maanantai 10. helmikuuta 2020

Tammikuussa käytetyt €urot

Aion tämän vuoden ajan kirjata ylös sekä laskea, kuinka paljon rahaa olen käyttänyt kosmetiikkaan. Nyt ajattelin käydä vielä vähän yhteenvetoa tammikuun ajalta. Aion asettaa itselleni 50 euron kuukausitavoitteen. Eli, kaikki tarvittava ja tärkeä tulisi saada alle 50 eurolla kuukaudessa.

Koska kyseisen 50 euron kulutus-tavoitteen päätin asettaa vasta kuun puolivälissä, olin jo ehtinyt alesta tilata tätä suuremmalla arvolla tuotteita. Mutta muita hankintoja ei tullut ollenkaan tehtyä.


Kiss-irtoripset ja meikkisienet välipäivien alesta.


Lushin palasaippuat välipäivä alesta.


Hiustuotteita hopean ylläpitoon myös alennuksista, kuvasta on jäänyt puuttumaan Schwarzkopf Oil Ultime Marula Finishing Oil 100 ml mikä on yksi parhaista hiusöljyistä joita olen ikinä käyttänyt.


Tällaiset Iroha Soht treatmet -ampullit tuli myös ostettua testiin ja kokeilu on vielä kesken, mutta pyrin myös kirjoittamaan näistä lisää myöhemmin.


Sain myös Zuii Organicin tuotesetin arvontavoittona, joten näistä kertyi kulua 0 euroa.

En oikein tiedä, miten näitä jaottelisin ja seuraisin, saippuaan menee kuitenkin ihan käsisaippuat ja suihkugeelit ja ne ovat ehkä kuitenkin vartalotuotteita, joten pistetään ne vartalotuotteiksi. Samaan tulee sitten myös kuorinnat sekä ihonhoitorasvat jatkossa. Sekalaiset -kategoriaan tulevat applikaattorit, irtosienet sekä vastaavat tuotteet. Kuukausitilaukset tarkoittaa enemmänkin kauneusbokseja tai muita säännöllisiä tilauksia joita kuluttajille tarjolla. Arvontavoitoista tai yhteistyötuotteista ei aiheudu minulle kuluja, joten niitä ei tässä ole mukana.

Erittely
Kasvojenhoito: 9,52 €
Meikit: 0,00 €
Vartalonhoito: 12,45 €
Hiustuotteet: 56,25 €
Sekalaiset: 19,76 €
Kuukausitilaukset: 0,00 €
Yhteensä 97,98 €

Rahaa ei uponnut meikkeihin ollenkaan taikka kuukausitilauksiin. Suurimman loven kukkaroon aiheuttivat hiustuotteet, joita oli väitetysti välttämätöntä hankkia. Kuukausitavoite 50 euroa ylittyi melkein 48 eurolla, eli lähes tuplaantui. Seuraamalla  pystyn tarkemmin seuraamaan, paljonko rahaa käytän ylipäätään kosmetiikkaan, pyrin parantamaan ostokäyttäytymistäni pois länsimaalaisesta tuhlaamisesta ja keskittyä vain tarpeellisiin hankintoihin. Haluaisin myös pyrkiä käyttämään enemmän luonnonkosmetiikkaa. Tietysti kaikki aarteet, jotka minulle ovat kertyneet viimeisimmistä kuukausitilauksista täytyy käyttää loppuun ja vähentämällä ostelua, saan myös kyseiset tuotteet käyttöön viimeinkin.

Seuraatko omaa osteluasi kenties jonkun muun kuin kosmetiikan suhteen?

2 kommenttia:

  1. Tosi kiinnostava postaus, rahankäyttö kiinnostaa aina! Noi ampullit kuulostaa tosi jänniltä, mielellään niistä lukisi erikseen kans postausta :) Mä seuraan k-ruoka -sovelluksen kautta rahankäyttöä ja viimeksi yllätti rahamäärä, jonka olin käyttänyt lehtiin :o Heti kyllä vähensin niiden ostamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinsanottu budjetointi ja rajojen asettaminen oikeasti edistää sitä, ette käytä rahaa päättömästi huonoihin valintoihin tai liikaa hyviinkään asioihin. Mä myös käytän näitä vähittäiskauppojen omien ostojen osioita joista voi katsella, mihin rahat uppoaa :)

      Poista

Kiitos kommentista!