaa, pyyhkeestä voi osan nostaa kuin hupuksi pään päälle. En hankaa, en laita turbania. 15-30min kuluttua painelen ylimääräistä kosteutta pyyhkeeseen. Hankin myös vähän aikaa sitten hiuspyyhkeen mutta sen imukyky ei mielestäni ole sopiva tai riittävä pidennyksille joten sitä en käyttäisi joka kerta vaan toki siihen voi hetkeksi hiukset kietoa pois tieltä.

Tämän jälkeen laitan lämpösuojasuihkeen ja kuivaan föönillä takaraivon aluetta jossa suurin osa teipeistä on, haluan kuivata tyveä myös muualta päästä jotta teipit kuivuisivat nopeammin. Latvat kuivuvat auki nopeasti muutenkin, joten niille ei tarvitse föönatessa antaa lämpöä. Lopuksi usein laitan hiuksien aivan viimeisiin sentteihin jotain alla mainituista leave-in tuotteista. Hiusten kokonaan kuivuminen vie muutamia tunteja, mutta tekemällä föönikuivauksen voikin jo käydä ulkonakin nopeasti.

Mitä käytän nyt suihkussa?

Selvitin asiaa hieman ja muutamissa lähteissä suositeltiin käyttämään Curly Girl-tuotteita teippipidennyksiin. Näin sulfaatit eivät esimerkiksi heikentäisi teipin liimausta liian aikaisessa vaiheessa. Koska hiukset ovat kuitenkin jo täysin kuolleet, jonkun tukasta pois leikatut, ei niistä parempia tekemälläkään saa vaan ne tulevat kulumaan. Garnierin edullinen Hair Food -sarja onkin CG-Approved joten tätä päätin käyttää pidennyksiini. Lisäksi kaapista löytyi J. Mäen tuote joka myös sopi tarkoitukseen ja se onkin tullut tässä jo käytettyä! Mielestäni nuo Fructis-sarjan tuotteet on oikein hyviä, banaani on tuoksuna hieman aloe veraa voimakkaampi. Papayaa ei suositeltu kokeilemaan jos ei pidä tropiikista, näin luin muista blogeista.

Pesussa käytän shampoon ensin alueelle eli päälaelle missä ei ole teippejä ja sitten vaahdotan korvanpielet, niskan ja lopulta hiusvälit. Levitän shampoota myös niskan takana oleviin pidennyksiin, mutta latvoihin en sitä laita. Pidän shampotoakin noin minuutin päässä ennenkuin pesen sen pois. Hoitoaineen tai hiusnaamion laitan kahdessa osassa, ensin niskan alueelle ja lopuksi latvoihin. Tätä ennen puristan siis hiuksista ylimääräisen veden pois, sillä pyyhekuivattuihin ei ole kyllä mahdollista laittaa kesken suihkun. Hiuksia ei saisi hangata juurikaan.

Leave-in tuotteina käytössä

Mulla on olemassa myös Glissin hiussuihke, joka on leave-in suihke, ei selkeästi mikään öljy. Se sopii ihanteellisesti omalle tukalleni, mutta nämä pidennykset vain tarvitsevat enemmän huomiota. Aiemmin omille hiuksilleni ei ollenkaan toimitu Balmainin pehmentävä suihke, sillä se oli todella öljyinen eli alla näkyvä Silk Perfume. Nyt pidennykset imevät ne hyvin. Myös Lorealin Extraordinary Oil-in-Cream on ihan lemppari ja tätä usein laitan juuri suihkun ja hiusten kuivaamisen jälkeen latvoihin. Öiksi saatan tuntia ennen letiystä pari pumppausta laittaa tätä Ultimate Marula Finishing Oilia, tähän tutustuin vielä aiemman Beten ollessa. En ole mikään hiusöljyjen rakastaja, mutta juuri pidennyksille ne tuntuvat hyvin sopivan. Oma hius on ohut ja liukas, joten kuivalle ja paksulle hiukselle joka on omaa sopii myös varmasti yhtä hyvin kuin pidennykselle.

Jatkuva huolenpito

Hiukset harjaan aamuisin, teen aina koiralenkin ennnenkuin avaan letin. Letin teen välillä tiukaksi, jos käytän sitä arkisin vaikka huonon sään aikaan. Öisin se on melko löysä, aamulla se saatta olla räjähtänyt. Mitä tiukempi letti yöllä, sen näkyvämmät lettikiharat siis aamulla. Löysän letin jälkeen hiuksissa on havaittavissa vain pienet laineet useimmiten. Letitys tapahtuu yöksi siis iltaisin. Jos urheilisin tai kävisin salilla, laittaisin letin ennemmin kuin ponnarin, sillä näin latvat eivät elä omaa elämäänsä. Minulla harvemmin on tullut takkuja näiden kanssa, joten selviän harjaamisella. Myöhemmin kun pituutta tulee täytyy tietysti käydä nostattamassa tai itse järjestää nosto, jos väli on liian pitkä voi oma uusi tyvi alkaa rastottua tai mennä takuille teipin vuoksi.

Käytän letitykseen tällaisia pieniä läpinäkyviä kumppareita joita saa ostettua varmaan mistä vain. Letin pääosa on kuitenkin vain ohut kohta joten sinne ei mitään isoa ponnaria saa laitettua. Parissa yössä tuo on jo niin löysä että voi sen vain huoletta heittää roskiin. Joskus laitan niskaan ponnarin ja teen letin ponnareitten väliin.

Muotoilutuotteet

Näistä sen verran mainintaa, että hiuslakka taitaa olla paras. Jotenkin omat hiukset menevät niin tönköksi kuivashampoosta, sillä sitä ei saa levitettyä kuin päälaelle missä teippejä ei ole, ettei sitä kannata käyttää. Laitan lakkaa aluksi tekemään hiuksista paksummat ja sitten harjaan sen läpi, lopulta saatan hieman kammata hiuksiin muotoa ja laitan hieman lakkaa hiuksiin pitämään muotoa yllä. Kasvojen ympäriltä usein suoristan omista hiuksistani kasvoja kehystävät hiukset pidennysten mukaisesti kivaan muotoon. Tällekin voi antaa hieman lakkaa.

Pidennysten kanssa on tullut kaikissa lämpökäsittely-tilanteissa käytettyä lämpösuojasuihketta. Nyt olen vaihtamassa käyttämääni Wella Professionalsin lämpösuojasuihketta kookoksen tuoksuiseen suojasuihkeeseen joka oli juuri pari viikkoa sitten esittelyssä viimeisimmässä Lykon tilauksessani.

Näin siis lyhykäisyydessäni hoidan hiuksiani sekä pidennyksiä. En ole harkinnutkaan ostavani rapulta heidän omia shampoo- tai hoitoainetuotteita, sillä niiden ainesosat eivät mitenkään poikkea tavanomaisista tuotteista. Olisiko teillä kysyttävää tai vinkkejä?

Lisää luettavaa

2 kommenttia

  1. Pakko sanoo tosta hair foodista, että papaya on tosi hyvän tuoksuinen ei sellane ällömakee. :) Banaani on paljon voimakkaampi, kosteustehotki on tosi kivat tolla papayallakin, omat hiukset latvoista ihan karheet ni hyvin silottaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla tästä myös hyviä palautteita, tosi moni tuntui sanovan hieman liian voimakkaaksi tropiikiksi. En missään kaupassa kehtaisi avata tuoksutellakseni tuotetta.

      Poista

Arvostan kovasti kommentointia, joten jätäthän sinäkin viestisi omalla nimimerkilläsi tai anonyymisti. Kiitos!