Geelilakkaus kotona

Halusin kirjoittaa nyt teille, miten olen itse onnistunut tekemään geelilakkauksia kotona ja mistä hankin tuotteet. Alkuun voin myös kertoa taustaani tämän takana.


Aiemmin tein itse geelirakennekynsiä itselleni, mutta koska se oli melko työlästä jäi askartelu lyhyeen. Myin tuotteet nopeasti eteenpäin ja pidin taukoa ja parantelin kynsiäni. Sitten aloin käymään timman kautta huippuarvostelut löydettyäni Helsingissä aleksiskiven kadulla Saigon Beautyssä, missä olen saanut parhaat kynnet ikinä. Kävin sielä laittamassa kynnet niin kauan, kun olin töissä Helsingissä. Otin heillä akryylikynsiä joihin he selkeästi erikoistuivat, kynnet olivat vahvat ja aina kauniit ja upeasti viimeistellyt sekä minulle hinta ei tuntunut niin kivukkaalta.

Vaihdettuani työpaikkaa en läheltä kotia löytänyt mitään paikkaa, jossa olisin raaskinut lähteä käymään. Hinta tai laatu ei näyttänyt kuvissa vain kohtaavan, joten jätin leikin sikseen. Sitten ajattelin, että miksei geelilakkaus? Kynnet saisi vahvistusta ja kauniin värin pidemmäksi aikaa kuin tavallinen kynsilakka. Kynsien lakkaus on aika työlästä, kun odottaa että ne kuivuu ja sitten kestävät 3-5 päivää kunnes alkaa lohkeilemaan paloja irti.


Näissä ensimmäisissä kuvissa esillä siis mun ensimmäiset geelilakkaukset, jotka tein! Koska olen aiemmin myös tehnyt geelirakenteita itse ja nähnyt, miten akryylikynnet rakentuu, oli jo melko hyvä pohja lähteä amatöörinä kotona kokeilemaan geelilakkauksen tekemistä.

Juttelin kavereille ja heistä muutama aiemmin kauneusalalla toiminut suosi Sky-tukkua, tilasin heidän kuluttajapuolelta www.kauneudenverkkokauppa.fi itselleni tuotteita käyttöön. Heiltä sai sopivan aloituspakkauksen ja siihen haluamansa geelivärit tai sekalaiset värit heidän valitsemanaan. Aloituspakkaus oli selkeästi paras valinta hinta-laatusuhteelta aloittavalle, kun olin kaikki aiemmat tarvikkeet jo myynyt pois.


Valitsemassani aloituspakkauksessa minulle tuli kaikki tarvittava, kyseessä on "pehmeiden" geelien kategorian aloituspaketti ja siinä mukana tuli esim UV-uuni. Halutessasi voit ostaa LED-uunin joka on hieman tehokkaampi. Minun uuni ei hohda ikonisena sinisenä, vaan on ihan kirkas valoltaan. Kaikki käyttämäni geelit ja kemikaalit ovat Noname Cosmetics -merkkisiä joka on suomalainen brändi.

Eri värejä löytyy maltaat määrät ja halutessaan värejäkin voi yhdistää ja jos osaisi vaikka pienellä siveltimellä tehdä kuvioita tai haluaisi käyttää esim. Konad -siirtokuvia, saisi aika kauniita yksityiskohtia myös kynsiin. Itse tekemiseen en nyt mene, mutta näin alkajaisiksi esittelen teille viimeiset kolmet geelilakkaukset ja kokemuset kotigeelauksesta.


Ensimmäiset kynteni olivat täysin pinkit ja toiset fuksianpinkit/punaiset ja nimettömät hohtavan hopeat. Näistä molemmista tykkäsin kovin paljon ja sitten nykyiset kynnet ovatkin alkuperäisen pinkillä 1 kerros ja kaksi läpikuultavaa glitter-kerrosta päällä.

Saatan siis laittaa yhteensä jopa 5 kerrosta geeliä kynnelle, mutta niistä ei silti tule liian paksut, jos laitat kerrokset maltillisen ohuiksi. Yksisävyiset geelit vaativat melkein 2 lakkausta ja jos haluaisin käyttää mustaa väriä laittaisin varmuudelta kolme kerrosta.

Kynsien tekeminen on mieleeni melko vähäsotkuista ja kynnet ovat topcoatin jälkeen aina ihanan sileät, kiiltävät ja kauniit. Aikaa geelaukseen menee noin 1 tunti, kun tekee itselleen. Jos aiot samalla kertaa myös kuoria vanhat värit pois aikaa voisi varata 2 tuntia. Olen tehnyt nyt niin, että edellisenä päivänä olen ottanut vanhat geelit pois ja seuraavana päivänä laittanut uudet.


Minusta vanhan geelin poisottoon mukana tulleet E&A Magic Remover -poistolaput eivät tosissaan poista geeliä. Olen nyt kaksi kertaa viilannut kynnen pinnan kuten ohjeessa ja pitänyt näitä 10 minuuttia sormissa. Geeli ei silti irtoa helposti kynsistä ja on aikamoisen kamppailun takana, siis melkein ennemmin viilaan suoraan, edeltävät kynnet irti.

Ilmeisesti Incyn mukaan asetooni on vasta kolmas viidestä aineesta, joten sitä ei ehkä ole riittävää määrää tuossa pussissa tai ehkä näitä sitten tulisi pitää pidempään kuin 10 minuuttia sormilla. Varoituksena silti kaikille, en suosittele, nyt haaveilen jo sähköviilan ostoa! Pitää kuitenkin hetken aikaa näitä tehdä, ennenkuin alkaa sähköviilaa ostamaan. Muuten kynsien tekeminen on kivaa, tuloset huomaa heti, vain poistaminen on "työlästä".


Ja viimeisenä ne mun nykyiset, kolmannet geelilakkauskynnet. Kai tässä kehittyy ja nopenee, oikeastaan en edes kaipaa koristeluita, on tosi kiva kun kynsilakka kestää lähes 3 viikkoa sormissa. Mulla on myös omiin kynsiin huomattavasti tullut pituutta tässä samalla, kun kynnet ei kulu. Seuraavan huollon yhteydessä pitää jo pisimpiä kynsiä lyhentää, jotta pystyn vielä kirjoittamaan nopeasti koneella. Samalla kynnet pääsevät samaan mittaan ja niitä on mahdollista muotoilla keskenään yhtälaisiksi. 

ion melkovarmasti säilyttää tasasuoran mallin tai vähän ovaalin, mantelia näistä ei saa, sillä geelilakkauksissa yli sormen menevä osuus ei saisi olla yli kolmasosaa pidempi, kuin sormessa kiinni oleva osa. Nyt on myös intoa laittaa ja vaikka aloituspakkaukseen ja ostoon meni kerralla panostettuna noin 90 euroa, voisi yksi geelilakkaus tai sen huolto olla myös helposti 30 euron luokkaa. Olen nyt näillä huolloilla käyttänyt saman summan ja harjoittelen kotona omien kynsien geelausta. Lisäksi nyt lakat voi vaihtaa koska haluaa ja jos vain taipuu, voi myös geelata vaikka varpaankynnet kesäksi.

Käytättekö te rakennekynsiä, geelilakkauksia, kynsilakkaa vai menetkö ihan blancona? Kiinnostaako ollenkaan kuvat vaihe vaiheelta tekemisestä vai esittelenkö välillä näitä tuotoksia vain blogin puolella?

Edit: Uusi kirjoitus vähän tarkemmilla vinkeillä ja lyhyesti tekoa avattuna postauksessa 15.6. Geelilakkaus kotona osa 2

Lisää luettavaa

0 kommenttia

Arvostan kovasti kommentointia, joten jätäthän sinäkin viestisi omalla nimimerkilläsi tai anonyymisti. Kiitos!