Kokemuksia geelilakkauksesta kotona

Hankin itselleni hieman vajaa vuosi sitten kotiin geelilakkausta varten aloituspakkauksen ja sen jälkeen olen täydentänyt varastoa aina tarvittavilla lisäjutuilla. Kaikki aiemmat geelilakkaukseen liittyvät postaukset löydät painamalla tästä. Ajattelin nyt pitkäaikaisen laittamisen jälkeen kirjoittaa näistä kokemuksista, jos niistä olisi jollekin muulle myös hyötyä tai apua, ehkä selventäisi ajatuksia siitä mitkä on plussat ja miinukset ja omalta osaltani kokemukset kotilaitosta. 

Hyvästä hygieniasta kannattaa pitää kiinni, kynsinauhoja pitää varoa kun viilaa kynsiä esimerkiksi huollon yhteydessä, aukinainen iho on bakteereille altis. Itse työnnän nykyisin aina kynsinauhan ylös ja laiton jälkeen vasta saatan leikata ylimääräiset kynsinauhat pois kynsinauhaleikkurilla. Jos olet epävarma käännythän asioissa ammattilaisen puoleen sillä itselläni ei ole minkäänlaista koulutusta kynsien laittoon.

Terveyden kannalta löytyy miinuksia
- asetonipoistoaine vahingoittaa kynttä ja kynsinauhaa
- UV-säteily kynnelle/sormille/kädelle on tietysti haitallista
- viilaaminen esim. sähköviilalla ja manuaaliviilalla voi olla vahingoittavaa
- geelilakat sisältävät kemikaaleja jotka vahingoittavat kynttä

Kun kävin ottamassa rakennekynsiä ammattilaisella huomasin että sähköviilalla usein viilattiin vähän turhan paljon omaa kynttä, sen huomaa siitä että kynsi lämpenee kun sitä käsitellään. Kun teen itselleni kynnet kotona viilaan vain viimeisimmät värit hieman auki siten, että osa vanhasta geelauksesta jää aina kynnen kärkeen ja kynteni ei näin ohene huoltojen yhteydessä. Jos kynsi menee liian ohueksi lakkauksiahan ei voi missään nimessä laittaa! Myös kemikaaleissa on aina vaaransa, se pätee myös esimerkiksi ripsienpidennyksiin, tippien liimaamisen ja kaikkeen muuhun mitä kehossamme ei ole luonnostaan. Itseostamani lakat ovat Noname Cosmeticsilta, mikä on suomalainen tuotemerkki. Etenkin Euroopassa kosmetiikkatuotteiden turvallisuuden tarkkailu on korkealla tasolla. 

Muotoilu ja mitta
Alkuun laitoin paljon pyöreän ja neliön muotoisia kynsiä. Sitten huomasin, että lakat pysyvät paremmin jos kynnen muoto on manteli ja mantelista vähitellen vaihtelin myös stilettoon. Kun kynnen muoto ei ole leveä kärjestä ei geelilakkaus pääse irtoamaan ulkokulmista, sillä kynnen mitan kasvaessa pituus alkaa taipumaan helpommin sen ollessa pyöreä tai neliö päästä. Stiletolla ja mantelilla pystyin pitämään hieman pidempää kynttä. Kynnestä sai paksun ja vahvan lisäämällä pohjalakan päälle esimerkiksi kolme kerrosta sävyä ja 1-2 top coattia riippuen, miten paljon toivoi geelikynsimäistä lookkia. Välillä pidän oikein ohuita ja välillä paksumpia.

Mistä ostan tarvikkeeni
Ebaysta tilaan viiloja, Kauneuden verkkokaupasta ostan lakat ja muut välineet.

Kuinka kauan laittamiseen menee aikaa
Mulla laittaminen on ollut aika iisiä, olen aiemmin rakennellut rakennekynsiä kotona ja käynyt ammattilaisella ottamassa kynsiä, joten käsitys prosessista on olemassa. Myös kotitekijän on mahdollista osallistua muutamia satoja euroja maksaville kotikursseille josta saat parhaat avut kynsien laittoon. Nykyisin aikaa vanhojen viilaamiseen pois (manuaalisesti) menee noin 20-30 minuuttia. Tämän jälkeen lakkaamiseen UV-uunilla menee aikaa noin 30-40 minuuttia. Saatan viilata kynnet esimerkiksi pari tuntia ennen lakan laittamista, niin aikaa ei mene niin paljon paikallaan istuen. Hommaa nopeuttaa jos ostat LED-uunin ja LED-kovetteisia geelejä. Minulla UV-uunissa kovetusaika on 120s mutta ledissä aika olisi 45-60s. 

Olenko koskaan kyllästynyt
Kyllä, välillä laitto ei ole kiinnostanut, mutta huoltovälini on nyt 2-3 viikkoa. Laittoon menee aikaa vain pahimmillaan 1,5 tuntia joten pystyn sen kanssa elämään. Kynsilakat pitäisi laittaa 5 päivän välein, kolmen kerroksen kuivumista saisi odottaa pitkään. Laittoon voisi mennä tunti aikaa. Välillä ajattelen että käyn ottamassa uudet lakat ammattilaisella, mutta sitten teen ne kuitenkin itse. Jälkikäteen olen ajatellut myydä UV uunin ja vaihtavani LED-uuniin mutta en kuitenkaan ole vielä siihen lähtenyt.


Voiko lakkauksen tehdä myös varpaisiin
Tietysti voi, itse teen usein varpaisiin lakkaukset kesäaikana. Laittamista varten tulee olla hieman notkea. Itse tein lakkaukset kahdella normaalilla ruokapöydän tuolilla. Istun toisella ja toinen on itseäni kohti, nostan jalan tuolille lakkauksen ajaksi. Sitten lasken jalkani lattialle missä UV-uuni on, säädän ajan ja laitan lakkauksen uuniin kovettumaan. 

Kuinka paljon rahaa näihin on uponnut
Aloituspakkaus 80,- , muutamat lakat noin 15 euron arvosta jälkikäteen. Joitain kynsiviiloja on tullut hankittua, sillä niitä kuluu kun teen viilauksen manuaalisesti. Rohkenisin sanoa että alle 100 euroa on mennyt siis kaikenkaikkiaan. Huonoja lakkoja olen antanut ystävälleni eteenpäin ja joltain olen saanut lakkoja myös itselleni. Kun ajattelen laiton tai huollon olevan 50-70 euron luokkaa riippuen paikasta on tässä tullut kyllä säästettyä paljon. Lisäksi pidän itse omaa jälkeäni hyvänä, kynnet ovat aina sileät, tasaiset ja kauniit.

Laittaisinko kynnet kaverille
Ehkä jotain yhtä tilaisuutta varten, kaverin polttarit, baby showerit tai häävieras. Vaikka tiedän että kynnet pysyvät itselläni 2-3 viikkoa hyvin, on tuokin asia hyvin yksilöllinen. Odotukset voi olla korkeat sen suhteen että kynnet pysyisi pitkään käsissä kiinni vaikka kynnet voi olla liuskottuneet tai base coat ei pysy juuri hänen kynnellä niin hyvin kuin omallani. En myöskään käytä tippejä joten nämä ei tosiaan ole mitkään rakennekynnet. Jos laittaisin kynnet kaverille pyytäisin työstä myös korvauksen, sen verran pikkutarkkaa ja työlästä tämäkin on. En kyllä huoltaisi kenenkään kynsiä vaan ohjeistaisin kaverin viilaamaan lakat pois kun sen aika tulee.

Mitä muuta haluaisit tietää?
Kysy ja vastaan kommenteissa, kommentin voi jättää myös anonyymisti.

Lisää luettavaa

7 kommenttia

 1. Olipa mielenkiintoista lukea näistä kynsistä, kun mulla ei oo itselläni koskaan ollut mitään rakennekynsiä, geelilakkauksia tai muitakaan erikoisempia. En varmaan osaisi tuollaisia tehdäkään :D Tosi kätevänoloista kyllä, että pystyy itse tekemään ja kestävät noin pitkään. Normilakkauksissa ärsyttää aina se, että ne lähtevät jo parin päivän jälkeen kulumaan rumasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusin kirjoittaa näistä kun ovat suosituimpia postauksia blogissani :) On tietysti aika työläät, mutta mielestäni sen arvoiset. Jos en pihistelisi kävisin ehkä ottamassa rakennekynnet, kun tykkään siitä että kynnet on huolitellut!

   Poista
 2. Moikka!

  Mielenkiintoinen postaus ja sain käsitystä geelilakkauksen eri vaiheista. Olen miettinyt geelilakkojen tilaamista. Kaga-merkillä on ihania sävyjä, mutta en löytänyt, että mainitsemasi verkkosivu myisi niitä. Mietin myös, että mahdatko osata sanoa, mikä ero Nonamen ja BeautQ lakoilla on? Ovat suunnilleen saman hintaisia ja molemmat suomalaisia. Mietin noiden Kaga-lakkojen sekä aloituspakkauksen ostamista (joko Noname tai BeautQ lakoilla) eri nettisivuilta, joten käykö samat top ja base coatit kaikkiin?

  Kiitos jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, mulla on myös Kagan lakkoja, mutta kuollakseni en muista mistä ne olen ostanut. Mulla ei ole BeautyQ:n lakkoja, joten tarkalleen en osaa sanoa mitä eroa niillä on. Käytän kyllä Kagan lakkojen kanssa Nonamen base ja top coattia ja ne ovat toimineet mielestäni oikein hyvin! Tietysti lakoilla on "1 vuosi" avaamishetkestä päiväystä, joten lakat jotka ovat vaikka pari vuotta vanhoja voivat toimia eritavoin. Katsoin että Kagan geelejä saa CesarsShop.fi kautta ja heillä varmasti on myös aloituspakkauksia.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta!

   Poista
  3. ja hei sellainen kysymys vielä, että joillain merkeillä on top ja base coat lakat erikseen ja toiset merkit myyvät lakkaa, joka käy molempiin vaiheisiin (esim. nonamella kaksi erillistä lakkaa, beautQ myy yhtä). Osaatko sanoa, onko näillä suuria eroavaisuuksia käytännössä? :)

   Poista
  4. Uskon että jos on yksi "viimeistelylakka" niin se toimii ihan hyvin, olen aiemmin käyttänyt vastaavaa lakkaa.

   Esim Nonamen base coat on tahmeaa senkin jälkeen kun kynsi on käynyt uunissa, eli se ei täysin kovetu. Pinta on varmaan "tahmeampi" ja juuri liimaustulos on todennäköisesti vahvempi kun värilakka pistetään suoraan "tahmealle" pinnalle (eli ei pyyhitä puhtaaksi tässä välissä) - kun taas lakalla joka sopii base ja top -lakaksi on kirkas ja kova aina kovetuksen jälkeen.

   Poista

Arvostan kovasti kommentointia, joten jätäthän sinäkin viestisi omalla nimimerkilläsi tai anonyymisti. Kiitos!