Geelilakkaus kotona osa 2Kirjoittelin jo kerran aiemmin hankittuani geelikynsitarvikkeet siitä, miten niiden kanssa on sujunut. Esittelin myös mun ihan ensimmäisiä kynsiä kyseisessä kirjoituksessa. Nyt on tullut jo hetki tehtyä näitä kynsiä kotona ja niiden tekeminen on oikeasti työlästä, mutta silti todella helppoa jos tekee asiat rennolla otteella.

Aluksi tarvitset välineet, joilla pääset tekemään itsellesi geelilakkaukset kotona. Tuotteet pystyy ostamaan monesta eri paikasta, omani on Sky tukun kuluttajaverkkokaupasta. Näitä löytyy myös varmasti muista paikoista, itse käytän Noname Cosmetics -merkin geelejä jotka on Suomessa valmistettuja. 

Itse teen kynnet välillä istualteen lattialla tuoli apuna jolle asetan uunin, myös välillä ihan pöydän ääressä. Laitan geelilakkauksia myös varpaisiini, joten silloin on kätevä istua pöydän ääressä ja käyttää tuolia apuna, niin siihen saa toisen jalan nostettua geelauksen ajaksi ja laskettua uuniin lattialle. Katson tavanomaisesti TV:stä jotain sarjaa samalla, kun kynnet on uunissa menee 120 sekuntia nopeammin sitä katsellen. Myös musiikki- tai äänikirja sopii tähän hommaan kivasti kaveriksi, jos onnistut keskittymään.


Kun vanhat kynnet alkavat kulahtamaan, kasvamaan ulos tai normaalisti minun tapauksessani - kun kynnet ovat olleet yli 2 viikkoa kädessä jostain etu- tai keskisormesta lähtee yksi kulma irti ja lerpattaa. Tällöin on aika huoltaa kynnet. Aloitan huollon viilaamalla vanhat kynsimassat pois. Se on yllättävän nopeaa, sen voi tehdä käsin tai sähköisellä viilalla. Mulla on myös niitä pussukoita joihin kynnen voi laittaa, ja hetken vaikutuksen jälkeen massat saisi helposti kuorittua pois. Harvemmin käytän niitä enää, sillä ne kuivattavat ihoa ja mielestäni ne ei ole kovin hyviä. Nämä voi kuitenkin toimia sinulla tai toisilla geeleillä ehkä paremmin.

Viilaamisen jälkeen pesen käsistä pois saippuan kanssa pölyt. Kynnen pinta saa jäädäkin karheaksi ja vastaanottavaksi, kun aletaan laittamaan uutta kerrosta. Jos alemmat massat pysyvät vielä paikoillaan hyvin, en lähtisi kynnen kärjistä kaikkea myöskään viilaamaan pois -se tukee jos haluaa pitää vähän pidempää kynttä. Kynsiä kannattaisi myös lyhentää, sillä geelilakkaus ei ole rakennekynsi -osuus joka on sormen yli suositellaan tavanomaisesti olemaan pituudeltaan enintään 1/3 koko kynnen mitasta. Halutessasi voit työntää kynsinauhoja ylemmäs appelsiinitikulla tai kynsinauhatikulla, tässä huoltokerrassa en nostanut kynsinauhoja. Kaikki viilaaminen on syytä tehdä kerralla molempiin käsiin. Vanhat lakat saatan poistaa esimerkiksi tänään ja laittaa geelilakat vasta huomenna, näin operaatio ei tunnu pitkältä ja itse geelilakan tekemiseen menee reilu puolituntia.


Aloitetaan geelaaminen pohja-kerroksella, kun pohjakerros on käytetty uunissa se on edelleen löysää ja nestemäistä. Värigeeli on tarkoitus laittaa suoraan löysän kerroksen päälle, jolloin se ilmeisesti tarttuu optimaalisesti tähän pohjustavaan kerrokseen joka kiinnittää geelin kynnelle. Laitan uuniin kerrallaan aina yhden käden sormet poislukien peukalon. Teen usein vasemman käden sormet ja oikean käden peukalon, niin saan ne uuniin samaan aikaan. Tehtyäni nämä valmiiksi siirryn toiseen käteen.

Itselläni ei nyt ole tämän useampaa sävyä, kuin yllä näkyy. Näistäkin geelilakoista kaksi on selkeästi suosikkeja muiden yli. Kun valitset geelilakkoja, kannattaakin tarkistaa tarkasti onko ne peittäviä vai läpikuultavia. Olen vahingossa ostanut kaksi läpikuultavaa lakkaa, joita ei tule käytettyä kovin usein. Nämäkin pysyvät vuoden tai kaksi hyvinä, joten kovin monta lakkaa en itse hankkisi.

Base Coatin jälkeen aloitan geelilakan levittämisen työntämällä sivellintä massan kanssa kohti kynnen tyveä, jolloin saan kauniin muodon lakalle lähelle kynsinauhaa - huom! lakkaa ei saa laittaa kiinni kynsinauhaan! Tämän jälkeen pari pitkää vetoa loppuosuudelle. Tekemällä oppii parhaiten käsittelemään massaa, ennemmin ohuita kuin paksuja kerroksia. Jos massassa näyttää olevan ilmakupla, vedän siveltimellä kohdan suoraksi uudestaan. Sitten pidän uunissa 120 sec. Toistan tämän  kohdan kolme kertaa peräkkäin saadakseni sävystä intensiivisen. Jos geeli jää ekalla tai toisella sävykerralla sormenpieliin kiinni, kannattaa tässä vaiheessa viilalla painaa se irti sormesta ja viilata reunaa. Kun laitat viimeisen kolmannen kerroksen, saat vielä siveltyä väriä tämän kohdan päälle varovasti!


Seuraavaksi kynnelle asetetaan päällikerros, ja sillä saadaan suojattua väri ja sinetöityä kynnet. Värikerrokset jäävät myös kovaksi, mutta ovat lievästi pehmeät joten niitä ei saisi kosketella ennenkuin viimeinen kerros on tehty. Laitan Top Coattia vain yhden ohuen kerroksen kynsille. Usein kynsien sävy myös vähän muuttuu, kun tämän laittaa sävyn päälle. Sävy mielestäni kirkastuu, vaikka aiemminkaan se ei ole ollut mattanen.

Jos haluaisit, voisit ennen top coattia laittaa päälle varmasti esim. konad-laatalla siirtokuvan normaalilla kynsilakalla väliin, tai liimalla laittaa strasseja tai muita koristeita kynsille. Mullakin on muutama ohut sivellin joilla voisi maalata kuvioita esim. geelilakalla ja vielä ne kovettaa ennen top coattia. Olen todennut, että on helpompi pysyä täysin yksivärisessä vaihtoehdossa. Jos yksi kynsi sattuu laukeamaan heti, voi sen myös korjata aika nopeasti. Nyt nämä säilyvät hyvin jo +2 viikkoa. Kun sain koiranpentuni pidin vain yhtä sävyä melkein 2 kuukautta putkeen kynsissä, jolloin huolsin vain yhden kynnen kerrallaan tarpeen tullen. Nyt laitan kynsiä taas mieluusti kaikki kerralla.


Nyt tein kynnet tällä kauniilla pinkin fuxialla sävyllä, verkkokaupassa tämä on sävy #164. Se on aluksi läpikuultava mutta kolmella kerroksella melko peittävä. Sävy on kyllä yksi lemppareita! Nämä varmaan hohtaisi sinisen UV-valon alla neonsävyisinä. Vasemmalla kuvassa näette vielä behind the scenes kuvaa koirasta joka ihmettelee, mitä puuhailen!

Tekisi mieli tilata muutamia uusia värejä, mutta pidän tästä ja sellaisesta barbi-vaaleanpunaisesta mitkä hankin niin paljon, etten oikeasti ehkä muuta tarvitse! Rakennekynsiä en kyllä jaksaisi laittaa enää, ehkä voisin käydä laitattamassa, mutta näihin geelilakkoihin ja niiden näyttävyyteen olen kyllä ollut tyytyväinen. Käytättekö te rakennekynsiä tai geelilakkauksia?

Lisää luettavaa

0 kommenttia

Arvostan kovasti kommentointia, joten jätäthän sinäkin viestisi omalla nimimerkilläsi tai anonyymisti. Kiitos!